Нова версия! Величка Цветкова била уволнена от Минка Капитанова? Злоупторебите на „заместник кмета“ прикрити като „снемане на доверие“?

Гръмно и тенденциозно преди дни беше обявена новината, че ГЕРБ Гърмен сваля политическото доверие от кмета на Гърмен и действията на кмета на общината Минка Капитанова около връщането и в редиците на Движението за права и свободи. Тази политическа маневра на практика подмени вота на хората и унищожи надеждите им, че община Гърмен се е избавила от лошите управленски практики и некомпетентното управление, властвало в продължение на 25 години, пишат в декларация местните гербери водени от Верхад Ислямов.

Изразена бе тревога от случващото се в настоящия момент. Остро бе осъдено поведението на кмета на общината Минка Капитанова, която си позволи да използва получените от Министерски съвет допълнителни средства за политически цели, като лиши от финансиране населените места с кметове от ПП ГЕРБ. Във връзка с това общинското ръководство на ПП ГЕРБ, реш и да оттегли от поста заместник-кмет на община Гърмен  Величка Цветкова, която е член на общинското ръководство на ГЕРБ-Гърмен.

Топ Преса обаче разполага със сигурна информация, че въпросната Цветкова не била „оттеглена“ , а и било заявено да напусне лично от кметицата Минка Капитанова, заради извършени от герберката злоупотреби. Случаят се е развил още миналата седмица, но деликатно потулен, с цел да не се всява излишн ополитическо напрежение. Бесни от този факт, местните гърмченски гърбери, пришили „уволнението“ на Цветкова като – „оттегляне“. Времето също е коствено доказателство на тази скандална версия. Скандалът между ГЕРБ и кметът на Гърмен, стартира преди месец когато беше уволнена съпругата на лидера на ПП ГЕРБ от апетитен общински пост, но тогава Цветкова тихо замълча и не взе никакво решение да съдейства на своите съпартийци. Всъщност цел Гърмен знае че за въпросната Цветкова политиката не е цел а средство за лични облаги. Нейното име придоби скандална известност, покрай сина и и скандално финансиране от ДФ“Земеделие“.

Ани Пандева и Петър Папазов от ГЕРБ-Гърмен, които в качеството си на бенефициенти на ДФ „Земеделие“ по програмата „Млад фермер“ получиха по 50 000 лева за отлеждане на гъби кладница, като не изпълниха задълженията си към програмата, а само усвоиха парите.  Това питаха пред ивреме жители на Гърмен директора на ДФ „Земеделие“ тогава днес министър на земедерието –  Румен Порожанов и настояват за нова проверка и изкарване на светло на имената на шепата герберски лобисти, които са променили протокола на проверяващите за неспазените условия по договора, с което на всичкото отгоре са осигурили и втория транш от средствата по „Млад фермер“ на Пандева и Папазов.

Ани Пандева е офис секретар на ПП ГЕРБ – Гърмен, а Петър Папапзов е син на Величка Цветкова, която е член на общинското ръководство на ГЕРБ – Гърмен.

По програмата „Млад фермер” двамата са спечелили финансиране по  50 хил. лв. със задължението да отглеждат в продължение на 5 години гъби кладница, на така наречените „пънчета“.

Във времето между 1 и 10 октомври 2015 година експертите от Разплащателна агенция са извършили задължителната за спечелилите финансиране по „Млад фермер” проверка на Ани Пандева и Петър Папазов, целта на която била да се установи дали спазват предварително одобрения бизнес план и дали са увеличили площта, на която отглеждат гъбите.

Проверката е била извършена от експертите Иван Атанасов и Десислава Христова от Разплащателна агенция – Благоевград, които съставили коректни протоколи за фактическите резултати. В тях описали, че бенефициентите Ани Пандева и Петър Папазов не спазват клаузите на бизнес плана и не само, че няма увеличение на площта, но и самите гъби не се отглеждат. Стопанството, за което са получили първоначалните 25 000 лева, било тотално занемарено.

Според заключенията на съставените протоколи, съответните бенефициенти следва да бъдат отстранени от програмата и да понесат финансови санкции, които изисква програмата „Млад фермер“. Това обаче не се случило, коментират както запознати от Разплащателна агенция – Благоевград, така и жители на Гърмен, кандидатствали за финансиране по същата програма, но неодобрени поради липса на политически протекции, какъвто бил случаят с офис секретаря на ГЕРБ – Ани Пандева, и Петър Папазов – син на члена на общинската структура на ГЕРБ в Гърмен Величка Цветкова.

Ето защо избирателите в община Гърмен от ГЕРБ не вярват на маневрата направена от местните гербери, напротив в нея повечет овиждат нещо гнило. Ще се случи ли политическият парадокс, Верхад Ислямов и компания на върнат на „бял кон“ бракуваният Ахмед Башев, който единствен има дивиденти от този скандал. Така с уронването на престижа на кметицата се засилват целите на Башев да я свал иот власт и да се върне на поста кмет на Гърмен. Според нас от местната медия, всичко е заради видимата политическа неграмотност на лидера на ПП ГЕРБ – Ислямов, който ако сам си вярва на приказките за кметицата, сам трябва да подаде оставка, защото той беше един от факторите Капитатова да стане кмет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене