Кръщелницата на Ванга – Величка Ангелова от Петрич: Предсказанията на пророчицата се сбъдват!

Това е един от десетките съвети на Ванга, които тя дава приживе пред своята кръщелница Величка Ан­гелова в Петрич. Заветите й са насочени към всички българи с идеята те да живе­ят по-добре и да се пазят от грехове.

Величка събира наставле­нията на пророчицата и ги описва в книгата „Пророчи­цата Ванга. Единствената връзка межу земята и небе­то“.

„Обичаше да ни поучава. Гневеше се на много жени, които идваха да им гледа: „Аз съм гледач­ка толкова години, мъж ку*вар не видох, всека втора жена е ку*ва, те развалиха морала на земята… Не се спират пред нищо, а така ли беше едно време… Момите да ходят с момчета, а не с женени. Всеки женен е нахапана пи­перка.“

Тя беше против раз­водите, защото „стра­дат децата, а те са невинни“, раз­казва Велич­ка Ангелова.

С мъжете и жените, кои­то се развеждат, се отнася строго и ги нахоква: „Само на вас ли е тежък жи­вотът?! В името на децата ще се търпи­те, ще си отстъпвате. Децата нямат вина да страдат. Родите­лите са длъжни да наблю­дават децата си, докато са живи. Лесно е да го родиш, но да го възпиташ… Иска се търпение“.

Ванга обичала хигиената повече от всичко и държала да се чисти в дома й както трябва, а не през пръсти.

„Жената трябва да е работ­лива и чистница, нокти да не носи големи, защото е гнус­но да бърка в салатата с та­кива ръце, да се мие след всяка работа, да е прибра­на, да умее да държи мет­лата… Учете още от малки децата да си перат гащич­ките, да свик­ват на труд, не им давайте всичко, каквото поискат. Трябва да знаят и немане. Добре е в чужди хора хляб да ядат, да бъдат самостоятелни, а не както сега – всичко на тепсия им поднасят и после уважение към родители и възрастни няма. До седмата година най да сте строги с децата, за да станат човеци…“, казва петричката врачка.

Когато някой идва при Ванга с желанието тя да му промени съдбата, пророчи­цата отговаря: „На всеки му е написано какво да пре­живее, никой освен Бог не може да промени това. Аз ако можех, щях ли да оставя Димитър да си иде толкова млад от този свят и да ме остави сама“, записва спо­мените си кръщелницата й Величка Ангелова и допъл­ва, че врачката безкрайно обичала съпруга си.

Кръщелницата й е катего­рична, че предсказанията на Ванга се сбъдват с голяма точност.

Когато кръщаваха детето на Ели от град Рила, тя пред­рече, че това ще бъде първо­то дете, което ще се венчае в църквата, която ще бъде изградена до Рупите. Така и стана“, връща лентата назад Ангелова.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене