Експертизите категорични: Петричкият Роналдо не е млатил Оливер

Фиаско се оказват об­виненията за побой, отправени към спортис­та Даниел Златков. Петричкият Роналдо е подхванат от Районната прокуратура в Благоев­град, след като 21-го­дишният ре­кордьор на „Гинес“ по набирания Оливер Злат­ков се опла­ква, че е бил млатен пред дискотека в града. По­страдалият е откаран в болница, където е настанен в хирургия. Полицаите го разпитват и задържат Дани­ел Златков, който е натрупал слава покрай участието си във „ВИП брадър 2017“.

След близо половин годи­на разследване две меди­цински експертизи стигат до заключението, че както Оливер, така и Даниел са с леки телесни повреди. Това коментираха от прокурату­рата, след като бяха изгот­вени съдебномедицински експертизи.

„Назначили сме още една, последна допълнителна екс­пертиза заради разпитите на един от свидетелите. Той казва, че Оливер е губил съз­нание, което говори за евен­туална нанасяне на средна телесна повреда. До момен­та такава не е установена от вещите лица, затова ще тър­сим и второ мнение“, обясня­ват разследващите.

Въпросният свидетел, кой­то твърди, че пострадалият е губил съзнание, е приятел на Оливер. Затова и вещите лица ще трябва да прегле­дат отново документите на пострадалия и да обяснят възможна ли е загуба на съзнание, както се твърди.

„Най-вероятно последна­та експертиза ще е готова преди Нова година. Към момента няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение за инцидента“, обобщиха от прокуратурата.

Така топката се оказва в ръцете на Оливер, кой­то твърди, че е пребит. Той може да води частно дело за обезщетение, което едва ли ще спечели, прогнозират юристи.

„Причината е, че самият Даниел Златков има телес­ни повреди, каквито и Оли­вер – също леки. Може да се окаже и самият пострадал на пангара заради дело за клевета“, обясняват адвока­тите.

„Научавам от вас за резул­татите от експертизите. Бях забравил за случая дори“, сподели Даниел Златков. Той празнуваше първия учебен ден на детето си и се разведри от новината за експертизите.

„Радвам се, че истината излиза наяве. За мен това е опит някой да стане из­вестен на чужд гръб, и то причинявайки ми вреда без причина. Много тежко се­мейството ми преживя този случай, след като бях пред­ставен в медиите с най-гроз­ното си лице. Ситуацията бе силно преувеличена дори в национален ефир“, коменти­ра още бившият футболист с амбиции в ММА борбата.

От болничната стая по­страдалият Оливер Златков разказа, че е млатен със „са­дистична жестокост“. Той е откаран в хирургия на болни­ца ПУЛС в Благоевград от охраната на заведението, пред което се спречква с участника от „ВИП брадър 2017“ Даниел.

„При излизане от диско­тека „Елизи­ум“ видях Даниел Златков. За пър­ви път го сре­щам и го попи­тах само дали е същият. Той ми отгово­ри с „да“ и попита надмен­но: „Про­блем ли има?“. Засмях се и той неочак­вано ми се нахвърли с юмруци“, е версията на Оливер, който се слави като шампион по набиранията.

„Категорично заявявам, че нито веднъж не съм го ударил, нито съм обиждал съпругата му. Не съм го про­вокирал по някакъв начин“, допълва Оливер. Експертиза обаче сочи, че Златков също има наранявания, които са констатирани като леки те­лесни повреди.

„Моят приятел Кристиян Сотиров ми разказа, че ме е намерил отвън изпаднал в безсъзнание, носил ме е на гръб до таксиметровите ав­томобили“, разказва Оливер след мелето.

Шест месеца по-късно той е възстановен напълно. Про­дължава обучението си за фитнес инструктор в София и тренира усилено за нов ре­корд на „Гинес“ – 10 000 наби­рания за 12 часа. Миналата година постига 4500 набира­ния за 6 часа, което е най-до­брото постижение в света.

На иззетите записи от ви­деокамерите се вижда, че Оливер и Златков се спреч­кват, но не е ясно кой е за­почнал пръв.

„И двамата скачат един върху друг. Вижда се как пострадалият се изправя и също нанася удари. Има и удари с крак“, обясняват разследващите.

Скандалът се вихри пред съпругата на петричкия Ро­налдо, която се опитва да озапти двамата скандал­джии, но без резултат.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене