Свържете се с нас

Таблоид

БИЗНЕС ШОК В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! Продават книжарница Фонтана!

Публикувано

на

 Една от ембле­мите на град Гоце Делчев – кни­жарница „Фонта­на“ е обявена за продан в сайта Имоти.БГ за сума близка до 140 000 евро. Обява­та изненада и на­шата редакция, и повече хора, кои­то познават се­мейството, което с години разви­ваше бизнеса си. Книжарница „Фонтана“ стар­тира преди годи­ни, на улицата при стария „Фон­тан“ на град Гоце Делчев в центъ­ра, след години обаче марката беше наложена и собствениците си купиха ново стро­ителство на ули­ца „Паул Ленц“ и книжарницата продължи да бъде оборотна.

 С идва­нето на големите вериги, търговци на едро канце­ларски материали и офис техника­та, бизнесът на книжарницата започнал да за­мира, коментират познавачи. Дори рекламата в мест­ното радио не по­могнала. Огромна роля във фалита на повечето по­добни обекти е и все по-засилваща­та онлайн търго­вия.

 Продажбата на книги, учени­чески пособия и пр. се засили до нечувани висо­ти в социалните мрежи и вече от интернет можеш да си купиш всич­ко необходимо на по-достъпни цени. Бизнесът като този на книжарница „Фонта­на“ стана напълно излишен, защото средният търговец не може да си позволи мно­го видове артикули на склад, издържането на магазина, заплатите, разходите вдига тройно цените от тези в ин­тернет. За съжаление тен­денцията е, че този вид дей­ност ще замира все повече и повече.

 Заради иновациите и развиващата се социална мрежа, все повече търговски помещения събират паяжини с табела „Дава се под наем“. Хората пазаруват евтино и качествено в интернет, мо­жете да се убедите сами – куриерските офиси са пълни всеки ден. На нас от вестник „Градът“ наистина ни е бол­но да отразяваме подобни факти и горчиви новини, но няма как, все по-развиващи­ят се свят на­лага и посто­янна адаптация и прилагане на иновации в полза на кли­ентите. Жалко за книжарница „Фонтана“.

Вестник “ Градът „

коментара

Таблоид

След среднощен екшън в Гоце Делчев и гонка с полицията! Задържаха Петър Велинов, опитал да проникне с взлом в автосервиз!

Публикувано

на

Петър Велинов е задържаният и обвинен за влизане с взлом в автосервиз в Гоце Делчев. Сервизът е собственост на Костадин К., а Петър, в съучастие със свои приятел опитали да проникнат в него в нощта на 24 юни. Те пробили патронника с бормашина, но през това време чули, че приближава патрулка.

Качили се на колата си и отпрашили с мръсна газ. Двамата успели да се изплъзнат на полицаите след среднощната гонка. По-късно единият от тях бе установен и задържан, а именно Петър Велинов.

Съучастникът му все още е в неизвестност. Велинов е от няколко дни в ареста, а днес се изправи пред Окръжен съд с искане за измяна на мярката му в по-лека. Предстои тричленният състав да се произнесе./struma.com/

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Община Петрич обхваща с нова социална услуга хора в неравностойно положение

Публикувано

на

Проектът „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора с увреждания“ е защитен по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 274 244 лева. Проектът обхваща възрастни, социално слаби жители на общината над 65 години, които са с увреждания. „ Ще се предоставят социални и медицински услуги чрез посещения в домовете, защото говорим за целева група от хора, които са с увреждания и в невъзможност за самообслужване. Освен храна те ще бъдат подпомагани със здравни грижи и психологическо консултиране. Това е изключително важно, особено за тези, които нямат близки при себе си“, посочи на среща с медиите кметът Димитър Бръчков. Той допълни, че по проекта ще бъдат обхванати минимум 100 души, но изрично уточни, че няма да бъдат връщани нуждаещи се извън този брой. Услугата ще се предоставя напълно безвъзмездно за срок от 18 месеца. Екипът, който ще предоставя здравно-социалните услуги ще включва социални работници, медицински сестри, рехабилитатори, психолог, шофьор. В Община Петрич има информация за лица, които пряко отговарят на условията за включване в новия проект, те са както от град Петрич, така и от селата. „Считам, че новото звено е важен момент от цялостната общинска социална политика за предоставянето на комплексна услуга на нуждаещи се жители на община Петрич. Така надграждаме утвърденото досега патрониране на нуждаещи се лица от звеното Домашен социален патронаж , което обслужва 325 души от цялата община, като сме обхванали освен града и селата от Подгорски, Кулско-Марикостински и Първомайски райони. Това беше и нашата цел като общинско ръководство – да разширим обхвата на услугата, за да стигне там, където е най-нужна. Освен това, действащата обществена трапезария на Петрич обслужва още 98 социално-слаби граждани. Така, че можем да отчетем една добре завършена социална услуга, изключително важна за хора, нуждаещи се от институционална подкрепа“, обобщи кметът.

Вторият проект, защитен от Община Петрич е съвместен с Община Струмица, Р Северна Македония и е по програма ИНТЕРЕГ. Община Петрич е водещ партньор, а самият проект касае осигуряването на допълнително оборудване за защита на населението от природни или причинени от човек бедствия. Продължителността на проекта е 18 месеца. По него се предвижда закупуването на високопроходим автомобил за община Петрич, както и два броя модули за оборудване за реакция при пожари и наводнения. Ще бъде проведено обучение на доброволци за действия при кризисни ситуации и по-добра информираност на подрастващите за реакция по време на кризисна ситуация. За реализацията на всички дейности по този проект Община Петрич получава безвъзмездно финансиране в размер на 209 163, 19 евро.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ