ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Засилен трафик по пътищата в страната и най-вече към граничните пунктове с Гърция

Засилен трафик по пътищата в страната и най-вече към граничните пунктове с Гърция се очаква през днешния ден заради започващите почивни дни.

Още от петък следобед трафикът от столицата към вътрешността на страната и на изходите към съседките ни Гърция, Турция, Македония и Сърбия бе натоварен.

Най-интензивно бе движението по главен път Е-79. Такова се очаква да се задържи и днес. В последния работен ден от седмицата задръствания имаше по автомагистрала „Тракия” заради ремонт на 16-ия километър в посока Бургас, колоната на моменти достигаше над 5 км.

Полицейски екипи ще бъдат разположени по всички пътища и на входовете и изходите на големите градове.

Днес – от 9.30 до 19.30 часа, ще бъде ограничено движението за всички автомобили през Шипченския проход. Причината е провеждането на състезанието „Шипка – Дамасцена 2018“.

Същият участък ще бъде затворен и в неделя от 7:30 до 17:30 часа. По време на състезанието трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката.

Отделите „Пътна полиция“ към всички областни дирекции на МВР са предприели необходимите мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие по основните пътища и автомагистралите и по всички входно-изходни артерии на големите градове, съобщиха властите.

КАТ „Пътна полиция“  отправя апел към водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно, съобразявайки се с пътната обстановка и спазвайки дистанция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене