Свържете се с нас

Таблоид

Учители от Първо ОУ – Гоце Делчев, за втора година в Бургас на научно-практически форум

Публикувано

на

 Старши учителите от Пър­во ОУ “Св. св.Кирил и Мето­дий„ в Гоце Делчев, Надка Динева – английски език, Христина Попаркова и Анге­лина Маркова – БЕЛ, и Илия Динев – учител ЦДО, заед­но с директор на школото Людмила Дерменджиева взеха дейно участие за вто­ра поредна година в един от най-мащабните национални научно-практически фору­ми с международно участие, който се проведе в Бургас от 29 до 31 август.

Форумът премина под мо­тото “Иновации в обучението и познавателното развитие“ в сферата на образованието в България.

Голямото и важно за бъл­гарското образование съ­битие бе организирано за 9. поредна година от списание “Образование и технологии“ с подкрепата на община Бур­гас, Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ и БСУ.

Групата учители от Първо ОУ представиха свои докла­ди с добри практики, които бяха оценени много високо.

Учителите успешно при­ключиха международния проект по програма “Еразъм +„ и на практическия форум в Бургас имаха възможност да представят и разпространят резултатите от своята дву­годишна работа по проекта “Next step of social lifе learning through English“.

IX НАЦИОНАЛЕН НАУЧНО – ПРАКТИЧЕСКИ ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ “ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗ­ВИТИЕ„ е сред най-големите форуми за образование у нас и платформа, предоставяща възможност за ефективно повишаване квалификаци­ята на педагогическите спе­циалисти. Интересът към мероприятието от страна на учители, доценти и професо­ри, и тази година бе изключи­телно голям. Лекторите, които взеха участие, бяха над 120 от ця­лата страна, разказаха учите­лите от Първо ОУ.

Те подчертаха още, че ор­ганизаторите на голя­мото образователно събития са успели и тази година да събе­рат на едно място препо­дава­тели от раз­лични висши и во­дещи учили­ща в стра­ната, за да наме­рят допирни ли­нии между теорията и практиката. Демонстри­рани са били нови приложе­ния на съвременни техноло­гии в учебния процес, както са били представени добри практики и съвременни пе­дагогически подходи и мето­ди на обучение.

“Обединиха се усилията на различни институции за нова визия на класната стая„, ко­ментираха участниците от Гоце Делчев, изключително удовлетворени от участието си в голямото събитие в Бур­гас.

“България разполага с ог­ромен потенциал от учите­ли, доказали и доказващи желанието си да работят всеотдайно за повишаване качеството на образовател­ната услуга у нас. Завидно е и желанието им непрекъсна­то да повишават квалифика­цията си. Една от основните дейности на форума бе да се даде възможност за изява на най-добрите педагогиче­ски специалисти, а другата мисия е да се вдъхновят мла­дите колеги професията учи­тел да стане предпочитана от тях, както е във Финландия, споделиха още участниците от Първо ОУ.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

Внимание : Да спазваме стриктно правилата и мерките за пожарна безопасност през есенно – зимния отоплителен сезон

Публикувано

на

С този призив днес за пореден път излязоха от РСПБЗН – Гоце Делчев,към жителите на  общината и региона с молба за повече внимание и спазване на правилата през есенно зимния период който е рисков и крие големи опасности от пожари .

През есенно-зимния отоплителен сезон се повишава риска от пожари в бита. Най-често пожарите се причиняват в следствие на неправилно ползвани или технически неизправни отоплителни и нагревателни уреди, както и от неизправни и непочистени комини.

РСПБЗН – Гоце Делчев, напомня че отговорност за осигуряване на пожарната безопасност има всеки гражданин.

 

Нарушаването на мерките за пожарна безопасност освен големи загуби на дом, имущество и ценности може да доведе и до застрашаване живота на най-близките хора.

 

През отоплителният сезон се използват различни видове отопление, но каквито и да са те, не трябва да се забравя, че има определени изисквания за безопасно ползване.

 

 

Ето някои практични съвети, които са полезни за недопускане на пожари през отоплителния сезон:

 

– Отоплителните уреди и съоръжения трябва да се проверяват и при необходимост да се ремонтират за осигуряване на пожарната им безопасност;

– Трябва да се използват само стандартни и технически изправни отоплителни уреди; Използването на електрически отоплителни уреди може да доведе до претоварване на електрически инсталации.

– Комините и димоотводните тръби, трябва да се почистват от сажди и отлагания в началото на отоплителния период и периодично при необходимост, като се вземат мерки за пожарна безопасност;

– Сушенето и поставянето на материали и оборудване върху уреда и на разстояние, по-малко от определеното в инструкциите на производителите, не трябва да се допуска;

– Категорично е забранена употребата на леснозапалими и горими течности за разпалване на огъня при използване на печки с твърдо гориво за отопление;

– Повторното запалване на печки с течно гориво, преди те да са се охладили е абсолютно недопустимо;

– Не трябва да оставяте без наблюдение печки с твърдо, течно и газово гориво, както и други отоплителни уреди (с изключение на тези с автоматичен режим на работа);

– Не трябва да разполагате локални отоплителни уреди и димоотводните им тръби на разстояние, по-малко от 0,5 m от горими и трудногорими материали.

– Да не се предприема принудително възпламеняване на горимите отлагания по комините и вентилационните въздухопроводи с цел да бъдат почистени по този начин.

– Не изхвърляйте пепелта от печките на твърдо гориво в контейнерите за смет. Това често е причина за запалването им и последващо разпространение на пожара.

 

Деца и трудноподвижни възрастни хора не бива да бъдат оставяни заключени сами вкъщи. В много случаи те нямат реална преценка за рисковете при възникване на пожар, нито възможност да реагират своевременно и адекватно.

 

Нека бъдем ОТГОВОРНИ и предварително осигурим своето спокойствие и вземем необходимите мерки за безопасност.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Рекорд: Общо 25 300 лева дариха бизнесмени и добри хора на благотворителната вечер на община Гърмен в кампанията „Да подадем ръка“

Публикувано

на

150 бизнесмени , хотелиери,адвокати, нотариуси ,учители, директори на училища и др. от община Гърмен и цялата гоцеделчевска околия снощи за шеста поредна година взеха участие в организирания  от община Гърмен Коледен  благотворителен коктейл за набиране на средства  за подпомагане на децата сираци от общината . Красивият  комплекс “Парадайс „в Огняново  се оказа тесен за да побере всички желаещи да подпомогнат каузата на община Гърмен за набиране на средства за децата сираци . Инициативата,  под мотото „Да подадем ръка „ която  и снощи в комплекс „Парадайс“ в Огняново отвори сърцата  на всички спомоществователи които дариха средства и участваха активно в търга постигна за поредна година голям успех.  Най -много бяха наддаванията за уникалните картини от пясък на двамата самородни таланти Андон Костов  от гърменското село Дъбница и на Цветан Кавраков от Сатовча за които ,ценители на изкуството им броиха по няколко хиляди лева .  подпомогнаха  Благодарение на добрите хора  сумата която снощи се събра на традиционната пред коледна инициатива на община Гърмен „ Да подадем ръка“ е 23 000 лева плюс постъпилите по банков път 1 700 лева . Общата стойност на събраните снощи средства е 25 300 лева .

„ Това е една от най- големите суми които сме събирали през годините в благородната ни инициатива която превърнахме в традиция под мотото „Да подадем ръка“. Благодаря на щедрите дарители ,хората от бизнеса и на всички които уважиха снощи събитието ни  и дариха средства за нашите деца сираци от община Гърмен“. Кампанията продължава ,на 21 –ви декември в Гърмен ще проведем голям Коледен базар и благотворителен концерт и още други благотворителни мероприятия и със събраните суми ще направим щастливи празниците на децата сираци които имат най- голяма нужда и от внимание, и от средства и от топлината  и грижата на обществото“ сподели кмета на община Гърмен ,Минка Капитанова.

За шеста поредна година община Гърмен заедно с училищата, детските градини и читалищата обявиха благотворителната инициатива „Да подадем ръка“за подпомагане на деца сираци до 18 годишна възраст от община Гърмен .От началото на инициативата ,която стартира през 2013 година ,до сега са събрани над 70 000 лева ,като с тях са подпомогнати над 210 деца останали без родители. През миналата година бяха събрани  общо 30 580 лв.42 деца полусираци получиха по 695 лв. а едно дете кръгъл сирак бе подпомогнато със сумата от 1390 лв.

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ