Свържете се с нас

Анализи и Коментари

БОМБА! Адвокат от Дебрен алармира: Задава се война в Сърбия?

Публикувано

на

Сръбският президент Александър Вучич е издал заповед за Пълна бойна готовност на сръбската армия и на специалните полицейски сили. Повода е завземане на ВЕЦ от косовските специални сили, около езеро Гази воде, алармира известният дебренски адвокат Незрет бабучев пред сайта tribun.bg.

Лошо. Отдавна не съм правил анализи. Но сега наистина съм обезпокоен, защото това вече ни е на самите врати, написа на стената си във фейсбук прависта от гърменското село Дебрен, Незрет Бабучев който работи от много години в столицата .

За всеки нормално мислещ човек е Ясно Кой и ЗАЩО прави такива провокации. Това е както се казва в правото ноторно известни факти (факти които не подлежат на доказване).

 Според мен , пише адвокат Бабучев ,има сериозен шанс за МИР. Противно на елементарното мислене на някои хора обременено с предразсъдици(което пречи на обективната оценка и анализ). Ситуацията си е доста сложна и комплицирана. Ясно е ,че има опит албанците да бъдат използвани като капсул детонатор за дестабилизация на Балканите. Само ,че и самите албански лидери сега също са наясно че са използвани и не желаят да стават пушечно месо. Точно за това бяха и протестите против премиера Еди Рама, защото не споделя Великоалбанските имперски амбиции да стават по силов сценарий и то в услуга само на САЩ. Двуличието на щатската димпломация е ясна на всички трезво мислещи хора. Метафорично казано , Те ти се правят на „Приятели” , нооо дават ножа на твоя враг и му намигат да действа.Това важи в пълна сила и в днешните албански лидери Хашим Тачи(президент на Косово) и Еди Рама(премиер на Албания). И те го знаят много добре. Идеята на Тачи , доброволно след референдуми и решение на местните парламенти да има корекция на границите по етнически принцип е в интерес на обикновените сърби и албанци ( включително бошняци), защото те наистина страдат. Северно Косово където мнозинство са сърбите да премине към Сърбия , а долината на Прешево(където мюсюлманите са мнозинство косовари и бошняци) да мине към Косово. Правилно каза , че така страдат сърбите в северно Косово , да са под косовска власт, страдат и косоварите в Прешево и околностите че са под сръбска власт. Но НЕ НЕ И НЕ. Веднага косовската опозиция е против такива неща. Същата Мафия , направи и недопустима провокация преди месеци- нападна вярващи християни сърби на път към църква. Това е ПОЗОР. Естествено тези провокации са добре съгласувани с външни разузнавателни централи.Да според хората с предразсъдъци Тачи е ЛОШ и Еди Рама са ЛОШИ?!? Ноооо ако ги махнат „Господарите в сянка” ще дойдат ОЩЕ ПО ЛОШИ ХОРА.С други думи за този етап по скоро са необходимото Зло. Защото избора е между по малкото зло и по голямото зло. Тук добро НЯМА. За пълно щастие да не говорим.В Косово взеха най ценното комбината за цветни метали и рудниците за мед и злато в ТРЕБИЧ, само че е в „правилните ръце” и те не са албански или косовски. Шефа на Мафията Тачи да допусне най голямото съкровище в Косово да не е в негови ръце- Смятайте колко е „независим” и „силен”. В Косово е и най голямата щатска военна база на Балканите. Но като изключа комбината в Требич който се заграби.Няма нито един завод за каквото и да е направен от щастски корпорации. Че Тачи е притиснат е вън от всякакво съмнение , от вътрешни отрепки и от вън, за да се реши на такива крайни мерки.Все пак и те са хора и на тях им се живее. А повечето работят в Европа не в САЩ.

Жалко наистина жалко, България при премиера Борисов направи доста неща и дори немислимото преди години, да бъде посредник между балканските държави и ЕС. В София се събраха всички лидери на Европа и на Балканите и то не е заради хубавите черни очи на Борисов. А за да се предложи геополитически подкуп в размер на 22 млрд евро за инфраструктура ( от които поне 5- млрд са дирекни рушвети).Който беше приет, разбира се- Има ПАРИ има ЛЮБОВ. Така е с много пари се прави и МИР но и ВОЙНА. Лично аз предпочитам с парите да се прави МИР. Гладните кучета от Западните балкани , взеха да се облизват и да гледат с влажен поглед . Премиера Борисов иска МИР , както и мнозинството от нашите граждани. Много точно го каза на балканците- Хайде да не се правим на много велики?!? От толкова много „Величие” сме на последно място по стандарт на живот. За първи път и ЕС се еманципира като самостоятелен геополитически фактор. Да в София се чуха неща от устата на Юнкер които само преди година две биха били немислими за атлантическите папагали. Европа не иска война в Европа , предлага рушвет за да стоят кротко и мъдро и ако са достатъчно Добри Кучета , ще има още кокали , а ако станат образцови кучета ще бъдат приети и в ЕС. Ноооо това с времето. Вярно е че процеса на еманципация на ЕС не е приключил , напротив влиза в опасна фаза на вътрешни деструкция.

Какво правим?!?

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК 

коментара

Анализи и Коментари

Пожарът в катедралата „Парижката Света Богородица” потресе хората по света

Публикувано

на

Да видиш как гори и рухва в пламъците нещо, което си смятал за едно от вечните неща на нашата планета… Нещо, което като пирамидите и Китайската стена е било преди теб и ще те надживее, ще надживее и внуците на твоите внуци..

Катедралата – символ на Париж и емблема на християнството изобщо. Творение на средновековния дух и перла на световната архитектура. Мъчно. Трагично. Болно…

Да, ще я възстановяват, разбира се, но това вече няма да е автентичната постройка от XIII век. Нещо си е отишло безвъзвратно. Хората – нашите деца, внуците ни – вече никога няма да стъпят под сводовете, построени от майсторите на Средновековието…

В моя живот, както и вероятно в живота на много други хора, Катедралата влезе още през детските ми години с известния роман на Виктор Юго. Всички сме поглъщали жадно страниците, на които се описва странният и призрачен живот на огромното творение от камък. Историята на циганката. Историята на Квазимодо…

Много по-късно, вече като зрял мъж, стъпих и физически под сводовете на Катедралата. Каквато и представа да съм имал за нея, на живо тя надхвърли всичките ми очаквания. Катедралата ме прие в утробата си спокойно, мирно, мъдро. Призрачната, почти мистична светлина, лееща се през огромните цветни витражи, се размесваше с готическия здрач. Гледах с благоговение високите сводове, опипвах тук-там вечния камък и ми се струваше, че съм в каменен Ноев ковчег, суров и непоклатим, пътуващ през вълните на хилядолетията…

Това беше живо Средновековие. Рицари, монаси, инквизитори, кардинали – чувствах се буквално заобиколен от сенките на всички тези хора. Тълпите им бродеха невидимо наоколо. Мислите им, долавяни като неясен шепот, ме завладяваха. Неволно ми се искаше да пришия кръст върху дрехата си и да тръгна на поход за Светата земя, или пък да изгоря някой еретик с ръцете си.

И ето че Тя изгоря! Кога стана това? Не през тъмните дни и нощи на Средновековието, когато са горели толкова много постройки – безчет, безчет! Не през бурните времена на войните и революциите. И Революцията от 1789 г., и Наполеоновите войни, и Парижката комуна – всички те не закачиха Катедралата, минаха през нея като бурни разпенени вълни през скала и се оттеглиха. Не! Тя се запали и изгоря в цивилизованото време на нашия век.

Някои видяха в това знамение, знак на Божия гняв. Още повече, че това се случи в самото навечерие на католическия Великден. Поличба?…

А всъщност, мисля си аз, няма нищо чудно, че Катедралата се запали и изгоря точно сега. Тя беше чужда на нашето време. Сред съвременния блуден и разпасан град Тя стоеше като някакво праисторическо чудовище. Странно беше присъствието на това древно, тайнствено светилище, на това възвишено място за Богопоклонение сред бордеите, нощните клубове, публичните домове наоколо.

И накрая Тя не издържа и си отиде. Изгоря, рухна, изчезна.

И нещо в нас изгоря заедно с Нея.

Хората плачеха, гледайки как гори Катедралата, видимият храм, но защо никой не плаче, когато всеки ден, всеки час гори и рухва незримият храм на доброто, погазва се справедливостта, потъпква се честта и правдата? Тези пламъци не разтърсват хората, не потрисат, не ужасяват никого. Не се чуват писъци и плач, и телевизиите по света не предават на живо ужасите на всекидневната морална катастрофа.

Сбогом, Notre Dame de Paris! Почивай в мир! Ще те помним винаги!

АНДРЕЙ РОМАНОВ

pravoslavie.bg

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

ШОК! Топ Преса обявава своята рекламна тарифа за евро изборите – 0 лева!

Публикувано

на

На фона на безумни, нечувани суми в рекламния сектор на регионалния медиен бизнес, информационна агенция www.toppresa.bg, реши да обяви своите тарифи към всички играчи на евро изборите. Обръщаме се към всички партии, независими кандидати, анализатори и дейци в изборите, Топ Преса ще направи реверанс за всички на предстоящия вот за евро парламент и ще работи БЕЗ ТАРИФА. Време е за равен старт на всички, време е за революция в местния медиен бизнес. Условия за да се ползва този реверанс: 

  • мотивационно писмо до редакцията на имейл topmedia@abv.bg
  • документ удостоверяващ участието на изборите.
  • материяли, послания и изображения, предназначени само за продуктите на Топ Преса с уникален контент и послания за нашите читатели. Достоверни!
  • „Кръстосан разпит“ за всеки кандидат, с неудобни въпроси, въпроси от нашите читатели, конкретни ангажименти към тях!
  • отчет за свършена дейност до сега, ако е с опит в политиката.
  • гаранции за работата си европаралемнта за дебютанти.

За повече информация можете да звъните на телефон :0892287900 или да ни пишете във фейсбук. Топ Преса знае че много медии пишат за „смята на системата“ , за „рестарт“, но когато стане въпрос за пари, те игронират каузите и моралът си и се насочват към личните си разходи и мечти във финансов план. Щом искаме да се случи нещо ново, трябва да му дадем път. Има партии и кандидати, които имат качества, но за задушени от платените послания и натрапчиви високоплатени реклами. Месни сайтове, без никакъв авторите искат по 3000 лева на седмица за реклама на евроизборите. Топ Преса иска – 0 нула! Равен старт за всички! И нека победи по добрия и подготвения а не по богатия Време е за революция!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ