Свържете се с нас

Анализи и Коментари

БОМБА! Адвокат от Дебрен алармира: Задава се война в Сърбия?

Публикувано

на

Сръбският президент Александър Вучич е издал заповед за Пълна бойна готовност на сръбската армия и на специалните полицейски сили. Повода е завземане на ВЕЦ от косовските специални сили, около езеро Гази воде, алармира известният дебренски адвокат Незрет бабучев пред сайта tribun.bg.

Лошо. Отдавна не съм правил анализи. Но сега наистина съм обезпокоен, защото това вече ни е на самите врати, написа на стената си във фейсбук прависта от гърменското село Дебрен, Незрет Бабучев който работи от много години в столицата .

За всеки нормално мислещ човек е Ясно Кой и ЗАЩО прави такива провокации. Това е както се казва в правото ноторно известни факти (факти които не подлежат на доказване).

 Според мен , пише адвокат Бабучев ,има сериозен шанс за МИР. Противно на елементарното мислене на някои хора обременено с предразсъдици(което пречи на обективната оценка и анализ). Ситуацията си е доста сложна и комплицирана. Ясно е ,че има опит албанците да бъдат използвани като капсул детонатор за дестабилизация на Балканите. Само ,че и самите албански лидери сега също са наясно че са използвани и не желаят да стават пушечно месо. Точно за това бяха и протестите против премиера Еди Рама, защото не споделя Великоалбанските имперски амбиции да стават по силов сценарий и то в услуга само на САЩ. Двуличието на щатската димпломация е ясна на всички трезво мислещи хора. Метафорично казано , Те ти се правят на „Приятели” , нооо дават ножа на твоя враг и му намигат да действа.Това важи в пълна сила и в днешните албански лидери Хашим Тачи(президент на Косово) и Еди Рама(премиер на Албания). И те го знаят много добре. Идеята на Тачи , доброволно след референдуми и решение на местните парламенти да има корекция на границите по етнически принцип е в интерес на обикновените сърби и албанци ( включително бошняци), защото те наистина страдат. Северно Косово където мнозинство са сърбите да премине към Сърбия , а долината на Прешево(където мюсюлманите са мнозинство косовари и бошняци) да мине към Косово. Правилно каза , че така страдат сърбите в северно Косово , да са под косовска власт, страдат и косоварите в Прешево и околностите че са под сръбска власт. Но НЕ НЕ И НЕ. Веднага косовската опозиция е против такива неща. Същата Мафия , направи и недопустима провокация преди месеци- нападна вярващи християни сърби на път към църква. Това е ПОЗОР. Естествено тези провокации са добре съгласувани с външни разузнавателни централи.Да според хората с предразсъдъци Тачи е ЛОШ и Еди Рама са ЛОШИ?!? Ноооо ако ги махнат „Господарите в сянка” ще дойдат ОЩЕ ПО ЛОШИ ХОРА.С други думи за този етап по скоро са необходимото Зло. Защото избора е между по малкото зло и по голямото зло. Тук добро НЯМА. За пълно щастие да не говорим.В Косово взеха най ценното комбината за цветни метали и рудниците за мед и злато в ТРЕБИЧ, само че е в „правилните ръце” и те не са албански или косовски. Шефа на Мафията Тачи да допусне най голямото съкровище в Косово да не е в негови ръце- Смятайте колко е „независим” и „силен”. В Косово е и най голямата щатска военна база на Балканите. Но като изключа комбината в Требич който се заграби.Няма нито един завод за каквото и да е направен от щастски корпорации. Че Тачи е притиснат е вън от всякакво съмнение , от вътрешни отрепки и от вън, за да се реши на такива крайни мерки.Все пак и те са хора и на тях им се живее. А повечето работят в Европа не в САЩ.

Жалко наистина жалко, България при премиера Борисов направи доста неща и дори немислимото преди години, да бъде посредник между балканските държави и ЕС. В София се събраха всички лидери на Европа и на Балканите и то не е заради хубавите черни очи на Борисов. А за да се предложи геополитически подкуп в размер на 22 млрд евро за инфраструктура ( от които поне 5- млрд са дирекни рушвети).Който беше приет, разбира се- Има ПАРИ има ЛЮБОВ. Така е с много пари се прави и МИР но и ВОЙНА. Лично аз предпочитам с парите да се прави МИР. Гладните кучета от Западните балкани , взеха да се облизват и да гледат с влажен поглед . Премиера Борисов иска МИР , както и мнозинството от нашите граждани. Много точно го каза на балканците- Хайде да не се правим на много велики?!? От толкова много „Величие” сме на последно място по стандарт на живот. За първи път и ЕС се еманципира като самостоятелен геополитически фактор. Да в София се чуха неща от устата на Юнкер които само преди година две биха били немислими за атлантическите папагали. Европа не иска война в Европа , предлага рушвет за да стоят кротко и мъдро и ако са достатъчно Добри Кучета , ще има още кокали , а ако станат образцови кучета ще бъдат приети и в ЕС. Ноооо това с времето. Вярно е че процеса на еманципация на ЕС не е приключил , напротив влиза в опасна фаза на вътрешни деструкция.

Какво правим?!?

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК 

коментара

Анализи и Коментари

Бербатов за завръщане в България: Един отбор ме потърси и не беше ЦСКА

Публикувано

на

Най-успешният български футболист в последните години Димитър Бербатов говори за възможността да се върне в родната Първа лига. Той даде интервю в предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт, като разкри, че само един български тим го е търсил в последните години.

Най-успешният български футболист в последните години Димитър Бербатов говори за възможността да се върне в родната Първа лига. Той даде интервю в предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт, като разкри, че само един български тим го е търсил в последните години.

„Мислил съм си за българския шампионат – от любов към играта, за феновете, себе си да радваш, че играеш. Но преценяш плюсове и минуси и си казвам, че може би не бива. Преценяш всичко, в това число и условията. Да идеш на мач с кеф, за жалост тук не е така. Като си свикнал на хубаво е трудно да отвикнеш.

Аз, познавайки себе си, изисквам, а така стават проблеми. От друга страна, никой не ме е търсил. Като изключим Берое, с който говорихме, но прецених, че не бива. Иначе минавало ми е през главата. Тези неща са нормални. Никой не ме търсил от ЦСКА. По тази логика и от Леверкузен трябваше да ме потърсят. Това обаче е нормално. Футболът е бизнес, няма място за сърдене. Аз приемам всичко нормално“.

РЕДАКТОР: АЛЕКСАНДЪР КОЛАРОВ

Actualno.com

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

МВР: Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища

Публикувано

на

Предварително заявените в много градове в страната протести преминават при добър обществен ред. Въпреки отделни провокации, които създават напрежение, служителите на реда действат съобразно правомощията си. От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища, законите трябва да важат за всички и в този смисъл е задължително спазването на дадените от служителите указания.

В рамките на протестните действия в Добрич се включиха близо 70 моторни превозни средства, като 13 от водачите блокираха част от пътните артерии. След многократни приканвания да освободят движението и получен категоричен отказ и с цел  недопускане на образуване на колони от изчакващи автомобили, полицейските служители осигуриха обходен маршрут за преминаване. Към нарушителите ще бъдат предприети мерки по ЗДвП и Закона за административните нарушения и наказания.

По време на шествието вчера в столицата няма сериозни нарушения на обществения ред. В районно управление са отведени двама 14-годишни младежи, които след снемане на обяснения, са предадени на родителите.

Две нерегламентирано затворени кръстовища и осем установени нарушения на Закона за движение по пътищата е резултатът по време на протестните действия, проведени  на 11 ноември т.г. в Силистра. Благодарение на създадената от полицията организация не са допуснати груби нарушения на обществения ред. В разрез със законоустановените норми протестиращите са затворили за движение възлово кръстовище, образувано от бул. „Македония“ и „Добруджа“ и „Добрич“, както и  кръстовището между път I-7, II-21 и III-213 извън града, което е довело до създаване на напрежение сред водачите. За констатирани нарушения са съставени 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

Отново на 11 ноември по време на протестните действия от 14 до 21 часа нерегламентирано бе затворена автомагистрала „Струма“ преди ГКПП-Кулата, което причини затруднение в движението и преминаването през граничния пункт. За часове бяха блокирани и пътища, водещи към Благоевград откъм районите на селата  Железница и Церово.

Полицейски служители от Варна предотвратиха своевременно задълбочаването на конфликт, възникнал между симпатизанти на политическо движение и други участници в протеста, провел се на 12 ноември. Няма пострадали при инцидента, участниците в него са установени.

Във връзка с провелите се протестни действия през почивните дни на територията на Варна са санкционирани петима водачи на автомобили по ЗДвП заради възпрепятсване на  нормалното придвижване на граждани по пътните артерии на Варна.

При проведените в неделя протестни действия на територията на Ловешка област на едно лице е издадено полицейско разпореждане за опит за организиране на незаконосъобразни действия. Заради затваряне на основни пътища в района на Троян са задържани двама мъже. Образувани са едно досъдебно производство  и едно бързо производство за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС, съставени са и актове по УБДХ, ЗДвП и ЗБДЛ.  Изготвени са и три полицейски разпореждания по чл.64 ал.1 от ЗМВР.

Във Видин, при проведеното спонтанно автошествие в областния град на 11 ноември, полицейските служители незабавно са създали организация за регулиране на уличното движение и осигуряване на обществения ред. Участниците стриктно са изпълнявали указанията на контролните органи, няма санкционирани.

В понеделник бе проведено и шествие, определено като автопоход, разрешено от  Община – Перник за пътен възел „Даскалово“. В хода на протеста е блокирана автомагистрала „Люлин“, свързваща с автомагистрала „Струма“. Полицейските служители са реагирали на изплъзнал се от кордона младеж. След водени преговори движението е възстановено.

В района на Ботевград, на входа на с. Врачеш, протестиращите, излезли на нерегламентирано шествие,  са блокирали движението по пътя. След извършен задълбочен анализ на разпространените кадри са установени към момента 12 от активните участници. Съставени 3 акта по ЗДвП, 3 акта по ЗМВР, 2 акта по ЗСММ и 5 предупредителни протокола. Предстои установяване на другите участници и вземане на отношение спрямо тях.

По време на автомотошествието във Велико Търново протестиращите затвориха главен път І-4 на кръгово кръстовище ул. „Магистрална“ и ул. „Краков“ в града и в двете посоки. Проведени са беседи с организатори и участници в протеста, с цел предотвратяване на действия, нарушаващи обществения ред и маршрута на движение. Съставени са 12 предупредителни протокола.

При нерегламентираните протестни действия, осъществени на 11 ноември на територията на Габрово, в рамките на два часа, протестиращите са затворили пътя за връх „Шипка“ в района на подхода от Габрово. За това време от служителите на реда е  организирано безпрепятственото преминаване на автомобили на Спешна помощ при необходимост. Потокът от МПС за южна България е пренасочван през гр.Трявна и прохода на Републиката. За предприетите мерки е уведомена ОДМВР-Стара Загора с цел спиране на движението на МПС в посока северна България през прохода „Шипка“ и пренасочването му през прохода на Републиката и гр.Трявна.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ