Свържете се с нас

Таблоид

За опасните сгради в града ни –моля ви, сигнализирайте!

Публикувано

на

Отломки от пропукани стари балконипадат по ул. „Васил Левски“ в Гоце Делчев

Отломки от опасно пропукани балкони падат от стара къща в последни дни.
Сградата е на ул. „Васил Левски“ в Гоце Делчев, сигнализираха граждани.
Къщата е много стара и в нея живеят възрастни болни хора, които вероятно нямат финансови възможности да оправят износените от времето балкони, които са готови всеки момент да се срутят.

Подаденият сигнал до медията ни е добронамерен и се отправя молба към община Гоце Делчев за оказване на помощ да бъде предотвратен евентуален инцидент.

Миналия ден на косъм от удар от падаща отломка се е отървал млад мъж. Балконите са крайно опасни, ако се използват и от собствениците, коментират жители на Гоце Делчев.

„Има опасност, ако се срути този балкон, да се пребие човек, който е на него или някой, който се движи по тротоара. От миналия ден вече избягвам да минавам от там. Освен че сигнализирам за опасния балкон, който е готов да падне, предупреждавам жителите на града да внимават много, когато минават по тротоара пред къщата“, коментира в читателското си писмо неврокопчанин.
Запознати коментираха, че собствениците на къщата са били също уведомени.

Читатели сигнализират, че и предвижването по тротоарите по улиците „Драма“ до гробищния парк и „Александър Стамболийски“ е също крайно затруднено за пешеходците заради паркираните коли на собственици, които ги оставят пред гаражите си без да ги прибират.
Заради паркираните коли се налага да ходим по платното на улиците, които са едни от най-натоварените в Гоце Делчев, сигнализират граждани с молба за незабавни мерки от страна на отговорните институции.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

(ВИДЕО) Тютюнопроизводители от община Хаджидимово на протестен митинг се обявиха против наложеният им 10 % данък върху получаваните субсидии

Публикувано

на

 Между 30 и 50 тютюнопроизводители и земеделски стопани от  община Хаджидимово днес се събраха на протест на площада в областният център . Организатор бе отново  известният протетестър от 20 години насам Иван Сабахлъков . Присъствието на малкото отзовали се на протеста в Хаджидимово производители  на жълтото злато и земеделски стопани ,Сабахлъков си обясни с наложена забрана от местните управници по населените места в региона. „ Много хора  притеснени от писмата които получават всеки ден  обещаха че днес всички  ще се съберем в Хаджидимово за да изразим не съгласието си , според мен само  забрана е причината  хората да не дойдат пък и колко хора остнахме и колко хора вече сеят тютюн след като  държавните ни мъже направиха всичко възможно да унищожат отрасъла „ заяви  Сабахлъков .

Причината за днешният протест в Хаджидимово бе , получените  от тютюнопроизводители и земеделци,  писма от НАП на които производството е било субсидирано от държавата и ЕС  във вид на помощ за преурентиране  към други производства.

В получените писма от НАП те се  приканват да подадат  декларации за доходите си и да платят данък върху парите дадени им във вид на субсидии – премии или финансови  помощи за преориентиране в отрасъла.

Според Сабахлъков изускуемият  върху тези субсидии е 10 % о то със задна дата от 2015 година .

 Това е корпоративен данък от който чрез указ публикуван през 2014 година в Държавен вестник е  отменен . Ясно е като бял ден, че налогът който напъват да ни наложат за да изкопчат някакви пари за покриване на дългове е неправомерен и е незаконен  и ние няма да го  платим. Лично аз ще направя всичко възможно да накарам хората обявени от НАП и държавата да длъжници в това направление да не плащат тези 10% върху субсидиите които са получавали от 2015 година „заяви още  Иван Сабахлъков пред макар и малкото събрали се на протеста в Хаджидимово.

„Няма нищо работещо в тази държава  освен обществените поръчки и явно са решили, че обещаните пари ще дойдат от тютюнопроизводителите. За 10 години нищо не се е променило. Промени се само това, че можем да пътуваме из Европа само с лична карта. Полето опустя. Платихме всички заедно цената за убитото земеделие.Хората напуснаха родните си места и семействата и заминаха да работят  в Англия, Германия , Гърция  заяви Иван Сабахлъков като призова родителите на такива млади гастербайтери да не чакат децата им да се завърнат в България защото поминък няма .

Европеец с трактори от 1971 година не се тава г-н Ппремиер, се обърна към Бойко Борисов ,Иван Сабахлъков като наблегна ,че българските земеделски производители са изкупили на гръцките им колеги – боклуците – старата им земеделска техника . Гърците излязоха от кризата а ние още  тънем в мизелия .Г-н премиер Борисов, 10 годишният  толеранс и доверие което ви дадохме  бяха достатъчни .Резултатите от реформите  е нулев , поминък няма за нас хората от българското село, здравеопазването в пълна трагедия и само на който не се е налагало да влиза в болница само той и близките му не знаят за какво иде реч .Увеличихте заплатите на учителите а аз познавам сума ти ученици в 10-ти и 11-и клас които не могат да пишат  а за четене да не говорим .Времето  ви изтече г-н премиер , заяви още на митинга в Хаджидимово който  след половината му се превърна в политически .Утре отново в 11 ще бъда тук и ще протестирам може и сам да остана но ще продължа защото е време да се събудим да осмислим живота си и да се преборим за една истинска демокрация ,допълни  Сабахлъков като прикани присъстващите  на протеста днес утре отново да доъдат и да протестират в Хаджидимово . Междувременно стана ясно ,че с декларация която ще бъде изпратена още днес в Мнистерски съвет , против корпуративният 10% данък върху субсидиите се обявяват и Арбен Мименов председател на Асоциацията на  тютюнопроизводителите в България както и кметовете и депутатите от ДПС от област Благоевград.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Тази седмица в вестник “ Градът „

Публикувано

на

  • Обвинената като организатор на измамата с бързи кредити Христина Дамянова проговори
  • На голяма родова среща в Огняново се събраха наследниците на Газиловия и Чилевия род
  • Историческият и архитектурен резерват Ковачевица заринат от боклуци, чешмите по пътя между Ковачевица и Горно Дряново тънат в мръсотия
  • Със съдействието на ген. Боцев докараха двете оръдия за откриването на паметника по случай 85-ата годишнина от създаването на Военното поделение в Гоце Делчев
  • Бившият депутат Димитър Гамишев ще строи уникална механа в Лещен
  • Шефът на ЮЗДП пред дърво-добивни фирми от Гоцеделчевско: За нас са важни предложенията на бизнеса

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ