Свържете се с нас

Светско

Нов скок в кариерата! Хаджидимовалийката Елена Петрелийска стана кулинарен водещ!

Публикувано

на

Хаджидимовалийката Елена Петрелийска, дъщеря на местният хотелиер Александър Петрелийски, направи нов скок в кариерата си на шеф готвач и стана кулинарен водещ по БНТ 1 . Продукцията е изцяло нова и е стартирала с новия есенен телевизионен сезон, показва проверка в сайта на държавната медия. Имитирайки тотално предаването на Лора и Стоян „Бон Апети“ по Нова Телевизия, Елена и сценичния и партньор показват умения, нови рецепти, иновации в съвременното кулинарно изкуство, тенденции… Ето например днес двамата сготвиха „Сутляш с кокосово мляко“, което определено е нещо нечувано до сега.

Елена Петрелийска e родена в Хаджидимово и едно от най-обичаните лица от първия сезон на предаването Master Chef. Тя е лъчезарна, трудолюбива и устремена – веднага спечели и зрителите, и нас.

Красивата Елена е не просто готвач, а първокласен кулинар. И вярва, че ролята на всеки кулинар излиза много извън пределите на кухнята – за нея това означава да имаш социална отговорност. Мисията й е да докаже на повече хора, че дори и в наши дни можем да готвим щадящо и да се храним осъзнато. И успява.

„За мен готвенето е лично преживяване“, споделя Елена. За нея простото никога не е означавало лесно. Затова и кулинарните й експерименти са такива – премахва всичко излишно, за да получи „категоричност в чиния“.

коментара

Новини

Правят паметник на Невена Коканова в Дупница

Публикувано

на

В родния град на голямата българска актриса Невена Коканова – Дупница, планират изграждането на неин паметник. Идеята е на група жители на града, а днес там се провежда благотворителна акция.

Днес в града хората ще имат възможност да правят светлинни инсталации, а събраните средства ще бъдат използвани за направата на паметника.

Между 30 хил. и 50 хил. лв. ще са необходими за изграждането на монумента.

Инициаторите вече са разговаряли с водещи скулптури, за да се ориентират за сумата, която трябва да бъде събрана. Желанието им обаче е да бъде обявен конкурс, чрез който да бъде избран окончателният проект.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Димитър Маргаритов, председател на КЗП: „Нелоялните търговски практики се срещат най-често в секторите телекомуникации, битова техника и електроника и облекла”

Публикувано

на

Най-често нелоялните търговски практики се срещат там, където има най-голямо потребителско търсене, каза пред „Дарик” радио председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов. Той уточни, че в последните години на първите места се подреждат телекомуникациите, хранителните стоки, облеклата и битовата електроника. „Това са и секторите от пазара, в които най-често потребителите подават жалби при нас”, добави Маргаритов.

„Нелоялните практики са опитите на търговците или чрез предоставяне на невярна информация, или чрез спестяване на важна информация да влияят така върху потребителското поведение, че да накарат човек да си купи нещо, което той не би си купил, ако знаеше всичко, или ако знаеше истината”, обясни председателят на КЗП. И добави, че има възможност такива практики да бъдат срещнати и в сферата на услугите. Например, в туризма. „Но там поне нашата статистика показва, че те са значително по-малко на брой в сравнение с други сектори”, посочи той.

Димитър Маргаритов подчерта, че усилията на Комисията са насочени към преустановяването на нечестни търговски практики, а през последните години институцията е повишила активността си по това направление. По думите му годишно контролният орган забранява по няколкостотин такива практики в най-различни сфери. „Това не е малко число, защото една от характерните прояви на нелоялната търговска практика е, че тя може да засегне потенциално неограничен кръг потребители. Представете си, например, как една търговска верига заблуждава своите клиенти и тогава всеки един от нас би бил потенциална жертва на такава практика, ако влезе във въпросния търговски обект и реализира сделка, без да е бил напълно наясно с нейните особености и параметри”, конкретизира председателят.

„Мисията на нашата институция е да установява наличието на такива практики, да ги забранява и да санкционира онези, които са си позволили да ги прилагат. Много често нашите актове подлежат и на съдебен контрол. Ние не се притесняваме от това, защото не са малко случаите, в които и съдилищата потвърждават приетите от нас решения. Съответно вече едно съдебно решение, влязло в сила, допълнително придава тежест на борбата с това неприятно явление на пазара – нелоялните търговски практики”, завърши Маргаритов.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ