Вътрешна информация: Студентите от Американския университет, участвали в масов бой, били дрогирани!

Масов бой в Благоевград завърши с трима ранени студенти рано сутринта на 15 септември. Пострадали­те са монголци, които учат в Американския университет в града.

Групата монголци се ска­рали с група българи пред една от дискотеките в града. Конфликтът продължил по улиците, а когато стигнали до общежитието, станало масово сбиване.

Полицейски патрул се е от­зовал на сигнала. На място е установено, че има счупени два стъклопакета. Полицей­ските служители не са уста­новили броя на участници­те в скандала. До момента няма постъпили жалби.

От ЦСМП-Благоевград също са се отзовали на сигнала. Някои от участни­ците са имали леки поряз­вания, най-вероятно от счу­пените стъкла. Всички са освободени след извърше­ните прегледи.

Има леки материални щети в една от сградите на кампуса, за които е предпри­ето бързо отстраняване, съ­общават от пресцентъра на Американския университет.

„Мерките за сигурност и грижа за безопасността на студентите в АУБ са основен фактор за спокойния живот в университета и изгражда­нето на студентска общност. От специализиран медицин­ски персонал, през охрана, до отговорници за общежи­тията, включително със съ­трудници самите студенти, сме осигурили спокойна и приятна среда за живот в сградите Скаптопара“, по­сочват от учебното заведе­ние.

„Динамичният социален живот на студентите в града е извън обсега на контрол на екипа на университета, но дори и в случай на инциден­ти извън АУБ – стремежът ни е да осигуряваме последва­ща грижа от страна на екипа ни при необходимост“, зая­вяват от АУБ. Малко преди това сбиване се случило и още едно. То е станало пред дискотека в града, младеж е ударен с бутилка по главата.

Инцидентите се случват малко, след като стартира учебната година в универ­ситетите в града. Слуховете след тези инциденти про­дължават да валят и няма как да е другояче при поло­жение че обяснения се дават в две изречения и институ­циите отчитат само ситуаци­ята. Топ Преса – югозапад­ният таблоид разполага с информация, че въпросните студенти от АУБ са били дро­гирани. Вътрешна информа­ция твърди, че в общежити­ята на „престижното учебно заведение“ влиза дрога без никакъв проблем, изобщо да се внасят забранени суб­станции не е никакъв про­блем за което и да е сту­дентско обще­житие. Охрана­та е без­силна за това се мълчи. Време е това да се каже в прав тест и да се търси реално решение на про­блема. В противен случай и зана­пред ще бъдем свиде­тели на подобни луди случки, за които обаче никой не може да гарантира че няма да приключат и с жертви.

Вестник “ Топ Преса “

Ралица Василева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене