„ЕТ Димитър Христов- НЕТИ“ с инвестиционно предложение за изграждане –Площадка за съхранение на предварително третирани отпадъци от юридически лица

Управителят на ЕТ „Димитър Христов – НЕТИ“ ,Димитър Христов е депозирал в община Гоце Делчев инвестиционно намерение за изграждане на площадка за съхранение на предварително третирани/предимно балирани или опаковани в чували/отпадъци от юридически лица които ще се съхраняват до предаването им за последващо третиране .

Съгласно плана на Гоце Делчев,обекта е предвиден в кв. 197 , поземлен имот УПИ 17-4392. с площ от 2759кв.м. и попада в зона за производствена и складова дейност.

Площадката е собственост на Красимир Стоянов Мунев и ще се ползва от ЕТ“Димитър Христов-НЕТИ“въз основа на писмен договор сключен между двете страни на 01.10.2018год.

Съгласно плана на Гоце Делчев ,одобрен от ОБС,имота попада в зона за производствена и складова дейност.Според инвеститора най- близо до местоположението на предвиденото за реализиране инвестиционно предложение са разположени защитени зони BG0002076“Места“за опазване на дивите птици,обявена със Заповед №РД-532 от 26.05.2018г. на министъра на околната среда и водите и BG0001028“Среден Пирин-Алиботуш“за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна,включена в списъка на защитени зони,приет с Решение на Министерски съвет  през декември 2007 година.

Очакванията са ,че с реализирането на инвестиционното предложение няма да се засегнат цитираните по горе зони. Както няма да се засягат територии и обекти на културното наследство,,обекти подлежащи на здравна защита както и няма да се променя съществуващата пътна инфраструктура. По време на експлоатацията на обекта не се очакват също емисии на опасни вещества при които е възможен контакт с води .По време на експлоатация на обекта не се очакват и емисии на вредни вещества във въздуха както както и  да се генерират  отпадни води от производствена и човешка дейност .Не се очаква и каквото и да е наличие на опасни химични вещества на площадката,се казва в инвестиционното предложение на ЕТ“Димитър Христов-НЕТИ“постъпило в администрацията на община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене