БИЗНЕС ШОК В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! Продават книжарница Фонтана!

 Една от ембле­мите на град Гоце Делчев – кни­жарница „Фонта­на“ е обявена за продан в сайта Имоти.БГ за сума близка до 140 000 евро. Обява­та изненада и на­шата редакция, и повече хора, кои­то познават се­мейството, което с години разви­ваше бизнеса си. Книжарница „Фонтана“ стар­тира преди годи­ни, на улицата при стария „Фон­тан“ на град Гоце Делчев в центъ­ра, след години обаче марката беше наложена и собствениците си купиха ново стро­ителство на ули­ца „Паул Ленц“ и книжарницата продължи да бъде оборотна.

 С идва­нето на големите вериги, търговци на едро канце­ларски материали и офис техника­та, бизнесът на книжарницата започнал да за­мира, коментират познавачи. Дори рекламата в мест­ното радио не по­могнала. Огромна роля във фалита на повечето по­добни обекти е и все по-засилваща­та онлайн търго­вия.

 Продажбата на книги, учени­чески пособия и пр. се засили до нечувани висо­ти в социалните мрежи и вече от интернет можеш да си купиш всич­ко необходимо на по-достъпни цени. Бизнесът като този на книжарница „Фонта­на“ стана напълно излишен, защото средният търговец не може да си позволи мно­го видове артикули на склад, издържането на магазина, заплатите, разходите вдига тройно цените от тези в ин­тернет. За съжаление тен­денцията е, че този вид дей­ност ще замира все повече и повече.

 Заради иновациите и развиващата се социална мрежа, все повече търговски помещения събират паяжини с табела „Дава се под наем“. Хората пазаруват евтино и качествено в интернет, мо­жете да се убедите сами – куриерските офиси са пълни всеки ден. На нас от вестник „Градът“ наистина ни е бол­но да отразяваме подобни факти и горчиви новини, но няма как, все по-развиващи­ят се свят на­лага и посто­янна адаптация и прилагане на иновации в полза на кли­ентите. Жалко за книжарница „Фонтана“.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене