Прегазените от сина на експолицай в Петрич гимназисти не влязоха в класните стаи!

Момчето с ампутирания крак преминава в самостоятелна форма на обучение в Професионалната гимназия в Благоевград, Валентина се връща в Икономиката след месец, още е с патерици…

Блъснатите на тротоара от автомобил, шофиран от сина на бившия полицай Попстоянов преди месец в Петрич – 18-годишният Крум Николов, който е с ампутиран крак, и 15-годишната Валентина, със сериозни фрактури на подбедрицата, са изписани от столичния институт “Пирогов” и вече са по домовете си. Новината след продължилото близо 20-дневно лечение идва в началото на новата 2018/19 учебна година, и двамата ученици ще влязат отново след преживения кошмар в класните си стаи в Благоевград. Крум тази година е абитуриент в Професионалната гимназия “Ичко Бойчев”, а Валентина – десетокласничка в Професионалната гимназия по икономика.
“Раната при момчето е напълно спокойна, днес конците ще бъдат свалени, предстои взимане на мярка и изработване на протеза”, каза лекуващият д-р Христо Френгов от Петрич, който оказа и животоспасяваща помощ след инцидента. Ортопедът поясни, че възстановителният период в конкретната ситуация и при двамата пострадали ученици е изисквал болнично лечение под лекарско наблюдение предвид крехката им възраст и неукрепнал организъм.

“При момичето получените травми с открити контузии също са овладени, предстои рехабилитация, в момента тя се движи с помощта на патерици”, поясни д-р Хр. Френгов. Той уточни, че следоперативното възстановяване изисква време, след месец момичето ще може да ходи самостоятелно.
Съучениците на десетокласничката Валентина я очакват в класната стая, тя учи специалност “Бизнес администрация” с разширено изучаване на английски език.

Зам. директорът на учебното заведение Стоицова поясни, че бащата на ученичката е бил на място в гимназията след старта на учебната година и е разговарял с ръководството на ПГИ. “В трудната ситуация най-важно е бързото възстановяване на ученичката от преживения шок и получените травми, в момента тя не посещава учебни занимания, очакваме я”, поясни зам. директорът.

От ръководството на Професионалната гимназия “Ичко Бойчев” в Благоевград поясниха, че техният ученик ще премине в самостоятелна форма на обучение и ще продължи образованието си. Проведени са предварителни разговори със семейството на Крум.

Припомняме, че Окръжен съд – Благоевград наложи постоянна мярка “задържане под стража” на 18-годишния Георги Попстоянов от Петрич, който призори на 16 август с колата си прегази на тротора в центъра на Петрич 3-ма тийнейджъри. Той също не успя да присъства на първия учебен ден в гимназията в Петрич, тъй като в момента е в ареста. Очаква се да бъде освободен през октомври и тогава ще се разбере дали той ще влезе в класната стая в Петрич, където е ученик.

ЕКИП “СТРУМА”

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене