Свържете се с нас

Политика

Кой да вярва че до тук ще се стигне? Вили Цветкова още си е на работа? Верхад Ислямов се целуна с Башев? ДПС отново е големия победител!

Публикувано

на

До къде докара, фактът, че съкратиха съпругата на пишман лидера на ППГЕРБ – Верхад Ислямов? Бесен и задгърбил партийните принципи, ту скритата – ту явната коалиция с ДПС и кметът Минка Капитанова, все още действащият лидер на партията на Бойко Борисов, направи такава услуга на изолирания екс депутат и кмет Ахмед Башев, че ако Башев се върне на кметския стол, на деня трябва да върне Ислямова на работа и да назначи Верхад ислямов за заместник кмет. Толкова е прозрачно че на нас от Топ Преса, ни замириса на добре режисирана програма.

Миналата седмица за да доразпали личната си война, маскирана кат ополитическа с кметът Капитанова, лидерът на ПП ГЕРБ -Гърмен, Верхад Ислявом, орева юрталъка, по платени медии и сайтове, че сваля политическото си доверие от кмета на Гърмен и оттегля завестник кметът на ПП ГЕРБ – Вили Цветкова. Дбати, циркове, популизъм но без действия. След това се плъзнаха слухове, че Цветкова е уволннена но проверка днес в община Гърмен от наш репортер установи че заместник кметицата все още си е на работа. „Имам намерение да напусна. Няма как ще трябва да се дсъобразя с решението на партията…“ заявила уклончиво тя, пред наш репортер и отказала да коментира има ли напрежение между нея и кметът Капитанова.

От друга страна сякаш от отвъдното отново в публичното пространство се появи духът Ахмед Башев, който умело и професионално използва момента за да удари и двете враждуващи страни: Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война между ГЕРБ и Минка Капитанова. ГЕРБ и ДПС са истински опоненти, те не са врагове“. Това заяви пред БНР бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев и разпали още напрежението с тази изцепка но и показа, че обидения Ислямов му е направил голяма услуга и е на път да го върне в играта за местния вот догодина.

Каква е равносметката: големията губещ от този сканадл е ПП ГЕРБ – Гърмен, след като за пореден път си затваря очите за поредният безумен и гебущ ход на лидера Ислямов. Избирателите на Ислямов са обезверени – до онзи ден ги натискаше да гласуват за Капитанова, сега плюе кметицата пред тях… Как да му имат доверие от тук нататък? Башев видя „ковет“ да се върне на бял кон и сега ще работи партията му ДПС да го издигне. И какво означава това – че от целия скандал пария ДПС печели най – големият дивидент. Вижда се че тя единствено мисли за своите избиратели и защитава интересите им. Капитанова влезе в ДПС и спря да „услугва“ на лакеите от ГЕРБ и другите партии. В ДПС има истинска партийна дисциплина и добра политическа школа – вижда се. Това на практика показва че следващият победител на изборите в Гърмен ще е партия ДПС. Въпросът е кого ще издигне тя? А колкото до аргументите на Исбямов че Капитанова е преминала в ДПС, тя го направи още преди няколко месеца официално и преди година неофициално и всъщност никога не е била изключвана от партия ДПС. С две думи – аргумента не струва и е лъжлив!

коментара

Интервюта

Манипулативен филм изкара българските турци терористи, а палачите от ДС – спасители на България

Публикувано

на

Касим Дал зове да извинение за манипулацията на БТВ

Три гневни позиции срещу пропагандата, реабилитираща Възродителния процес след 35 години

Филмът по bТВ „Две версии“ – неразказани истории за Възродителния процес, излъчен в неделя предизвика бурна реакция в социалните мрежи. Демонстрирайки желание да представи и двете гледни точки, авторът и поръчителите на филма прокараха тежка пропагандна теза – оневиняваща архитектите и палачите от БКП и ДС и внушаваща, че насилствената смяна на имената едва ли не е била необходимост, за да не станем втори Кипър.

Реално Възродителният процес е едно от най-тежките злодейства на комунистическия режим, което и до днес продължава да тежи на България и да разделя обществото.  30 години няма наказани за престъплението, а делото е умишлено смачкано и оставено на „трупчета”, въпреки, че давностният му срок е изтекъл. Вместо справедливост за жертвите днес слушаме циничните обяснения на ченгета и комунисти, които си търсят алиби и чиста съвест за престъпленията.

Faktor.bg предлага три позиции за скандалния филм:

Екатерина Бончева, журналист, автор на първата книга за Възродителния процес, член на Комисията по досиетата:

 

„Скандален филм по bТВ “Репортерите – 2 част” за Възродителния процес!!!

Тезите накратко:

  1. Възродителният процес е провокиран и предизвикан от Турция – теза “достойна” да предизвика днес дипломатически скандал.

 

  1. Участието на ДС в него цели единствено да предотврати терористични актове. Ни дума за зверските насилия и убийства.

 

  1. Българският опит показал,че едно ислямизирано население никога не можело да бъде интегрирано.

Всичко това,тази груба пропаганда и фалшификация е защитавана 45 минути от активни служители на ДС.”

Касим Дали, политически затворник, лидер на НПСД:

„На 17.02.2019 г., близо 30 години след Майските събития, доживяхме в най-гледаното време в национален ефир да станем свидетели на нагъл апотеоз на „възродителите“, които не само не са понесоха наказание, а се чувстват горди от действията си…

 

Филмът представлява грубо изопачаване на историческата истина за асимилационната кампания срещу етническите турци, български граждани и помаците. Къде остана Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, приет от Народното събрание на 26.04.2000 г.? Къде остана Декларацията, осъждаща опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани приета от Народното събрание на 11.01.2012 г.? Останаха в архива на Народното събрание, погребани под дебелия слой прах на забравата. Къде е историческата справедливост за над 1 милион насилствено преименувани и над 360 хил. депортирани? Защо във филма не са отразени разпределителните лагери, където хората чакат със седмици да ги изпратят към границата, лишени от храна и вода. Защо не са изнесени данни как Държавният съвет издава постановление, с което определя колко пари и имущество могат да носят „екскурзиантите“ със себе си? Имало изселническа психоза, ами след 1985 г. когато армията и МВР с танкове, БТР, и КПП сменяха насилствено имената, хората се чудеха каква ще е следващата стъпка. А що се отнася до твърденията за искане на автономия, те са реални само в главата на неколцина офицери от Държавна сигурност, които са превърнали в цел на своето съществуване да прикрият най-голямото престъпление на Комунистическия режим в България.

 

Нелегалните организации които създавахме,имаха за цел да спрат преименуването и да осигурят на етническите турци гаранции за нормален живот в собствената им държава. Ние никога не сме искали автономия, никога!

 

bТВ дължи извинение за тази гавра с чувствата на хората, които освен че не получиха справедливост и правосъдие в държавата си и не бяха обезщетени, са длъжни в най-гледаното време в неделя вечер да гледат самодоволните физиономии на бивши ДС велможи, които за разлика от репресираните, днес взимат тавана на пенсиите благодарение на това, че се пенсионираха като полковници, генерали, доценти, професори и т.н.

Молим СЕМ да се самосезира по случая, а аз няма да стъпя в bТВ, докато не получим извинение”.

Калин Манолов, журналист:

„Героите“-кадесари от рекламното филмче на bТВ, излъчено в неделя, пропуснаха една малка подробност: поне двама от тримата разстреляни за атентатите 1984-1987, са АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

 

Първият, Елин Демирев Маджаров с предишно турско име Емин Мехмедалиев Алиев, е продавач на сладолед в автогара “Запад“ в Бургас, бивш сервитьор от елитни бургаски заведения. Той поддържал връзки с хора от турското консулство в Бургас, пътувал често из Североизточна България, събирал и предавал сведения за лица, изповядващи исляма, които имали желание да се изселят от страната. Явно някъде сгафя в двойната си игра, и го изхвърлят от ДС.

 

Друг от терористите, Алцек Чакъров – моряк в “Океански риболов“, е действащ сътрудник на Държавна сигурност! Също двоен агент – работи и за турското разузнаване с

псевдоними Абдула, Дениз, Моряка.

 

Елин Маджаров, Алцек Чакъров и Сава Георгиев са разстреляни през септември 1988 в Софийския централен затвор. Братът на Елин, Севдалин, получава 6 години. Амнистиран е от Желю Желев в началото на 1990 г.

 

Има и пети съучастник – действащ офицер, който чрез второ лице предава взривни материали на терористите. Официалната версия за него е, че се хвърля през прозореца по време на разпит и умира на място пред сградата на Главното следствено управление.

 

И до днес на пръсти се броят хората, видели работните дела на агентите Елин и Алцек, както и оперативните дела на ДС – “Мерзавци“ и “Двуличник“ срещу членовете на терористичната група. Така и не бе изяснено кой е финансирал атентаторите и тайна ли са били за спецслужбите срещите на Алцек Чакъров с турския

разузнавач Кадир Сойлу от консулството в Бургас. Никой още не е отговорил и защо Алцек Чакъров е бил включен от ДС в „оперативно-издирвателните мероприятия“ срещу собствената му терористична група????

 

Но иначе кадесарите са герои и са предотвратили превръщането на България „във втори Кипър“…

Финалът на филма бе потресаващ: едно от ченгетата заяви, че се оказало, че „интеграцията на ислямизирано население е практически почти невъзможна“.

Ми да ги преименуваме пак, бе, другари-кадесари!”

коментара

Продължете с четенето

Политика

ГЕРБ-Благоевград проведе номинационно събрание за издигане на кандидати за Европейски парламент

Публикувано

на

Снощи, общинската организация на ГЕРБ-Благоевград проведе номинационно събрание за издигане на кандидати за членове на Европейския парламент. На него присъстваха народният представител от 1-и МИР г-жа Даниела Савеклиева, общинският ръководител и областен управител г-н Бисер Михайлов, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, ръководители на съсловните организации и над 150 членове на структурата в града.

Губернатора Бисер Михайлов приветства присъстващите с думите : „Изправени сме пред избор на предизвикателството, който трябва да начертае бъдещото развитие на Европа. Постигнатото по време на Председателството на Съвета на ЕС и водената до момента външна политика превърнаха България във важен фактор на международната политическа сцена. Важно е да отчетем постигнатите резултати от членството ни в Европейския съюз, както и възходящото и устойчиво икономическо развитие на страната ни. ПП ГЕРБ принадлежи към голямото политическо семейство на Европейската народна партия и е важно да дадем нашия принос, като постигнем максимални резултати на предстоящите избори за Европейски парламент.“

Областният координатор Даниела Савеклиева отбеляза доминантното присъствие на област Благоевград във върховете на европейската политическа сцена в лицето на българския еврокомисар и двамата евродепутати от региона. Това е напълно заслужено с оглед на постигнатите резултати от представянето на ГЕРБ-Благоевград на провежданите от повече от десетилетие избори. Г-жа Савеклиева предложи номинацията г-жа Мария Габриел, като име на доказал се и заслужил уважението си български политик. в структурата на Европейския парламент.

Д-р Атанас Камбитов подчерта значението и важността на предстоящите през май избори: „Те ще бъдат много тежки и жизненоважни за Европа. Ако допуснем набиращите сила песимистично настроени политически формации да вземат превес ще бъде катастрофално за Европа и Съюза. Не трябва да толерираме опонентите ни! Трябва да насочим усилията си към утвърждаване на досегашните позиции на ГЕРБ в Европейския парламент. В противен случай ще дадем възможността на всички, които се стремят да подкопаят устоите на правителството да се опитат да предизвикат нови предсрочни парламентарни избори. Това ще бъде критична точка в развитието на България.“. Номинацията, която излъчи кмета беше на Андрей Новаков – един млад и амбициозен българин, наложил името си в ЕП.

Номинацията на обласният управител Михайлов беше за досегашния евродепутат  Асим Адемов, който за краткото време, в което беше евродепутат успя да заслужи уважението и признанието на колегите си в. Той започна няколко инициативи на национално ниво, най-значимата от която е „Да върнем родителите в училище, чиято цел е да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. Важен акцент в работата на Асим  Адемов е комуникацията му с обикновените хора в смесените региони.

С пълно единодушие присъстващите в препълнената зала подкрепиха така направените номинации за кандидати за членове на Европейския парламент.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ