Свържете се с нас

Таблоид

Две диви прасета за два излета отстреля най възрастният ловджия от ловна група Кочан Венцислав Чаушев

Публикувано

на

Две диви прасета за два излета отстреля най възрастният ловджия от ловна група Кочан Венцислав Чаушев, днешното го посвети на ражденият ден на председателят Здравко Камбошев

 Две диви прасета за двата ловни излета от новият сезон 2018/2019  , отстреля най възрастният ловджия  от кочанскота ловна дружинка Венцислав Чаушев . Групата посвети днешната си слука, над 150 килогламовият глиган  на рожденият ден на  председателят си Здравко Камбошев,който е заместник директор на ДЛС „Дикчан“ Сатовча .

Доаенът на ловната  група в Кочан ,Венцислав Чаушев от почти осем години е ловец и тази година за първи път късмета и слуката са с него а ловната му слава вече обикаля целият сатовчански регион .Поздравяват го ловджии и приятели и му пожелават до края на сезона да няма празен ловен излет . 84 годишният ловджия от съседното  на село Кочан , Ваклиново Сюлейман Мусов  днес също посвети денят си на ловният излет ,да се види с колегите си по пушка . Аго Сюлейман въпреки годините си  макар и рядко не пропуска да сложи патрондаша на кръста  и да грабне ловната си пушка за да се наслади на хобито си .Всички в ловната група го обичат и уважават и му се радват когато е сред тях . Днес той бе сред първите които поздрави Венцислав Чаушев за ловният му подвиг . Както писа Топ Преса , миналата седмица  с точният си  мерник,възрастният ловджия  Венцислав Чаушев остреля  първото диво прасе за новият ловен сезон което бе близо 140 килограма.

Припомняме, че ловджиите  от Ловната дружинка на село Кочан която традиционно ловува в местността „Широка поляна“,освен с добрата слука в първите  ловни излети  от новият сезон се поздравиха и с голямата си придобивка,а именно построеният от тях със собствени средства красив и просторен Ловен  дом .

Инициатор и ръководител на  строежа  бе председателят на ловната група, Здравко Камбошев.

Строителството  стартира на 6-ти април тази година като стремежа и амбициите  на ловците бе да посрещнат в него откриването на ловният сезон 2018/2019 за диви прасета  на 29 –ти септември.

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ