Свържете се с нас

ВИДЕО

СКАНДАЛНО ВИДЕО! Холера и Чума край Балдево! Района се трови от незаконно сметище!

Публикувано

на

Незаконно сметище сее зараза и трови с х имикали край гърменското село Балдево. След сигнал от наши читатели, репортер на информационна агенция www.toppresa.bg отиде на място и установи потресаващата гледка. Тонове боклюци са изхвърляни с години на едно и също място в земеделския район на селото по пътя за река Места. Никой не взема отношентие. Според местната власт жителие на Огняново и балдево с години са приели това място за изхвърляне на буклака си, в играта са и местни хотелиери и управители на предприятия дори. Преди ден въпросното незаконо сметище дори било запалено и отрови въздуха в района. „Цял дин миришеше на изгоряла гума и на химикали, не сме третия свят, а четвертия. Къде е РИОСВ къде са компетентните иниституции“. Според еколозите на община Гърмен наличието на това сметище е въпрос на лична култура от страна на местните жители, по думите им тям  се изхвърля боклук след работно време или в почивните дни, не можело да се установи виновник и да се наложат санкции. Случаят епрехвърлен в РИОСВ от където обаче, традиционни мълчат. Настояваме за спешна намеса!

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“

Публикувано

на

Филип Синапов възпява традиционни сватбени обичаи в новата си песен

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи новият видеоклип на гласовития  Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“.

Песента е родопска и е безмензурна, речетативна, като единственият съпровод е на кавал. Виртуозното инструментално изпълнение е на прочутия български кавалджия Недялко Недялков, чието майсторство извайва красивата мелодия и рецитал на песента. Аранжиментът е на Виктор Йорданов-Кардама.

В песента Филип Синапов възпява традиционните едновремешни сватбени обичаи от Родопите, върху които е изгладен и целият текст на „Заим си конен ковеше“.

Лентата е заснета от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на забележителната Асенова крепост и в долината на Чепеларска река. В него участие вземат над 20 статиста, които пресъздават нагледното сватбените обичаи.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ВИДЕО! Връчиха 4-ти годишни награди „Златен гълъб“ на ОСО Гоце Делчев

Публикувано

на

Обществен съвет по образованието честваха снощи двоен празник – връчване на  четвъртите годипни награди „Златен гълъб“ 2019 и 15 години от учредяването на съвета.

Специалното жури от експерти в областта на образованието и обществените дейности номинираха ученици, учители и училища със забележителни успехи в областта на образованието, допринесли за издигане авторитета на общината. Наградите бяха разпределени в няколко категории:

„Ученик на годината“ от основно и средно училище.

„Учител на годината“, от основно и средно училище,

„Училище на годината“, основно и средно,

„Учител на годината“ от основно и средно училище.

Освен това, тази година бяха учредени и награди в три нови категории:

„Иновативност“,

„Вдъхновител“ и

„Приятел на детето“.

Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, получи новоучредената награда „Приятел на детето“.

Гост на светското събитие бе проф. Костадин Костадинов, както и съветници от общинската администрация, съветници, както и много учители от всички училища. В края на бляскавото лятно събитие, както на всеки рожден ден, на Обществен съвет по образованието, тържествено бе поднесена голяма торта с тематично богата украса и надпис „15 години заедно в предизвикателствата“.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ