СКАНДАЛЕН РЕПОРТАЖ ОТ ЕЛЕНОВО! Наш екип откри: Незаконно сметище на метри от благоевградско училище

Нашият екип показва не­редност, която би трябвало да алармира отговорните институци. Открихме голямо нерегламентирано сметище, което замърсява природата и се намира на метри от 11-то ОУ“Христо Ботев“-Благо­евград в кв.Еленово.

Гледка като тази изненада нас, но не и жителите нак­вартала. „Това е едно неза­конно сметище в града, кое­то се намира на границата на квартал „Еленово“ и пътя за село Делвино. То е резул­тат от ниска култура и безот­говорност.“, споделя жител на квартала.

Само няколкостотин ме­тра по-нагоре има и частни имоти. Хората, които живеят близо до сметището, разка­заха, че общината вероятно не може да смогне на темпо­то на наруши­телите, които постоянно си изхвърлят от­падъците, но са убедени, че и контролът е слаб.

„Може би, ако има някакв санкции и засилен контрол, нямаше да е така. На метри е училището, ако тръгне ня­каква зараза, какво ще пра­вим?“, споделя притеснена майка на четвъртокласник.

Репортерска проверка ус­танови изхвърлени храни­телни продукти, отпадъци от всякакъв род, автомобилни гуми, изрезки от текстилни материали и други.

“Отвратително е, безуние! Като си отвориш прозореца те лъха смрад, непрекъсна­то и постоянно. Надявам се този път някой да ни обърне внимание. Плащаме си да­нъците и е нормално да ис­каме да живеем в нормална държава. Пълно е с хлебар­ки. Не е нормално да се жи­вее по този начин. Отврате­ни съм от това безхаберие”, коментира Иван Петков, 65-годишен жител на „Елено­во“.

В първия ра­ботен ден, ние, ще изпратим сигнали до об­щина Благоев­град и РЗИ и се надяваме, да бъдат взети мерки и то бър­зо, защото хо­рата са силно притеснени от разрастващо­то се сметище, което е не ясно до какви по­следствия ще доведе.

Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене