Свържете се с нас

Анализи и Коментари

България в ЕС: Най-много богати и най-много бедни!?

Публикувано

на

Икономистът Боян Дуранкев с коментар пред Bulgaria ON AIR

„В ЕС е прието, че инфлация до 2% годишно е донякъде социално приемлива и поддържаща икономическа стабилност. Ако отиде към 3-4%, предизвиква тревоги. В България е 3,5%“, коментира в студиото на „България сутрин“ икономистът Боян Дуранкев.

По неговите думи има още няколко месеца до края на годината, в които обикновено поскъпват хранителните продукти, намаляват и приходите на държавата. Това би могло да повлече инфлацията до 5%, прогнозира експертът.

Според него предстои ценова буря, тъй като се усеща много голямо социално напрежение заради увеличението на цените на енергоносителите. По неговите думи правителството трябва да помисли сериозно за възможностите си да регулира свободния пазар.

Според икономиста държавата има много начини да реагира. Първият – повишаване на минималната работна заплата по-бързо, отколкото инфлацията. Вторият – да въведе семейно подоходно облагане, тоест тези, които взимат под екзистенц-минимума в държавата, който е 321 лв., да получават субсидии от нея, докато го достигнат.

„Ако моето семейство взима 250 лв. на човек, останалите 70 лв. ще получава като помощ от държавата. Няма нужда да намаляват цената на хляба и да се прави по-ниско ДДС“, обясни пред Bulgaria ON AIR Боян Дуранкев.

По неговите думи може да се помисли много сериозно за въвеждането на прогресивно данъчно облагане и да се отстъпи от плоския данък.

„Страната в ЕС, която има най-много свръхбогати и най-много бедни, това е България. Ние сме първенци по разслоение“, настоя икономистът.

Дуранкев коментира, че ако в България не се осигури по-добър жизнен стандарт, ценова стабилност и добро, безплатно образование и здравеопазване, както в държави като Германия и Австрия, границите са отворени за младите.

Петя Славова

dnes.bg

коментара

Анализи и Коментари

Окръжна прокуратура и областното следствие Благоевград пред Топ Преса: Изборът на Иван Гешев ще бъде в полза на прокуратурата и обществото!

Публикувано

на

“ Уважаеми дами и господа,

Прокурорите и следователите от Окръжна прокуратура Благоевград, както  и прокурорите от районните прокуратури на съдебния район подкрепяме номинацията на Прокурорската колегия на ВСС и кандидатурата на г-н Иван Гешев за Главен прокурор на Р. България, защото смятаме, че изборът му ще бъде в полза на прокуратурата и обществото. „

Пр-р Георги Мадолев, Говорител на ОП-Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Млад и кадърен екип от Хаджидимово в подкрепа кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор!

Публикувано

на

„Уважаема медия Топ Преса,

ние сме млад екип на НПО „С надежда за утре“ от град Хаджидимово. Следейки инициативата Ви в подкрепа, кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Република България, РЕШИХМЕ ДА ВИ ИЗПРАТИМ И НАШЕТО СТАНОВИЩЕ относно цялата ситуация по избора на главен обвинител. Иван Гешев е човекът, който ще потвърди държавността. На нас младите които се развиваме, в района на град Хаджидимово, В България и не на последно място в областта на евро интеграцията, развитието на обществото, ни е жизнено важно да работим при уславия на държавна стабилност и законност. Иван Гешев е човекът в който вярваме че ще ги запази и ще работи за стабилна правова държава. Обществената подкрепа е нужна, защото сме свидетили, на нагли задгранични вмешателства от хора с корпоративни интереси към страната ти, съмнителни фондации и партии, които по един или друг начин манипулират хората и искат да подарят държавата ни на западните милиардери. Това не трябва да се допуска. Личности като Иван Гешев ,според нас са гарант че това няма да стане, видимо от фактът, кои са основните му опоненти. Нека Иван Гешев знае , че ние младите хора на България го подкрепяме и се гордеем с неговата кандидатура. От него очакваме, да оправдае това наше безрезерво доверие.

С уважение , екипът на НПО“С надежда за утре“ град Хаджидимово. “

Получихме становището на нашите колеги и приятели от НПО „С надежда за утре“ град Хаджидимово и го публикуваме без редакторска намеса! 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ