Учители от Първо ОУ – Гоце Делчев, за втора година в Бургас на научно-практически форум

 Старши учителите от Пър­во ОУ “Св. св.Кирил и Мето­дий„ в Гоце Делчев, Надка Динева – английски език, Христина Попаркова и Анге­лина Маркова – БЕЛ, и Илия Динев – учител ЦДО, заед­но с директор на школото Людмила Дерменджиева взеха дейно участие за вто­ра поредна година в един от най-мащабните национални научно-практически фору­ми с международно участие, който се проведе в Бургас от 29 до 31 август.

Форумът премина под мо­тото “Иновации в обучението и познавателното развитие“ в сферата на образованието в България.

Голямото и важно за бъл­гарското образование съ­битие бе организирано за 9. поредна година от списание “Образование и технологии“ с подкрепата на община Бур­гас, Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ и БСУ.

Групата учители от Първо ОУ представиха свои докла­ди с добри практики, които бяха оценени много високо.

Учителите успешно при­ключиха международния проект по програма “Еразъм +„ и на практическия форум в Бургас имаха възможност да представят и разпространят резултатите от своята дву­годишна работа по проекта “Next step of social lifе learning through English“.

IX НАЦИОНАЛЕН НАУЧНО – ПРАКТИЧЕСКИ ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ “ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗ­ВИТИЕ„ е сред най-големите форуми за образование у нас и платформа, предоставяща възможност за ефективно повишаване квалификаци­ята на педагогическите спе­циалисти. Интересът към мероприятието от страна на учители, доценти и професо­ри, и тази година бе изключи­телно голям. Лекторите, които взеха участие, бяха над 120 от ця­лата страна, разказаха учите­лите от Първо ОУ.

Те подчертаха още, че ор­ганизаторите на голя­мото образователно събития са успели и тази година да събе­рат на едно място препо­дава­тели от раз­лични висши и во­дещи учили­ща в стра­ната, за да наме­рят допирни ли­нии между теорията и практиката. Демонстри­рани са били нови приложе­ния на съвременни техноло­гии в учебния процес, както са били представени добри практики и съвременни пе­дагогически подходи и мето­ди на обучение.

“Обединиха се усилията на различни институции за нова визия на класната стая„, ко­ментираха участниците от Гоце Делчев, изключително удовлетворени от участието си в голямото събитие в Бур­гас.

“България разполага с ог­ромен потенциал от учите­ли, доказали и доказващи желанието си да работят всеотдайно за повишаване качеството на образовател­ната услуга у нас. Завидно е и желанието им непрекъсна­то да повишават квалифика­цията си. Една от основните дейности на форума бе да се даде възможност за изява на най-добрите педагогиче­ски специалисти, а другата мисия е да се вдъхновят мла­дите колеги професията учи­тел да стане предпочитана от тях, както е във Финландия, споделиха още участниците от Първо ОУ.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене