С нов Ловен дом и добра слука стартира ловният сезон за едър дивеч 2018/2019 г. за ловната дружинка в Кочан

Ловната дружинка в сатовчанското село Кочан и в двата поредни дни от откриването на ловният сезон за едър дивеч се поздрави с добра  слука. Вчера с точният си  мерник, Венцислав Чаушев остреля  близо 140 килограмово диво прасе .Слуката бе твърде благосклонна към  кочанската ловна дружинка също и в събота при организираният  групов лов . С ловни трфеи – раници пълни с месо  от диви прасета се прибраха от ловният ден в събота и ловджиите от ловните групи и от  другите сатовчански села Жижево, Сатовча и Долен.

Авджиите от Ловната дружинка на село Кочан която традиционно ловува в местността „Широка поляна“,освен с добрата слука в първите  ловни дни от новият сезон се поздравиха и с голямата си придобивка,а именно построеният от тях със собствени средства красив и просторен Ловен  дом .

 Инициатор и ръководител на  строежа на новият Ловен дом на  ловджиите в Кочан бе председателят на ловната група, Здравко Камбошев който е и заместник директор на ДЛС“Дикчан“ Сатовча . Ловният дом край  село Кочан бе построен от местните ловджии за по- малко от 6 месеца . Строителството му стартира на 6-ти април тази година като стремежа и амбициите  на ловците бе да посрещнат в него откриването на ловният сезон за диви прасета  на 29 –ти септември,което вече е факт .

Със Заповед на министъра на МЗХГ ,Румен Порожанов , съгласувана с министъра на околната среда и водите Нено Димов,груповият лов на диви свине бе открит на 29 септември!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене