Свържете се с нас

Таблоид

БИЗНЕС ШОК В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! Продават книжарница Фонтана!

Публикувано

на

 Една от ембле­мите на град Гоце Делчев – кни­жарница „Фонта­на“ е обявена за продан в сайта Имоти.БГ за сума близка до 140 000 евро. Обява­та изненада и на­шата редакция, и повече хора, кои­то познават се­мейството, което с години разви­ваше бизнеса си. Книжарница „Фонтана“ стар­тира преди годи­ни, на улицата при стария „Фон­тан“ на град Гоце Делчев в центъ­ра, след години обаче марката беше наложена и собствениците си купиха ново стро­ителство на ули­ца „Паул Ленц“ и книжарницата продължи да бъде оборотна.

 С идва­нето на големите вериги, търговци на едро канце­ларски материали и офис техника­та, бизнесът на книжарницата започнал да за­мира, коментират познавачи. Дори рекламата в мест­ното радио не по­могнала. Огромна роля във фалита на повечето по­добни обекти е и все по-засилваща­та онлайн търго­вия.

 Продажбата на книги, учени­чески пособия и пр. се засили до нечувани висо­ти в социалните мрежи и вече от интернет можеш да си купиш всич­ко необходимо на по-достъпни цени. Бизнесът като този на книжарница „Фонта­на“ стана напълно излишен, защото средният търговец не може да си позволи мно­го видове артикули на склад, издържането на магазина, заплатите, разходите вдига тройно цените от тези в ин­тернет. За съжаление тен­денцията е, че този вид дей­ност ще замира все повече и повече.

 Заради иновациите и развиващата се социална мрежа, все повече търговски помещения събират паяжини с табела „Дава се под наем“. Хората пазаруват евтино и качествено в интернет, мо­жете да се убедите сами – куриерските офиси са пълни всеки ден. На нас от вестник „Градът“ наистина ни е бол­но да отразяваме подобни факти и горчиви новини, но няма как, все по-развиващи­ят се свят на­лага и посто­янна адаптация и прилагане на иновации в полза на кли­ентите. Жалко за книжарница „Фонтана“.

Вестник “ Градът „

коментара

Интервюта

Снежанка Пенова: „Девойка Кюстендилска пролет“ е един от най-истинските конкурси в България!

Публикувано

на

Снежанка Пенова е „Девойка Кюстендилска пролет“ за 2019 година. Тя е ученичка от ПГИМ „Йордан Захариев“. Наградата на победителката връчи кметът Петър Паунов. Снежанка получи 1500 лв. от Община Кюстендил. Журито бе съставено от 28 носителки на титлата „Девойка Кюстендилска пролет“. „Уникално се чувствам, не съм го очаквала. Пожелавам на кюстендилци да бъдат здрави, щастливи, обичани и най- вече да продължават да се усмихват, защото усмивката е най- важното нещо. На себе си пожелавам успехи и здраве”, заяви след награждаването победителката Снежанка Пенова.  Ние се свързахме с нея, за да разберем коя е хубавицата с приказното име Снежанка…

Представи се на нашите читатели…

– Казвам се Снежанка Пенова На 17 години съм от град Кюстендил. Уча в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ – специалност банково дело. През свободното си време обичам да пея и танцувам. Занимавам се с благотворителни каузи. Ходя на уроци. Излизам с приятели. Забавлявам се общо взето.

Тоест не скучаеш?

– Изобщо не. Графика ми е пълен.

Разкажи за конкурса. Кой беше човекът, който първи те подкрепи? Ти сама ли взе решението да участваш в него?

– Приятелите и семейството ме подкрепиха и записаха. Те ми дадоха кураж първоначално. Постоянно ми повтаряха да се запиша. Че е хубаво. Затова и се записах.

Имаше ли някакви очаквания? Нещо подсказваше ли ти, че ще спечелиш?

– Изобщо не очаквах, че ще спечеля. Нищо не ми го подсказваше. Като гледах другите момичета, които участваха, не се възприемах за нещо повече от тях. Мислех си, че някой друг ще вземе тази титла, а всъщност я взех аз. Все още не мога да повярвам. Все още ми е тръпка.

Как се чувстваш сега като „Девойка Кюстендилска пролет“2019?

– Еуфорията ми намаля, но се чувствам много добре. Определено е гордост да носиш тази титла. Чувствам се страхотно.

Какво предстои сега от тук нататък?

– Незнам. Надявам се на много успехи, здраве, щастие. Всичко най-хубаво си желая….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Санданчанин на съд, убил моторист в катастрофа

Публикувано

на

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд И.П. за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие, при което загинал друг участник в движението.

Около 10:25 ч. на 20.07.2016 г. обвиняемият П. управлявал лек автомобил „Ауди“, като се движел по ул. „Беласица“ в гр. Сандански. На Т-образното кръстовище с ул. „Свобода“, водачът спрял върху пешеходната пътека. Изчакал преминаването на други моторни превозни средства, като в един момент, без да има видимост на цялата пътна обстановка, предприел маневра завиване наляво. При навлизане в кръстовището, освен първоначално възприетите от него микробус „Форд Транзит“ и лек автомобил „Опел“, И.П. забелязал и мотоциклет „Малагути“. Той се оказал препятствие по пътя му, но поради несъобразената от обвиняемия скорост на движение, той не успял да спре колата си.

Вследствие на неизпълненото от И.П. задължение да пропусне движещите се на кръстовището с предимство ППС и неспазването на изискванията на пътен знак Б 2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство“, бил предизвикан сблъсък с мотоциклета.

След удара водачът на „Малагути“ паднал по гръб в лявата пътна лента, като се плъзнал по асфалтовото покритие до бордюра. При падането от главата му се изхлузила каската, която не била закопчана. В резултат на тежка закрита черепно-мозъчна травма, довела до парализа на жизнени мозъчни центрове, мотоциклетистът починал на място.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ