Свържете се с нас

ГЕРБ

Ръководството на ГЕРБ в Гърмен оттегля Величка Цветкова от поста заместник-кмет

Публикувано

на

ГЕРБ в Гърмен оттегля Величка Цветкова от заемания от нея пост заместник-кмет. Решението е на общинското ръководство и съветниците от партията на Бойко Борисов след проведената на 14. септември конференция. Местното ръководство на ГЕРБ призовава своите членове и симпатизанти, които са част от общинската администрация в Гърмен, да имат предвид факта, че партийната структура с нарочна декларация е оттеглила политическата си подкрепа към кмета на Гърмен, Минка Капитанова.

Причината е, че Капитанова премина в ДПС и по този начин подмени вота на нашите избиратели, които единодушно я подкрепиха на балотажа през 2015 г. и благодарение на които тя е кмет, аргументират се герберите в Гърмен с лидер Верхад Ислямов. На форума, в присъствието на зам.-председателя Цветан Цветанов, областния координатор Даниела Савеклиева, депутатите от 44 НС – Емил Тончев и Александър Мацурев, както и общинските съветници от ГЕРБ в Гърмен, е била обсъдена сложната политическа обстановка в общината, породена от действията на кмета Минка Капитанова и връщането й в редиците на ДПС. „Тази политическа маневра на практика подмени вота на хората и унищожи надеждите им, че община Гърмен се е избавила от лошите управленски политики и некомпетентното управление, властвало в продължение на 25 години. Политическите уволнения и репресивни мерки спрямо наши съветници, членове и симпатизанти от страна на кмета и общинските съветници от ДПС са действия от минали времена и епохи, които не кореспондират с демократичните идеи на ЕС, част от които е и община Гърмен“, се казва още в декларацията.

На общинската конференция е била изразена тревога от случващото се в общината към настоящия момент. Пред партийния актив Цветанов за пореден път е подчертал, че партия ГЕРБ никога не е делила общините на „наши“ и „ваши“, визирайки и отпуснатите наскоро 600 000 лева за община Гърмен с постановление на Министерски съвет. „Остро осъждаме поведението на Капитанова, която си позволи да използва получените от МС допълнителни средства за политически цели, като лиши от финансиране населените места с кметове от ГЕРБ“, заявяват още от ГЕРБ-Гърмен, в декларацията си, подписана от общинския ръководител Верхад Ислямов, Розен Марчев – организационен секретар, и членове евродепутатът Асим Адемов, Величка Цветкова, Ибрахим Джуркин и Сейхан Ахмедов.

коментара

ГЕРБ

Председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова в Банско: Силата на ГЕРБ е, че сме обединени

Публикувано

на

Силата на ГЕРБ е в това, че сме обединени и като приоритет пред всеки от членовете на партията е да правим нещата правилно. Това заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова по време на регионалната академия на ЖГЕРБ-Благоевград „Национални и европейски приоритети – регионални решения“. Близо 100 жени от всички 14 общински структури на съсловната организация в Благоевградска област ще имат възможността да дебатират по актуални политически събития. В академията участие ще вземат още Даниела Савеклиева – областен координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител, д-р Емил Тончев и Тома Биков – народни представители, Асим Адемов- евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Бисер Михайлов – областен управител на Благоевград, както и кметовете на Разлог Красимир Герчев и на Сандански Кирил Котев.

„Този политически обучителен форум има за цел да ни помогне да премерим политическия пулс – докъде сме стигнали, какви заявки имаме”, каза при откриването Ирена Соколова. Тя подчерта, че е важно на това събитие да се чуят проблемите по места, като се обменят добри практики и опит за тяхното решаване.

„Силата на ГЕРБ е, че в лицето на Бойко Борисов имаме европейски и световно признат лидер, който глас се чува навсякъде. Благодарение на неговите усилия темата за Западните Балкани попадна като сериозна тема в полезрението на Европа”, каза още Ирена Соколова.

Даниела Савеклиева благодари за ползотворната работа на ЖГЕРБ в Благоевградска област през годините. „Горда съм, че Благоевградска област има двама евродепутати – Андрей Новаков и Асим Адемов и един еврокомисар Мария Габриел.  Кметовете на ГЕРБ от нашата област са пример за успешно управление”, подчерта Савеклиева. Според нея общините Благоевград, Банско, Разлог, Петрич, Сандански и Симитли се развиват, населените места се възползват от европейската солидарност, градовете стават по-привлекателни и по-добро място за живеене.

„ГЕРБ през годините е доказала, че е единствената партия, чиито политики са насочени пряко към повишаване качеството на живот на хората и просперитета на държавата”, завърши областният координатор на ГЕРБ.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Нови 200 килограма капачки рециклираха жените на ГЕРБ – Перник в помощ на акушеро-гинекологичното отделение

Публикувано

на

Жени ГЕРБ Перник продължават кампанията за събиране на пластмасови капачки за благотворителност

Нови 200 кг пластмасови капачки предаде за рециклиране женската организация на ГЕРБ-Перник.

Кампанията се провежда за втора поредна година и е част от националната кампания на сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ за събиране на пластмасови капачки за благотворителна кауза. Събраната сума традиционно ще бъде дарена на Акушеро-гинекологичното отделение и отделението по Неонатология в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в град Перник в Деня на родилната помощ.

Дамите изказват благодарността си към всички активни граждани,
институции, заведения и фирми, които вече две години ги подкрепят в начинанието и същевременно помагат в борбата за намаляване на
замърсяването на околната среда от пластмасата.

„Щастливи сме, че тази благородна инициатива вдъхнови толкова много хора. Ние продължаваме, докато бъде събрано необходимото количество за закупуване на медицинската апаратура за Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“, сподели организационният секретар на Жени ГЕРБ-Перник Маргарита Мирчева и изказа благодарност към организацията на политическата сила в района „Витоша“, която също е съпричастна с каузата.

Събраните капачки ще се приемат в централния офис на ПП ГЕРБ в гр. Перник и партийния офис в кметство „Изток“.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ