Свържете се с нас

Таблоид

БИЗНЕС ШОК В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! Продават книжарница Фонтана!

Публикувано

на

 Една от ембле­мите на град Гоце Делчев – кни­жарница „Фонта­на“ е обявена за продан в сайта Имоти.БГ за сума близка до 140 000 евро. Обява­та изненада и на­шата редакция, и повече хора, кои­то познават се­мейството, което с години разви­ваше бизнеса си. Книжарница „Фонтана“ стар­тира преди годи­ни, на улицата при стария „Фон­тан“ на град Гоце Делчев в центъ­ра, след години обаче марката беше наложена и собствениците си купиха ново стро­ителство на ули­ца „Паул Ленц“ и книжарницата продължи да бъде оборотна.

 С идва­нето на големите вериги, търговци на едро канце­ларски материали и офис техника­та, бизнесът на книжарницата започнал да за­мира, коментират познавачи. Дори рекламата в мест­ното радио не по­могнала. Огромна роля във фалита на повечето по­добни обекти е и все по-засилваща­та онлайн търго­вия.

 Продажбата на книги, учени­чески пособия и пр. се засили до нечувани висо­ти в социалните мрежи и вече от интернет можеш да си купиш всич­ко необходимо на по-достъпни цени. Бизнесът като този на книжарница „Фонта­на“ стана напълно излишен, защото средният търговец не може да си позволи мно­го видове артикули на склад, издържането на магазина, заплатите, разходите вдига тройно цените от тези в ин­тернет. За съжаление тен­денцията е, че този вид дей­ност ще замира все повече и повече.

 Заради иновациите и развиващата се социална мрежа, все повече търговски помещения събират паяжини с табела „Дава се под наем“. Хората пазаруват евтино и качествено в интернет, мо­жете да се убедите сами – куриерските офиси са пълни всеки ден. На нас от вестник „Градът“ наистина ни е бол­но да отразяваме подобни факти и горчиви новини, но няма как, все по-развиващи­ят се свят на­лага и посто­янна адаптация и прилагане на иновации в полза на кли­ентите. Жалко за книжарница „Фонтана“.

Вестник “ Градът „

коментара

Таблоид

Мъж от Дупница изпадна в кома с рекордно ниво на кръвната захар 42

Публикувано

на

Два дни лекарите в хирургия се борили да върнат към живота 50-годишния пациент.

Мъж от Дупница изпадна в кома, а изследванията на кръвната захар показали рекорд от 42 ммоl/л,  при норма до 6 ммоl/л. По спешност е приет в хирургичното отделение в общинската болница и е настанен в реанимация. Два дни лекарите се борили за живота на 50-г. Александър Ш., докато успеят да свалят нивото на кръвната захар до 13 и да го върнат към живота.

Завеждащият хирургичното отделение доц. Д. Недин заяви: “Пациентът вече се чувсва добре. Излезе от комата, в която беше изпаднал от хипергликемия.

Личи си, че не се е поддържал здравословно. Оказа се, че не е осигурен, но няма как да го върнем, след като той буквално умираше”, заяви доц. Д. Недин.

Ендокринологът от Дупница д-р Кирил Кирилов допълни: “Този пациент най-вероятно дори не е спазвал необходимата диета за това заболяване. Рядко при мен идват пациенти с такива високи стойности на  кръвната захар. В такива случаи не е изключен летален край. Диетата за диабетиците не е драстична, яде се от всичко, но по малко. Болният трябва да следи кръвната си захар и да прецени с какво да се храни”, заяви д-р К. Кирилов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Поредният ползотворен ден от работата по международния проект „Културата среща науката“ в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“

Публикувано

на

Младежите от Белгия, България, Италия и Полша започнаха деня със съвместни дейности в училището. Смесените ученически  екипи  обобщиха  наученото, видяното,  преживяното  в продължение на цялата седмица под формата на презентации.

Показва се „IMG_7098.JPG“

В същото това време учителите от държавите участнички в проекта заедно обсъдиха и изготвиха  два плана за интердисциплинарни уроци в областта на природните науки, които са полезен споделен опит.

В следобедните часове се организира представяне на изготвените вече презентации от четирите екипа. Веднага след това се разгледаха предложенията за лого на проекта от всяка една държава и се пристъпи към гласуване за избор на общо лого на проекта.  Победител стана логото  на Италия, на което са изобразени знамената на всички участващи държави под формата на пеперуди, присъстват формулите на химични елементи и съединения, крива с механични трептения  и заглавието на проекта „Culture Meets Science“.Показва се „IMG_7150.JPG“

 Емоционален момент бе церемонията по закриване на проектните дейности в актовата зала на училището, където бяха връчени специални сертификати на всеки един участник.

Показва се „IMG_7144.JPG“

Показва се „IMG_7137.JPG“

Показва се „IMG_7131.JPG“

Днешният ден е последният от първия етап по изпълнението на международния проект „Erasmus + К2“, озаглавен „Културата среща науката“ с координатор ПМГ „Яне Сандански“ и завърши с тържествена вечеря – красив финал на началото на двегодишно сътрудничество. Талантливите ученици от ПМГ „Яне Сандански“ – Даниела Георгиева,  Вили Пендичева, Яна Велева,  мажоретният състав на гимназията и  танцовата формация „Неврокопчанки“ потопиха гостите във вълшебния свят на музиката и танците. Участниците в проекта изиграха българско кръшно хоро като символ на роденото приятелство.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ