„Лацио“ отмъква талант на „Литекс“ от Кресна

литекс

Поредният млад футболист на „Литекс“ може да премине в силен европейски тим, пише вестник „Тема Спорт“ в днешния си брой. Става въпрос за 17-годишния нападател Кирил Десподов, който е желан от „Лацио“. Това обаче може да разпали сериозна война. Причината е, че Десподов, който е роден в Кресна, няма 18 години и римските „орли“ ще се опитат да го измъкнат без пари. Тази възможност съвсем не е по вкуса на благодетеля на „оранжевите“ Гриша Ганчев. Той вече е направил постъпки да стопира трансфера, като е провел разговори с играча и баща му. Реално обаче „Литекс“ няма как да противодейства и не може да направи нищо, тъй като нападателят още не е навършил пълнолетие и може да избяга във всеки един клуб.
От „Лацио“ вече са разговаряли с играча и баща му. Това е станало по време на елитната юношеска квалификация до 19 години в Сливен и Стара Загора. Представител на римляните е на турнира и е успял да осъществи контакт.
Интересното е, че наскоро Десподов без знанието на „Литекс“ е бил на проби във „Фулъм“. Това е вбесило страшно много ръководството на ловчанлии. Интерес към играча преди година имаше и от „Манчестър Сити“.
17-годишният талант бе открит за Академията на „Литекс“ от нейния административен координатор и мениджър Стефан Яръмов. През пролетта при Миодраг Йешич Десподов направи няколко силни мача. Той дебютира за „Литекс“ в елита на 15 години и 7 месеца през май 2012-а при Христо Стоичков.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене