Свържете се с нас

Uncategorized

Сандански ще бъде домакин на най-големия детски зимен футболен турнир

Публикувано

на

„Пирин къп 2019“, който ще се проведе в началото на месец февруари в град Сандански, ще бъде под патронажа на кмета на община Сандански – Кирил Котев

Участие в турнира са потвърдили редица столични школи, сред които отборите на Левски и ЦСКА – София, с набори от 2004 г. до 2009 г.

Във футболното събитие се очакват отбори от девет страни. С по два набора ще се включат „Черноморец“(Одеса) и „Нива“(Виница) от Украйна, както и ПАОК – Кавала, „Пансерайкос“(Серес), Ягодина, „Коперникус“(Ниш), „Беласица“(Струмица), „Еврофудбал“(Охрид) и много други.

Провеждането на турнири с такъв ранг доказват, че футбола в курортния град е на ниво и Община Сандански подкрепя спорта във всичките му направления.

коментара

Uncategorized

Нечуван скандал! Лични данни на живи хора се въргалят в кенефа на ДАИ – Благоевград! НАСТОЯВАМЕ ЗА МОМЕНТАЛНА ПРОВЕРКА!

Публикувано

на

Моментална проверка на прокуратура, министерството на транспорта, МВР и всички институции, трябва да бъде направена час по скоро в ДАИ – Благоевград. Преди броени минути нашия читател, Александър Попов сигнализира в социалната мрежа фейсбук, че в тоалетната на институцията, вместо тоалетна хартия, има декларации на хора, явили се на изпит за шофьорска книжка. Ето какво пише Попов, цитираме дословно: „Когато в ДАИ-Благоевград вече нямат място в архивите, вашата саморъчно написана декларация потъва в мрак и забвение. Георги Иванов, Петър Пенев, Ивайло Тошков, Георги Иванов… и още няколко, на които нямах време да прочета имената – Извинявам се. Нямах друг избор, бях притиснат от обстоятелствата. посл:Иван Пешев – 6 грешки на тези лесни въпроси е просто недупостимо, засрами се!“ Настина щеше да е изключително комично, ако не беше толкова скандално. ДАИ – Благоевград наистина предлага нечуван лукс, да си избършете задника във видимо луксозната им тоалетна с личните данни на десетки курсисти. Ако сте мошеник и човек с нисък морал, можете да ползвате личните данни на хората да вземете кредит, който те д аплащат или да ги ползвате за друго престъпление. Къде е прокуратурата? Ще си затворите ли очите и този път за безумията и тнаказуемата простотия от ДАИ – Благоевград! Случая щателно трябва да бъде проверен. Чакаме!

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Учениците от ПМГ „Яне Сандански“ почетоха нестандартно Световния ден на поезията

Публикувано

на

Почти 80 ученици от най-малките до най-големите в ПМГ „Яне Сандански“, обичащи поезията, продължиха традицията, установена от години в елитното школо да се случва  „Поетическото кафене“ в Световния ден на поезията

То отново протече с изключителен ентусиазъм и желание от страна на възпитаниците на училището. Вдъхновени от слънчевия пролетен ден, младите хора привличаха вниманието на неврокопчани с   емоционално представяне на цели творби или пасажи от шедьоври от българската, английската, руската и френската литература, четени на съответните езици. Усмихнатите и лъчезарни гимназисти успяха да развълнуват импровизираната си публика на различни места в града и да внесат настроение, свободен дух, красота в делничния ден.  Тези младежи и девойки от ПМГ за пореден път показаха, че носят у себе си  радостта, щастието,  надеждата в името на един многолик свят и припомниха фразата, че: „Докато и един човек диша, трябва да помни поне някоя строфа, да познава името на поне един поет.“ Идеята на момчетата и момичетата в едно от най-старите средни училища в Югозападна България бе да събудят позабравения афинитет на хората към четенето, което да се провежда индивидуално вкъщи поне веднъж седмично. Без четене няма бъдеще, няма грамотност. Затова учениците от ПМГ „Яне Сандански“ смятат, че всяка книга – от детски приказки до романи може да помогне да се обогати човешката личност, а освен това именно чрез четене постепенно всеки сам ще отсее стойностната литература от безсъдържателната. Защото има една поговорка – „Книгата е прозорец към света”, наистина е така, но много важно е „дограмата” на този „прозорец” да не е прогнила!, споделиха учениците на елитното неврокопско школо.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ