Свържете се с нас

Скандали

ВНИМАНИЕ! Нарушител… На вниманието на КАТ!

Публикувано

на

Голям тарикат бе, защо да чака на опашка, като може за изпревари всички? Обаче ние го заснехме, а това не е единичен случай. Това е ежедневие на входа на Благоевград от към  Югозападният университет „Неофит Рилски“ (ЮЗУ). Обикновено нарушителите са с по-висок клас автомобили от популярни немски производители, но явно гъзарът със шкодичката е някой, който е сигурен, че няма да бъде глобен.  Отсреща, често има патрулиращи полицай, ние се чудим от къде тази самоувереност в някой водачи на МПС. И все пак, ако някой от КАТ се заинтересува ние публикуваме снимките на този определено нагъл шофьор. Автомобилът е бяла Шкода с рег. номер: “E 4693 МН”…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Скандали

“Паркинги и гаражи – Благоевград” ни си вършат работата!

Публикувано

на

Служителите на “Паркинги и гаражи – Благоевград” слепи за луксозните автомобили. Снимките, които ви показваме говорят сами по себе си… Коментара е излишен.  Срамота е при наличието на пътен знак В27 „Забранени са престоят и паркирането“, баничарката на “Паркинги и гаражи“, тази която разкарва  скобите да подминава нарушителите. Още повече, че колата се намира в близост до кръстовището на ул. „Александър Стамболийски“, ул. „14-ти полк“ и ул. „Джеймс Баучер“. Определено колата пречи, но „паякът“ не я забелязва. Всички знаем, че паякът има осем очи 🙂 Това в кръга на шегата разбира се. Как служителите на “Паркинги и гаражи – Благоевград” не се притесняват от това, че гражданите виждат какво се случва в Благоевград. Тоест те са безполезни. Има и друго обяснение за това очевадно безхаберие. Както сме свикнали в нашата скъпа държава, за едни важат правилата, а за други не.  Едни коли може да паркират навсякъде, а други биват глобявани и за пет минути закъснение…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

ДАМТН – Държавна агенция за метрологичен и технически надзор се изложиха яко!!!

Публикувано

на

Асансьорите – в е-регистър за стотици хиляди, който… не работи

ДАМТН се оправдават с европейски регламент, макар той да не засяга публичните регистри

 

Близо 700 хиляди лева, европейски средства са похарчени за електронен регистър на асансьорите. Онлайн платформата и мобилното приложение към нея не работят, установи проверка на bTV. Държавата агенция за технически надзор още преди три години е платила на фирмите, които са изпълнили обществените поръчки.

Само през тази година броят на инцидентите с асансьори се увеличава три пъти – според официалната статистика. Най-честата причина са авариралите асансьори. А регистър колко са съоръженията с повишена опасност и кога те са проверявани последно продължава да не функционира.

Този случай трябваше да донесе промяна

Мария Ваклинова оцеля по чудо, след като пада с асансьор от деветия етаж на жилищна сграда преди четири години.  В кабината, заедно с нея, е и съседка, която загива на място.

„Аз преживях много операции, много дълго време се възстановявах и има неща физически, които са непоправими. Това променя живота”, признава жената.

Проверката тогава установи, че асансьорът е неизправен, а Държавната агенция за технически надзор решава да създаде електронен регистър на съоръженията с повишена опасност, за да намалеят инцидентите като този.

„Идеята беше първо всички съоръжения да са в единен регистър, да има проследимост на съоръженията – къде са, кой ги поддържа, кой извършва техническия надзор, кога са правени прегледите и всичко това, което е за гарантиране на безопасността”, припомня тогавашният шеф на ДАМТН Стефан Цанков.

Скъпо, държавно, не работи. Що е то?

В края на 2015 г. официално от техническия надзор обявиха, че онлайн платформата работи и е достъпна за всички на сайта на агенцията. Проверяваме, дали това е така към днешна дата. Отговорът е отрицателен.

„За съжаление, бяхме свидетели на поредната шумна акция, която беше в общественото пространство и резултат – никакъв”, коментира Емануела Фролошка от Фондация „Асансьорна безопасност”.

Нещо повече – от бранша разказват, че електронният регистър всъщност никога не е функционирал. „Никой не го е използвал, за никакви цели, никаква функция не е изпълнил и дори държавата и държавната агенция се чудеше в началото на тази година как този регистър да го използва и какво да прави с него”, посочва Николай Маринков, главен секретар на Българската асансьорна асоциация.

Удобната причина – GDPR

На сайта си надзорната агенция посочва, че регистърът не работи поради технически причини. Пред екипа ни посочват друга причина. „Регистърът не работи, поради една тривиална причина. В момента влиза един регламент 2016 г., който касае защитата на личните данни”, заявява пред камерата ни директорът на дирекция „Инспекция” в ДАМТН Борислав Георгиев.

От Комисията за защита на личните данни с изненада научиха, че регистърът не работи. Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов посочи, че няма причина след 25 май регистърът да не предоставя информация, защото той е създаден по реда на разпоредби, в които е ясно разписан достъпът до публична информация.

За създаването на регистъра Държавната агенция за технически надзор прави две обществени поръчки през 2015 г. Общата им стойност е близо 700 хиляди лева./bTV

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ