Многократно залавян да шофира без книжка 57 г. от Сатовча, отнесе 1000 лева глоба от Районен съд Гоце Делчев

Районен съд Гоце Делчев призна за виновен 57 годишният Чавдар Николов Айвазов от Сатовча затова ,че за пореден път на 06.08.2018 г. около 17,50 часа по ул.“Тодор Шопов“ в Сатовча , е управлявал лек автомобил  „Хонда Сивик“ без съответно свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление от 25.07.2017г. на началника на РУ на МВР в  Гоце Делчев  влязло в законна сила на 01.12.2017г.

Осъденият да плати глоба от 1000 лева Чавдар Николов Айвазов е български гражданин, разведен , неосъждан и работи като дърводелец .

Айвазов преди известно време без да притежава документи за правоуправление си закупил лекият автомобил и често го карал по селото и след употреба на алкохол.Запознати коментираха че возилото още дори не било платено.Той е бил залавян да управлява и мотор без документи за правоуправление.

Решението на Районен съд Гоце Делчев относно последното извършено престъпление от Айвазов подлежи на обжалване или протестиране пред Благоевградски Окръжен съд  в 15–дневен срок считано от 5-ти ноември тази година .

Производството в Районен съд Гоце Делчев бе образувано по повод постъпило постановление на Районна прокуратура за освобождаване на Чавдар Айвазов от наказателна отговорност и налагане на адмистративно наказание.

 Правораздавателните  органи са установили по безспорен начин ,че  Чавдар Айвазов  няма правоспособност за управление на моторно превозно средство въпреки което той цял живот е карал мотори и леки автомобили пред очите на местната полиция .

На 07.07.2017г. около 17.20 часа по главната улица на Сатовча, той е управлявал също МПС без да притежава съответно свидетелство за управление. Тогава е бил спрян за проверка от полицейски служители на РУ Гоце Делчев  които му съставили акт .

В последствие било издадено наказателно постановление на началника на РУ на МВР –  Гоце Делчев  с което на Айвазов е била наложена глоба в размер на 200 лв. и въпреки това той продължил да купува и управлява МПС-та  без да е правоспособен и в нетрезво състояние ясно съзнавайки обществено опасния характер на извършващото престъпление .

„В Сатовча е мода на площада по кръчмите да се пие от водачите по 6 ракии и да се качват на автомобилите си  защото полицейският контрол е крайно занижен.Не е само осъденият за пореден път Айвазов. „ коментираха жители на селото. Дежурният лаф  на униформените пък относно разпасаната шофьорска гилдия в Сатовча и населените места в общината бил“ Няма служба „ .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене