Церовска: Проблемът с въздуха е общ, няма да бъдат нарушени правата на перничани

Кметът на община Перник Вяра Церовска сигнализира всички институции относно постъпилите възражения след публикувани инвестиционни намерения за „Топлофикация Перник“, която на сто процента е частно дружество. Информацията е публично достъпна на сайт на общината. Публикациите за инвестиционните намерения са официална процедура и не означава че общината е съпричастна с тях.

„Ние се вълнуваме и проблемът е наш общ. Всички получени от гражданите възражения са подадени в Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/, написали сме писмо до институцията, с което тя трябва да упражни контрол върху инвестиционните намерения. Нека бъдат спокойни моите съграждани , няма да позволим нарушаване на техните права“, коментира кметът и посочи, че сигнали са подадени и към Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.

„Ние нямаме нито правото , нито пък желанието да направим нещо отделно, тайно и скрито, напротив ние сме тези, които правим публично достояние всяко едно инвестиционно намерение и по този начин се стремим да предизвикаме обществен дебат. Ако РИОСВ даде разрешение за някое от инвестиционните намерения, тогава ще имаме основание да инициираме и проведем широко обществено обсъждане“, апелира кметът Церовска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене