Кметът а Благоевград д-р Камбитов откри кръг от Републиканския шампионат по мотокрос край Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов постави официално началото VI кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Той приветства участниците, като им пожела безаварийно финиширане. „Радвам се, че след 20 години, Благоевград отново е домакин на кръг от мотокрос. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи. Следващата година ще заделим финансов ресурс, за да направим пистата, спрямо международните изисквания.“, каза кметът Камбитов.

Председателят на федерацията по мотокрос Румен Петков благодари на Община Благоевград, в лицето на кмета Камбитов за положените усилия и постигнатите резултати.

В шампионата участват над 100 мотокросисти, а състезанието бе проследено от над 10 000 зрители. На официалното откриване присъства и председателят на Общински съвет – Благовград Радослав Тасков.

Състезание по мотокрос в Благоевград се провежда след 20 години прекъсване. Трасето, по което се провежда шампионата е разположено в района на село Зелен Дол, което се намира на 5 километра от Благоевград. Почитателите на мотокроса ще могат да видят интересно състезание в клас MX65 на шампионата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене