Свържете се с нас

Политика

Кой да вярва че до тук ще се стигне? Вили Цветкова още си е на работа? Верхад Ислямов се целуна с Башев? ДПС отново е големия победител!

Публикувано

на

До къде докара, фактът, че съкратиха съпругата на пишман лидера на ППГЕРБ – Верхад Ислямов? Бесен и задгърбил партийните принципи, ту скритата – ту явната коалиция с ДПС и кметът Минка Капитанова, все още действащият лидер на партията на Бойко Борисов, направи такава услуга на изолирания екс депутат и кмет Ахмед Башев, че ако Башев се върне на кметския стол, на деня трябва да върне Ислямова на работа и да назначи Верхад ислямов за заместник кмет. Толкова е прозрачно че на нас от Топ Преса, ни замириса на добре режисирана програма.

Миналата седмица за да доразпали личната си война, маскирана кат ополитическа с кметът Капитанова, лидерът на ПП ГЕРБ -Гърмен, Верхад Ислявом, орева юрталъка, по платени медии и сайтове, че сваля политическото си доверие от кмета на Гърмен и оттегля завестник кметът на ПП ГЕРБ – Вили Цветкова. Дбати, циркове, популизъм но без действия. След това се плъзнаха слухове, че Цветкова е уволннена но проверка днес в община Гърмен от наш репортер установи че заместник кметицата все още си е на работа. „Имам намерение да напусна. Няма как ще трябва да се дсъобразя с решението на партията…“ заявила уклончиво тя, пред наш репортер и отказала да коментира има ли напрежение между нея и кметът Капитанова.

От друга страна сякаш от отвъдното отново в публичното пространство се появи духът Ахмед Башев, който умело и професионално използва момента за да удари и двете враждуващи страни: Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война между ГЕРБ и Минка Капитанова. ГЕРБ и ДПС са истински опоненти, те не са врагове“. Това заяви пред БНР бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев и разпали още напрежението с тази изцепка но и показа, че обидения Ислямов му е направил голяма услуга и е на път да го върне в играта за местния вот догодина.

Каква е равносметката: големията губещ от този сканадл е ПП ГЕРБ – Гърмен, след като за пореден път си затваря очите за поредният безумен и гебущ ход на лидера Ислямов. Избирателите на Ислямов са обезверени – до онзи ден ги натискаше да гласуват за Капитанова, сега плюе кметицата пред тях… Как да му имат доверие от тук нататък? Башев видя „ковет“ да се върне на бял кон и сега ще работи партията му ДПС да го издигне. И какво означава това – че от целия скандал пария ДПС печели най – големият дивидент. Вижда се че тя единствено мисли за своите избиратели и защитава интересите им. Капитанова влезе в ДПС и спря да „услугва“ на лакеите от ГЕРБ и другите партии. В ДПС има истинска партийна дисциплина и добра политическа школа – вижда се. Това на практика показва че следващият победител на изборите в Гърмен ще е партия ДПС. Въпросът е кого ще издигне тя? А колкото до аргументите на Исбямов че Капитанова е преминала в ДПС, тя го направи още преди няколко месеца официално и преди година неофициално и всъщност никога не е била изключвана от партия ДПС. С две думи – аргумента не струва и е лъжлив!

коментара

Политика

На сесия на ОБС Благоевград днес! Кметът Ат. Камбитов охлади „страстите опозиционерски“ с ударен коментар: „Лъжи, лъжи, лъжи и спекулации! Заради такива като вас съм проверяван десетки пъти и Нарушения – Няма!“

Публикувано

на

Отговорът на градоначалника бе по повод изказване на съветника Ан. Тодоров: „Имал ли е кметът фирма, когато е встъпил в длъжност, дъщерите му имат апартаменти, откъде са им парите?!“, пита Тодоров

Обсебени са от кмета Атанас Камбитов опозиционерите в Благоевград. Отношението им към градоначалника вече заприлича на извратена, страстна любов и силна пристрастеност. Кметът се превърна в опозиционерската „дрога“ и всяка сесия неговите лични дела, а не работата му като кмет, са обект на обсъждане в местния парламент.

Поредна сесия на общински съвет се провежда днес и кметът отново е главен герой в изявленията на баш опозиционерите, които сякаш забравиха, че са избраници на народа и вместо да решават проблемите в града са се захванали да нищят личността Ат. Камбитов, заливайки го с питания, на които вече многократно сме чували отговорите.

Най-яркият представител на така наречената опозиция, съветникът от ПП Партия на Зелените, Андон Тодоров откри днешната сесията с изявление, в което се обърна към кмета Камбитов с искане да даде обяснение около събитията от последните дни, а именно „разкритията“, че градоначалникът е нарушил закона. Нарушението, според Ан. Тодоров, се състои в това, че градоначалникът е фигурирал като управител на фирма, докато е действащ кмет, Тодоров заби още по-надълбоко и засегна и дъщерите на кмета и притежаваните от тях имоти, които според него са закупени на много по-ниски от реалните цени.

Съветникът Тодоров обвини и заместник-кмета Шопова в нарушение на закона като същата, според него, е учредила фирма на името на майка си. Фирмата не е действаща, според изказване на Шопова, но Тодоров се усъмни, защото според него, с пари от фирмата, Шопова е закупила апартамент от строителна фирма.

Кметът Камбитов вдимо отегчен от питанията и изявлението на Тодоров, посрещна всичките му твърдения с усмивка и му отговори така: „Лъжи, лъжи, лъжи и спекулации. Истината е, че това са откровени лъжи и аз не мога да разбера що за поведение е това от година и половина. Толкова сте се озлобили, че вече губите мярка.“ Той подчерта, че за разлика от тях е имал фирми още, когато е влязъл в политиката. Камбитов „охлади ентусиазма“ на Тодоров и заяви, че от 2009 година насам е проверяван многократно от НАП като физическо лице.

Проверяван е още през 2002 и 2007 година преди да влезе в политиката. След като е станал депутат, също е бил обект на проверки в периода 2007-2012г. по „доноси на приятели“. Кметът Камбитов гарантира, че при никоя от всичките тези проверки не е установена нередност.

От страстите в залата на ОБС определено се вижда, че предизборно и тенденциозно опозиционерите не спират да хвърлят кал по кмета и екипа му с недоказани твърдения и обвинения. Очевидно са загърбили интереса на избирателите си и са запретнали ръкави да творят измислени сензации. До къде са готови да стигнат, предстои да разберем, сесията продължава.

коментара

Продължете с четенето

Политика

На сесия днес! Кметът Камбитов отсече: Като физическо лице неколкократно съм проверяван от НАП, нередности – няма

Публикувано

на

Проверен съм от НАП като физическо лице, благодарение на различни доноси, в следствие на което не са установени никакви нередности и никакви несъответствия.

Това каза по време на редовна сесия на Общински съвет-Благоевград кметът на Общината д-р Атанас Камбитов.

Изказването му бе провокирано от различни публикации в медиите през изминалата седмица за това, че след като е станал кмет на Общината за кратък период от време е бил управител на фирма, а по Закона за местното самоуправление кметовете на общини нямат право на това.

Кметът Камбитов отбеляза, че когато е влязъл в политиката през 2009 година, е излязъл от всички управителни органи на фирмите. По думите му има сигнал до ОИК, след което най-вероятно ще има дело, а в момента тече дело за заличаване от Търговския регистър.

С 31 гласа „за“ беше приет дневния ред на Общинския съвет, без добавяне на допълнителни точки.

В началото на сесията председателят на местния парламент Радослав Тасков посочи, че двама общински съветници от „Партия на зелените“ се отказват от длъжността си в местния парламент.

Преди гласуването по точките съветникът Кирил Ваклинов постави на дневен ред проблемът за силата на звука на светофара на улица „Славянска“, тъй като според сигнали на живущи в района силата на звука е голяма и непоносима.

По казуса кметът д-р Атанас Камбитов заяви, че светофарната уредба на улица „Славянска“ отговаря на всички стандарти и светофарът няма как да се изключи.

По думите му в момента се препрограмира софтуерът, така че през нощта да работи само с жълт сигнал и по този начин няма да има звукова сигнализация.

По думите му проблемът се получава тъй като сградите са много близки, има денивелация и сигналът се чува по-силно./Фокус/

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ