Свържете се с нас

Таблоид

Учители от Първо ОУ – Гоце Делчев, за втора година в Бургас на научно-практически форум

Публикувано

на

 Старши учителите от Пър­во ОУ “Св. св.Кирил и Мето­дий„ в Гоце Делчев, Надка Динева – английски език, Христина Попаркова и Анге­лина Маркова – БЕЛ, и Илия Динев – учител ЦДО, заед­но с директор на школото Людмила Дерменджиева взеха дейно участие за вто­ра поредна година в един от най-мащабните национални научно-практически фору­ми с международно участие, който се проведе в Бургас от 29 до 31 август.

Форумът премина под мо­тото “Иновации в обучението и познавателното развитие“ в сферата на образованието в България.

Голямото и важно за бъл­гарското образование съ­битие бе организирано за 9. поредна година от списание “Образование и технологии“ с подкрепата на община Бур­гас, Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ и БСУ.

Групата учители от Първо ОУ представиха свои докла­ди с добри практики, които бяха оценени много високо.

Учителите успешно при­ключиха международния проект по програма “Еразъм +„ и на практическия форум в Бургас имаха възможност да представят и разпространят резултатите от своята дву­годишна работа по проекта “Next step of social lifе learning through English“.

IX НАЦИОНАЛЕН НАУЧНО – ПРАКТИЧЕСКИ ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ “ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗ­ВИТИЕ„ е сред най-големите форуми за образование у нас и платформа, предоставяща възможност за ефективно повишаване квалификаци­ята на педагогическите спе­циалисти. Интересът към мероприятието от страна на учители, доценти и професо­ри, и тази година бе изключи­телно голям. Лекторите, които взеха участие, бяха над 120 от ця­лата страна, разказаха учите­лите от Първо ОУ.

Те подчертаха още, че ор­ганизаторите на голя­мото образователно събития са успели и тази година да събе­рат на едно място препо­дава­тели от раз­лични висши и во­дещи учили­ща в стра­ната, за да наме­рят допирни ли­нии между теорията и практиката. Демонстри­рани са били нови приложе­ния на съвременни техноло­гии в учебния процес, както са били представени добри практики и съвременни пе­дагогически подходи и мето­ди на обучение.

“Обединиха се усилията на различни институции за нова визия на класната стая„, ко­ментираха участниците от Гоце Делчев, изключително удовлетворени от участието си в голямото събитие в Бур­гас.

“България разполага с ог­ромен потенциал от учите­ли, доказали и доказващи желанието си да работят всеотдайно за повишаване качеството на образовател­ната услуга у нас. Завидно е и желанието им непрекъсна­то да повишават квалифика­цията си. Една от основните дейности на форума бе да се даде възможност за изява на най-добрите педагогиче­ски специалисти, а другата мисия е да се вдъхновят мла­дите колеги професията учи­тел да стане предпочитана от тях, както е във Финландия, споделиха още участниците от Първо ОУ.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

Завод за медицински консумативи отваря врати след месец в Катунци

Публикувано

на

Модерната фабрика за производство на медицински консумативи в санданското село Катунци ще заработи следващия месец.

Тримата инвеститори от Египет в близките дни ще пристигнат в селището, за да се уверят, че всичко е готово за старта на предприятието. „Всичко вече е готово. Оборудвани са помещенията с машини. Двадесетина души почистват в сградата и в двора. Вървят и интервютата за наемане на работници. Идват чак от Сандански и Петрич хора, които искат да се трудят в нашето село”, заяви кметът на село Катунци – Иван Коричков.

Първоначално ще се наемат около 100-150 души, а на по-късен етап – до 1-2 години, в завода ще работят поне 300 души. В него ще се правят десетки артикули медицински консумативи. По-голямата част от продукцията ще се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родният пазар.
Производственото помещение е на площ от 6 декара. Целият имот е 33,5 декара. Само за строителството тримата египетски съдружници са похарчили 2 милиона евро. Общият размер на инвестицията им е 6-7 милиона евро.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Тази седмица във вестник “ Градът „

Публикувано

на

  • В ИНСТИТУТА НА ИВАН ГАДЖЕВ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЛЪСНА ИСТИНАТА: Георги
    Пирински бил агент на ЦРУ?
  • Областният съвет на ДПС събра на обща трапеза – Ифтар – жителите на гоцеделчевското село Лъжница
  • САМО ВЪВ ВЕСТНИК ГРАДЪТ! Непубликувани снимки на великия Кръстьо Сарафов!
  • Юношата на ФК „Неврокоп“ Д. Наумов: По цял ден съм на стадиона, направих най- правилния избор с „Лудогорец“
  • ВНИМАНИЕ! Опасна пешеходна пътека до Синята зона в Гоце Делчев!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ