Свържете се с нас

Таблоид

След продължителна гонка , ловджиите от гайтаниновската ловна група направиха сефтето на сезона със 140 килограмов глиган! СНИМКИ УНИКАТИ!

Публикувано

на

 След продължителна гонка , ловджиите от гайтаниновската ловна група направиха сефтето на сезона със 140 килограмов глиган

140 килограмов глиган е сефтето на ловна група Гайтаниново в откритият миналата седмица нов ловен сезо2018-2019 г. за едър дивеч . Миналата седмица  групата се прибра с празни раници но тази  слуката бе изключително щедра и на тяхна страна . След дългата гонка на ловните кучета и старанието на викача Тодор Данев,на мушката на точният мерник Иван Духов попадна 140 килограмовият глиган който бе свален след трите изсрела  на баш майстора Духов .

Ловната дружинка днес, по традиция ловува в гайтаниновското ловно поле  под ръководството на отговорника Костадин Халилов  който по задължение в началото на  ловният ден инструктира ловджиите и провери екипировката и оръжието им .

Следобедният лов за малко да се овенчае с още  отстреляни диви прасета но късмета на групата не бе блакосклонен към тях  и глутницата която подгониха кучетата им успя да избяга .

Ловната група от хаджидимовското село Гайтаниново която е една от най- задружните на територията на ЛРС“ Сокол“ Гоце Делчев тази година се поздрави и с нова придобивка . Чисто нов ловен заслон им построи със собствени средства местен бизнесмен също ловджия на който всички благодарят от сърце .

Ловното поле на гайтаниновската ловна група е едно от най- изрядните в региона . Всички са категорични ,че ловният сезон при тях се очаква да е богат както миналата година тъй като цялата група  полага грижи за дивеча  през цялата година като поддържат пълни хранилките с които го изранват.

 

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ