Слънчев и топъл уикенд в Югозапада

Днес времето ще е ясно, но сутринта и доста студено. На места температурите достигат нулата, но в по-голямата част са между 4 и 7 градуса. Ясното небе създава този феномен. В течение на деня температурите ще стигнат до над 20 градуса. Така синоптикът Симеон Матев прогнозира в “България сутрин” времето над страната днес.

По думите му в момента замърсеността на въздуха с прахови частици не е толкова впечатляваща. Единствено по-голямо замърсяване има в част от Родопите.

Към 12 часа над цялата страна ще се появи една по-ниска облачност. Хубавото време обаче няма да свърши скоро – поне в близките 10 дни. Циклонът, който се върти около Италия и Гърция, все още не идва към нас и оставаме незасегнати от лошото време.

В събота и неделя над страната времето ще е предимно слънчево. Към Източна България ще се сформира една ниска облачност, валежи не се очакват, но ще е по-мрачно.

Сутрините отново ще са хладни. В средата на следващата седмица ще има понижение на температурите с около 3-4 градуса, но слънцето няма да се скрие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене