Районна прокуратура образува дело срещу измамната схема с бързите кредити в Гоцеделчевско

 Районна прокуратура –Гоце Делчев е образувла дело за извършено престъпление относно нашумялата преди месеци измамна схема за уреждане на бързи кредити от кредитни къщи в Гоце Делчев . Случаят нашумя след като в РУ Гоце Делчев и в последствие в Районната прокуратура постъпиха десетки жалби срещу  собственичката на бивш вече шивашки цех Христина Дамянова  която уреждала такива бързи кредити на свои работници и техни близки.Дамянова обяснявала на подчинените си че с тази въртележка на парите, й правили услуга да набира точки с повече кредито получатели за високи премии и бонуси от фирмата включително и безплатна екскурзия в Дубай.

От прокуратурата съобщиха,че образуваното дело не е персонално срещу Дамянова,а по принцип за извършено евентуално престъпление.Започнало е разследване и разпити на всички потърпевши депозирали жалби ,че са били измамени  по схема за бързи кредити депозирали за това жалби преди месеци в МВР и в последствие в Районната прокуратура в Гоце Делчев .

В момента върви обстойно разследване и събиране на доказателствените материали за извършено престъпление  класифицирано  в особено големи  финансови размери .Обект на разследване от прокуратурата е и на други евентуални  участници в измамната схема с бързите кредити в Гоце Делчев и региона, съобщиха още от прокуратурата .От там се надяват до месец  два , процедурите по разследването да приключи и тогава да бъде образувано,пак евентуално в зависимост от доказателствата перонално дело срещу  извършителя, в случая Христина Дамянова .

Както писа Топ Преса ,  десетките измамени от Дамянова нейни работнички в управляваният от нея шивашки цех и техни близки и роднини разказаха  ,че уговорката била те да теглят бързи кредити,а тя  като техен кредитен консултант  и работодател да  ги погасява  .Обещавала ,че няма  да харчи  прибираните в касата на офиса й от нея изтеглени суми  от кредитите им,и при изтичане на срока от 15 дни до 1 месец ще връща същите пари  за погасяване на задълженията им тъй като в тези срокове не се начислявали лихви  и хората нямало да бъдат ощетявани.

Това обаче не се случило,разказват ужилените. Дамянова  вместо обещаната финансова въртележка с парите  на зарибените от нея кредито получатели които не са ги ползвали се оказало че ги  е  харчила  и в последствие  не ги е погасявала задълженията в които ги е вкарала.Въпросните кредити в последствие набъбнали с убийствени лихви и кредитните институции започнали да притискат жертвите на Дамянова да плащат, заради което се стигнало до жалби в полицията и Районната прокуратура .

Топ Преса ще следи от близо развитието на разследването както и дали ще бъде доказана вината на Дамянова и дали ще последва образуване на персонално съдебно дело срещу нея .

 От страна на Дамянова по скандала отрицанието й е пълно и категорично за извършено от нея престъпление в което я обвиняват десетките депозирали жалби хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене