Загадъчна гледка: В небето се появи порта към Рая, а пред нея… (ВИДЕО)

Социалните мрежи буквално завряха, след като бе публикувано видео с уникална небесна гледка.
В Интернет все по-голяма популярност набира клипче, на което е запечатано загадъчно явление, заснето в небето над Китай. Кадрите са направени от група туристи, пише Блиц.
Всички започнали да сочат с пръст към небето, а когато операторът вдигнал камерата нагоре, в обектива му попаднала огромна странна фигура. Тя наподобява ангел с крила, а зад гърба й се вижда съоръжение, покрито с шипове – също като портите на рая. На клипчето се различават и други детайли, които не могат да бъдат обяснени по никакъв начин.

Скептиците твърдят, че става дума за мираж. Китайските мегаполиси са известни по цял свят с мръсния си въздух и мнозина смятат, че частиците от вредните вещества в атмосферата пречупват светлината, действайки като вид леща. Благодарение на това очертанията на различните обекти от земята се отразяват в смога, изкривяват се и променят пропорциите си. Това важи с особено голяма сила за мегаполиси с мащабите на Пекин и Шанхай, но в Поднебесната империя изобилства и от други населени места, които са гигантски спрямо мащабите на Европа. Именно в градовете с най-голяма концентрация на хора смогът е най-интензивен, припомнят експерти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене