Night Club – The MOON над закона!Димна завеса пречи на здравните инспектори да видят нарушенията!

На вниманието на инсти­туциите… докога ще си за­тваряте очите. Откога не сте проверявали клоаката Tне MOON или посещенията Ви там са само да отбиете но­мер пред вашите началници. Как ще обясните това, че по­сетителите пушат там въпре­ки забраните, а заведението няма нито една наложена глоба. Докога правилата ще важат за едни, а за други не. Валери Симеонов ли трябва да дойде, за да затвори тази дупка.

Само преди няколко месеца медиите гръмнаха със заглавия от рода на „Гот­вят се още по-драстич­ни мерки за пушенето в заведения“. Тогава Министерството на здраве­опазването (МЗ) се реши на нови, по-драстич­ни мерки в борбата с тютюнопу­шенето. От ведомството предвидиха затваряне на заведенията, при които се установени системни на­рушения на забраната за тютюнопуше­не на закрити обществени места. Даде­ният обект ще се спира от експлоа­тация за определен срок, предвиждаха промени в За­кона за здра­вето. Идеята заведенията-рецидивисти да бъдат затваряни е на не­правителствените организа­ции „Коалиция за живот без тютюнев дим“ и Сдружение „България без дим“.

Тя пред­вижда кръчми, в които се пуши, въпреки че имат на­ложена глоба за повторно  нарушение, т.е. при регис­триране на трето наруше­ние, да бъдат затваря­ни за 6 месеца, а на ви­дно мяс­то да се слага та­бела за причина­та. Наши читатели ни из­пратиха снимки, на които ясно се вижда, че всич­ки посе­тителите на заве­дението пушат, вклю­чително и пури. Най демон­стра­тивно пурата бива отрязана със специалният за това нож на бара на заведението. Голя­ма гъзария, няма що. Като искате да се тровите не пре­чете на другите.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене