Свържете се с нас

Таблоид

РЗИ: Чешмата в кухнята на хижа „Македония“ с ешерихия коли

Публикувано

на

Чешмата в кухнята в хижа „Македония“ не отговаря на качествата за питейна вода, това констатира Здравната инспекция. Изследването е извършено в началото на септември, установено е, че водата в кухнята не отговаря по показатели колиформи и ешерихия коли, при стойност 0/100 куб.cм, резултатът от изследването е: колиформи – 30/100 куб.см, и ешерихия коли – 23/100 куб.см.

От Регионалната здравна инспекция поясниха, че изследването на питейната вода на този обект е включено в постоянния мониторинг. Предприети са мерки за административна принуда във връзка с констатираното нарушение, издадено е предписание за хигиенни мерки. Въпросната чешма се захранва от локален водоизточник.

Преди месец бе направено изследване от експерти от РЗИ – Благоевград в хижата и се установи същият проблем. Предстоят повторни изследвания на качеството на питейната вода. Чревни инфекции, свързани с ползване на водата, няма установени. Струма

коментара

Таблоид

Да изчистим Благоевград от таратайките

Публикувано

на

Екипът на Топ Преса отново стартира рубриката „Да изчистим Благоевград от таратайките“. Безспорният фактор сред печатните медии помага на жителите на областния център в битката за паркоместа.

Поредната таратайка, която ви показваме, е Daewoo Tiкo без регистрационни номера. Колата е паркирана под тераса на жилищен блок в ж.к. „Ален Мак“.

Вестник  “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изчезнаха два знака от кръгово кръстовище в Благоевград!

Публикувано

на

Репортери на Топ Преса забелязаха, че знакът, който бе съборен от явно некадърен шофьор, е изчезнал. Той се намираше на кръстовището на ул. „Александър Стамболийски“, ул. „14-ти полк“ и ул. „Джеймс Баучер“. Едно обаче не е ясно дали е откраднат или някой е сметнал, че при наличието на още знаци в близост, може и без него. Факт е, че въпреки забраната от там да преминават каруци това е едно от възловите места от където цигани катерят ул. „14-ти полк“. Съмненията са, че някой просто го е качил в каруцата си.

Липсващите знаци са от особенна важност и би трябвало да бъдат възстановени.
Те са:
Пътен знак Г12 „Кръгово движение“– група Г. Знакът, който показва, че непосредствено след него следва кръгово движение. Пътните знаци със задължителни предписания се поставят непосредствено пред местата, за които се отнася конкретното задължение. Всички знаци от тази група са сини с бял символ в средата, указващ действието, което участникът в движението трябва да извърши. Другото важно обозначение беше пътен знак номер Б3 “Път с предимство”.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ