Свържете се с нас

Таблоид

Учители от Първо ОУ – Гоце Делчев, за втора година в Бургас на научно-практически форум

Публикувано

на

 Старши учителите от Пър­во ОУ “Св. св.Кирил и Мето­дий„ в Гоце Делчев, Надка Динева – английски език, Христина Попаркова и Анге­лина Маркова – БЕЛ, и Илия Динев – учител ЦДО, заед­но с директор на школото Людмила Дерменджиева взеха дейно участие за вто­ра поредна година в един от най-мащабните национални научно-практически фору­ми с международно участие, който се проведе в Бургас от 29 до 31 август.

Форумът премина под мо­тото “Иновации в обучението и познавателното развитие“ в сферата на образованието в България.

Голямото и важно за бъл­гарското образование съ­битие бе организирано за 9. поредна година от списание “Образование и технологии“ с подкрепата на община Бур­гас, Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ и БСУ.

Групата учители от Първо ОУ представиха свои докла­ди с добри практики, които бяха оценени много високо.

Учителите успешно при­ключиха международния проект по програма “Еразъм +„ и на практическия форум в Бургас имаха възможност да представят и разпространят резултатите от своята дву­годишна работа по проекта “Next step of social lifе learning through English“.

IX НАЦИОНАЛЕН НАУЧНО – ПРАКТИЧЕСКИ ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ “ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗ­ВИТИЕ„ е сред най-големите форуми за образование у нас и платформа, предоставяща възможност за ефективно повишаване квалификаци­ята на педагогическите спе­циалисти. Интересът към мероприятието от страна на учители, доценти и професо­ри, и тази година бе изключи­телно голям. Лекторите, които взеха участие, бяха над 120 от ця­лата страна, разказаха учите­лите от Първо ОУ.

Те подчертаха още, че ор­ганизаторите на голя­мото образователно събития са успели и тази година да събе­рат на едно място препо­дава­тели от раз­лични висши и во­дещи учили­ща в стра­ната, за да наме­рят допирни ли­нии между теорията и практиката. Демонстри­рани са били нови приложе­ния на съвременни техноло­гии в учебния процес, както са били представени добри практики и съвременни пе­дагогически подходи и мето­ди на обучение.

“Обединиха се усилията на различни институции за нова визия на класната стая„, ко­ментираха участниците от Гоце Делчев, изключително удовлетворени от участието си в голямото събитие в Бур­гас.

“България разполага с ог­ромен потенциал от учите­ли, доказали и доказващи желанието си да работят всеотдайно за повишаване качеството на образовател­ната услуга у нас. Завидно е и желанието им непрекъсна­то да повишават квалифика­цията си. Една от основните дейности на форума бе да се даде възможност за изява на най-добрите педагогиче­ски специалисти, а другата мисия е да се вдъхновят мла­дите колеги професията учи­тел да стане предпочитана от тях, както е във Финландия, споделиха още участниците от Първо ОУ.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

До края на април ще заработи интелигентната система за безопасен трафик по АМ „Струма“

Публикувано

на

От АПИ обявиха, че апаратурата струва 3 000 000 лева.

Интелигентните уреди ще имат общ център за управление на трафика, който ще заработи след завършването на строителните работи на участъка между Благоевград и Крупник, тъй като изграждането му е предвидено в Лот 3.1 на АМ „Струма“.

От АПИ определиха временният контролен център за управление на трафика да е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград. 10 оператори ще работят по предварителни разчети в Пътното управление. Системата ще функционира в 24-часов режим.

Операторите ще имат достъп до всички камери и сензори, монтирани по трасето на магистралата. Видеонаблюдението ще се осъществява чрез видеостена, на която в реално време ще се проследява пътната обстановка. Освен това операторите ще могат да управляват съдържанието на информационните табла, поясняват още от АПИ.

Припомняме, че въпреки скъпата система, по време на гъста мъгла на АМ „Струма“ стана верижна катастрофа с 30 автомобила. Мъж от Санданско бе прегазен на пътя, в момент, когато излязъл да предпупреждава шофьорите за тежкия инцидент. Други 14 души пострадаха с различни наранявания.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Предупреждение от външното ни министерство: Има риск от тероризъм в Република Северна Македония

Публикувано

на

Българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки, препоръча Министерствот на външните работи.

Посолството на Р България в Скопие информира, че на 15 февруари 2019 г. около 20.00 часа МВР на Република Северна Македония /РСМ/ публикува съобщение, което гласи: „Полицията на РСМ проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката „Ислямска държава“.

Два часа по-късно американското посолство в Скопие обяви публично съобщение, че е налице повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на РСМ и с препоръки към своите граждани да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като „меки цели“.

По този повод българското външно министерство препоръчва на българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

Елка Василева

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ