(ВИДЕО) Общините Гоце Делчев и Гърмен – домакини на конгрес на БСБСПА с европейско участие

Късно снощи приключи Петия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА/BUBSPA) който се проведе в хотелски комплекс Uva Nestum Wine & SPA, Гоце Делчев и комплекс Therma Vitae – Профилакториум, с. Огняново. Общините Гоце Делчев и Гърмен, в партньорство с Министерство на туризма, приеха част от елита на българския и европейския туристически бранш. Тема на тазгодишното събитие е: „България – лидер в здравния туризъм на Балканите. Четири сезона медикъл/спа, таласо, спа и уелнес туризъм”. Сред специалните гости на форума бяха Тиери Дюбоа, президент на Европейската СПА асоциация (ЕSPA), членове на Борда на ESPA, както и представители на БСБСПА туризъм от цялата страна, собственици и мениджъри на туристически обекти и хотели от България, Гърция, Македония, Франция, Италия и други страни.

„Макар и като малка община и със скромни финансови възможности ние се опитваме да популяризираме туристическите дестинации Огняново и Гърмен“, каза кметът на община Гърмен, Минка Капитанова при откриването на конгрес.

„Община Гоце Делчев може да помогне с реклама и финанси, както и с Програмата която имаме в региона за трансгранично сътрудничество с Гърция и Македония, каза кметът на Община Гоце Делчев, Владимир Москов.

Сред целите на Форума е представяне на една по-малко позната в национален план, българска туристическа дестинация, каквато е Неврокопския край – общините Гоце Делчев и Гърмен. Регионът на Долината на река Места е една от промотираните от Министерство на туризма винено-кулинарни дестинации и спа маршрути, които България ще представя пред чуждестранна публика през 2019 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене