Свържете се с нас

Таблоид

За опасните сгради в града ни –моля ви, сигнализирайте!

Публикувано

на

Отломки от пропукани стари балконипадат по ул. „Васил Левски“ в Гоце Делчев

Отломки от опасно пропукани балкони падат от стара къща в последни дни.
Сградата е на ул. „Васил Левски“ в Гоце Делчев, сигнализираха граждани.
Къщата е много стара и в нея живеят възрастни болни хора, които вероятно нямат финансови възможности да оправят износените от времето балкони, които са готови всеки момент да се срутят.

Подаденият сигнал до медията ни е добронамерен и се отправя молба към община Гоце Делчев за оказване на помощ да бъде предотвратен евентуален инцидент.

Миналия ден на косъм от удар от падаща отломка се е отървал млад мъж. Балконите са крайно опасни, ако се използват и от собствениците, коментират жители на Гоце Делчев.

„Има опасност, ако се срути този балкон, да се пребие човек, който е на него или някой, който се движи по тротоара. От миналия ден вече избягвам да минавам от там. Освен че сигнализирам за опасния балкон, който е готов да падне, предупреждавам жителите на града да внимават много, когато минават по тротоара пред къщата“, коментира в читателското си писмо неврокопчанин.
Запознати коментираха, че собствениците на къщата са били също уведомени.

Читатели сигнализират, че и предвижването по тротоарите по улиците „Драма“ до гробищния парк и „Александър Стамболийски“ е също крайно затруднено за пешеходците заради паркираните коли на собственици, които ги оставят пред гаражите си без да ги прибират.
Заради паркираните коли се налага да ходим по платното на улиците, които са едни от най-натоварените в Гоце Делчев, сигнализират граждани с молба за незабавни мерки от страна на отговорните институции.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

До края на април ще заработи интелигентната система за безопасен трафик по АМ „Струма“

Публикувано

на

От АПИ обявиха, че апаратурата струва 3 000 000 лева.

Интелигентните уреди ще имат общ център за управление на трафика, който ще заработи след завършването на строителните работи на участъка между Благоевград и Крупник, тъй като изграждането му е предвидено в Лот 3.1 на АМ „Струма“.

От АПИ определиха временният контролен център за управление на трафика да е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград. 10 оператори ще работят по предварителни разчети в Пътното управление. Системата ще функционира в 24-часов режим.

Операторите ще имат достъп до всички камери и сензори, монтирани по трасето на магистралата. Видеонаблюдението ще се осъществява чрез видеостена, на която в реално време ще се проследява пътната обстановка. Освен това операторите ще могат да управляват съдържанието на информационните табла, поясняват още от АПИ.

Припомняме, че въпреки скъпата система, по време на гъста мъгла на АМ „Струма“ стана верижна катастрофа с 30 автомобила. Мъж от Санданско бе прегазен на пътя, в момент, когато излязъл да предпупреждава шофьорите за тежкия инцидент. Други 14 души пострадаха с различни наранявания.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Предупреждение от външното ни министерство: Има риск от тероризъм в Република Северна Македония

Публикувано

на

Българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки, препоръча Министерствот на външните работи.

Посолството на Р България в Скопие информира, че на 15 февруари 2019 г. около 20.00 часа МВР на Република Северна Македония /РСМ/ публикува съобщение, което гласи: „Полицията на РСМ проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката „Ислямска държава“.

Два часа по-късно американското посолство в Скопие обяви публично съобщение, че е налице повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на РСМ и с препоръки към своите граждани да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като „меки цели“.

По този повод българското външно министерство препоръчва на българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

Елка Василева

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ