Свържете се с нас

Анализи и Коментари

България в ЕС: Най-много богати и най-много бедни!?

Публикувано

на

Икономистът Боян Дуранкев с коментар пред Bulgaria ON AIR

„В ЕС е прието, че инфлация до 2% годишно е донякъде социално приемлива и поддържаща икономическа стабилност. Ако отиде към 3-4%, предизвиква тревоги. В България е 3,5%“, коментира в студиото на „България сутрин“ икономистът Боян Дуранкев.

По неговите думи има още няколко месеца до края на годината, в които обикновено поскъпват хранителните продукти, намаляват и приходите на държавата. Това би могло да повлече инфлацията до 5%, прогнозира експертът.

Според него предстои ценова буря, тъй като се усеща много голямо социално напрежение заради увеличението на цените на енергоносителите. По неговите думи правителството трябва да помисли сериозно за възможностите си да регулира свободния пазар.

Според икономиста държавата има много начини да реагира. Първият – повишаване на минималната работна заплата по-бързо, отколкото инфлацията. Вторият – да въведе семейно подоходно облагане, тоест тези, които взимат под екзистенц-минимума в държавата, който е 321 лв., да получават субсидии от нея, докато го достигнат.

„Ако моето семейство взима 250 лв. на човек, останалите 70 лв. ще получава като помощ от държавата. Няма нужда да намаляват цената на хляба и да се прави по-ниско ДДС“, обясни пред Bulgaria ON AIR Боян Дуранкев.

По неговите думи може да се помисли много сериозно за въвеждането на прогресивно данъчно облагане и да се отстъпи от плоския данък.

„Страната в ЕС, която има най-много свръхбогати и най-много бедни, това е България. Ние сме първенци по разслоение“, настоя икономистът.

Дуранкев коментира, че ако в България не се осигури по-добър жизнен стандарт, ценова стабилност и добро, безплатно образование и здравеопазване, както в държави като Германия и Австрия, границите са отворени за младите.

Петя Славова

dnes.bg

коментара

Анализи и Коментари

Медийно падение! Време е за нови професионални медийни проекти в югозапада! И какво след „Струма“…

Публикувано

на

Камбитов показа че „старите лаври“ вече не важат с риска дори срещу него да се лее помия!

Определено вчера се случи истинска медийна революция в югозападна България. Кметът на община Благоевград, д-р Атанас Камбитов, излезе публично и заяви, че е отказъл медийно обслужване „финансиране“ на ежедневника вестник „Струма“.

Нещо повече, публично беше прочетена кореспонденция, в която ръководителите на вестника, обвиняват кмета в „цензура“ и го плашат че ще се оплачат на „премиера“, кой премиер така и не стана ясно. Има ли си име този премиер? Ние от Топ Преса, определено не виждаме Камбитов да е „цензурирал“ някого още повече, че информацията която общината пуска е официална и както стана ясно може да се взема от официалния сайт на общината. На нас от Топ Преса обаче ни е странно друго  – защо Камбитов беше цензуриран? Скандалът му с вестник „Струма“ не беше отразен от нито една медия, освен struma.com  и Топ Преса? На какво се дължи тази автоцензура колеги? В петък в броя на вестник Топ Преса – югозападния таблоид ще ипродължим да искаме отговори.

Ние от най – голямата и четена медия в югозапада, обаче не можем да скрием притеснението си, че имиджа да един от ветераните на местният медиен живот е със сринато доверие, дори компрометирано име. Разбира се това може дза бъде обяснено с напълно естествен процес – всяко начало си има и своя край. Зеленият узрява а узрелият остарява, загнива и пада от дървото, гласи природният закон. ВРемето е дошло на можещите а не на тези които лежат на стари лаври. Това медийно падение, според нас отваря пътят но нови професионални медийни проекти, адекватни към днешното време, обстаятелства и обществено мислене… Времето на безплатните вестници, големите навинарски платформи, мащабните информационни кампании в социалните мрежи… Ние от Топ Преса сме подготвени за тези дни които настъпват. И ще отговорим адвекватно. Съвсем скоро!

ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИГНОРИРАНО УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ НОМЕРЪТ ВИ НЯМА ДА МИНЕ:

 

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТОЗИ ПЕТЪК САМО ВЪВ ВЕСТИНК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД! 

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Скандал в Плетена! Жители скочиха на общинския съветник Искрен Кальонев! Политика с лъжливи внушения не се прави!

Публикувано

на

Анелия Странджева

Читатели на Топ Преса писаха по повод изказването на общинския съветник от ОБС Сатовча и критиката м укъм местната власт относно снегопочистването. Припомняме че Искрен Кальонев, възмутено поиска думата подразнен от материала ни за отличното снегопочистване в община – Сатовча и затова каза следното : опровергавам твърдението че е отлично. Сажалявам много, моите уважения към г-н кмета на общината д-р Арбен Мименов но Плетена е село с най-голяма денивилация. Специално за Плетена пишем слаб 2, сподел не той. нашат читателка Анелия Странджева обаче, по свой ред също писка д акаже нещ опо темата :  Аз не съм от Плетена но колектива ни е 80% от Плетена и в 4.45 бяха в Сатовча и неможеха да се нарадват колко бзпроблемно са стигнали до Сатовча . А това няма как да стане ако не е почистено .И да добавя че пред частни имоти като бар ,магазин ,дом всеки трябва да си почисти това не е задължение на кмета . Поздравления за г-н Мименов ,че не позволи обилният снеговалеж да наруши работният ни ден, напуса ни тя с цел мнението и да стане публично. Ние от Топ Преса приведстваме читатлеската активност, държим също да дадем мнение че от бедствие и трудности политика не се прави. Редно е местните политици да искат първо мнението на гражданите и жителите на дадено населено място и после да вземат становище.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ