Свържете се с нас

Таблоид

Учители от Първо ОУ – Гоце Делчев, за втора година в Бургас на научно-практически форум

Публикувано

на

 Старши учителите от Пър­во ОУ “Св. св.Кирил и Мето­дий„ в Гоце Делчев, Надка Динева – английски език, Христина Попаркова и Анге­лина Маркова – БЕЛ, и Илия Динев – учител ЦДО, заед­но с директор на школото Людмила Дерменджиева взеха дейно участие за вто­ра поредна година в един от най-мащабните национални научно-практически фору­ми с международно участие, който се проведе в Бургас от 29 до 31 август.

Форумът премина под мо­тото “Иновации в обучението и познавателното развитие“ в сферата на образованието в България.

Голямото и важно за бъл­гарското образование съ­битие бе организирано за 9. поредна година от списание “Образование и технологии“ с подкрепата на община Бур­гас, Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ и БСУ.

Групата учители от Първо ОУ представиха свои докла­ди с добри практики, които бяха оценени много високо.

Учителите успешно при­ключиха международния проект по програма “Еразъм +„ и на практическия форум в Бургас имаха възможност да представят и разпространят резултатите от своята дву­годишна работа по проекта “Next step of social lifе learning through English“.

IX НАЦИОНАЛЕН НАУЧНО – ПРАКТИЧЕСКИ ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ “ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗ­ВИТИЕ„ е сред най-големите форуми за образование у нас и платформа, предоставяща възможност за ефективно повишаване квалификаци­ята на педагогическите спе­циалисти. Интересът към мероприятието от страна на учители, доценти и професо­ри, и тази година бе изключи­телно голям. Лекторите, които взеха участие, бяха над 120 от ця­лата страна, разказаха учите­лите от Първо ОУ.

Те подчертаха още, че ор­ганизаторите на голя­мото образователно събития са успели и тази година да събе­рат на едно място препо­дава­тели от раз­лични висши и во­дещи учили­ща в стра­ната, за да наме­рят допирни ли­нии между теорията и практиката. Демонстри­рани са били нови приложе­ния на съвременни техноло­гии в учебния процес, както са били представени добри практики и съвременни пе­дагогически подходи и мето­ди на обучение.

“Обединиха се усилията на различни институции за нова визия на класната стая„, ко­ментираха участниците от Гоце Делчев, изключително удовлетворени от участието си в голямото събитие в Бур­гас.

“България разполага с ог­ромен потенциал от учите­ли, доказали и доказващи желанието си да работят всеотдайно за повишаване качеството на образовател­ната услуга у нас. Завидно е и желанието им непрекъсна­то да повишават квалифика­цията си. Една от основните дейности на форума бе да се даде възможност за изява на най-добрите педагогиче­ски специалисти, а другата мисия е да се вдъхновят мла­дите колеги професията учи­тел да стане предпочитана от тях, както е във Финландия, споделиха още участниците от Първо ОУ.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

Майка вдигна полицията в Югозапада на крак! Издирват 13-г. момиче

Публикувано

на

Вчера съобщихме, че 15-годишната Наташа също се издирва, избягала по „любов“! Преди седмици издирваха и 13-годишната Симона от Д. Осеново

Поредното издирване малолетно момиче в Петрич. Днес обявиха за общодържавно издирване 13-годишната Христина, чиято майка вдигна на крак полицията снощи. Дъщеря и не се прибрала цял ден и цяла нощ, тази сутрин ченгетата обявиха момичето за издирване.

Предполага се, че отново причината е фейсбук любов и бягство с любимия. Близките на момичето не знаели нищо за детето си, излязла вечерта на 21 октомври и до момента е в неизвестност. Проверяват се адреси на приятелки и близки. Все още не се е прибрала у дома и 15 годишната Наташа, която вчера съобщихме, че дни наред не се е прибирала у дома. Според полицията вероятно любов е в основата на бягството на 15 годишната.

Припомняме, че преди 2 седмици издирваха и 13 годишната Симона от симитлийското село Д. Осеново. Паниката бе повсеместна, а се оказа, че Симона се запознала във Фейсбук с 33 годишен мъж от гр. Стамболийски и избягала с него. Откриха я и я върнаха на родителите и. А любимият и влезе зад решетките. Родители бъдете внимателни с децата си. Следете проявите им във Фейсбук и ако е възможно контролирайте контактите им, алармират от полицията.

П. Петров

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Плакет с почетният знак на град Гоце Делчев , Оксфордска енциклопедия, и най- новата книга, посветена на патрона на града подари кмета В-Москов на сребарният медалист от Шри Ланка Иван Попов

Публикувано

на

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с възпитаника на ПМГ „Яне Сандански“ Иван Попов, който се завърна от Шри Ланка със сребърен медал и най-добър резултат на наблюдателния кръг на Международната олимпиада по астрономия.

На срещата присъстваха още преподавателят по физика и астрономия Карамфилка Патинова, която е подготвила Иван за международната олимпиада, както и директорът на учебното заведение Елка Божикова.

В  Шри Ланка, Иван Попов завоюва своето сребърното отличие след съревнование с 90 ученици от 19 страни в целия свят. Успехът му е  наистина впечатляващ и отново е повод за гордост както за ПМГ „Яне Сандански“, така и за целия град Гоце Делчев.

По време на срещата си с талантливия ученик, кметът на община Гоце Делчев  Владимир Москов му направи символичен подарък. Той му връчи плакет със знака на града, Оксфордска енциклопедия, както и най-новата книга, посветена на патрона на красивият град Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ