10 отбора се състезаваха за срийтбол купа на Гоце Делчев 2018“ „Славчо Мълчанков“ ! УНИКАЛНО ВИДЕО

Вчера в двора на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, организиран от местното обединение на БСП, се проведе седмото издание на градския турнир по уличен баскетбол за купата на Гоце Делчев – 2018, посветена на покойният неврокопски спортен педагог, Славчо Мълчанков.

Тридесет души изявиха желание да се включат в днешният аматьорски уличен баскетболен турнир на гр. Гоце Делчев. Те сформираха десет отбора от по трима човека разпределени в три възрастови групи – от трети до четвърти клас, от пети до седми клас и след осми клас.

Всички отбори играха със завиден хъс и майсторство характерни за уличният баскетбол, за наслада както на самите тях, така и за публиката.

Обявяването на наградите и връчването на отличията се превърна в истинско спортно шоу, а победителите с основателна гордост поеха заслужените купи, медали и грамоти

Инициативата за учредяване на местната купа е на младежкото обединение на БСП Гоце Делчев от преди седем години. „Целта на турнира е да провокираме младите хора да спортуват, което е и една добра превенция на лошите младежки навици“, сподели Костадин Харисков, член на организационния съвет на турнира при Младежкото обединение на БСП в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене