Свържете се с нас

ГЕРБ

Ръководството на ГЕРБ в Гърмен оттегля Величка Цветкова от поста заместник-кмет

Публикувано

на

ГЕРБ в Гърмен оттегля Величка Цветкова от заемания от нея пост заместник-кмет. Решението е на общинското ръководство и съветниците от партията на Бойко Борисов след проведената на 14. септември конференция. Местното ръководство на ГЕРБ призовава своите членове и симпатизанти, които са част от общинската администрация в Гърмен, да имат предвид факта, че партийната структура с нарочна декларация е оттеглила политическата си подкрепа към кмета на Гърмен, Минка Капитанова.

Причината е, че Капитанова премина в ДПС и по този начин подмени вота на нашите избиратели, които единодушно я подкрепиха на балотажа през 2015 г. и благодарение на които тя е кмет, аргументират се герберите в Гърмен с лидер Верхад Ислямов. На форума, в присъствието на зам.-председателя Цветан Цветанов, областния координатор Даниела Савеклиева, депутатите от 44 НС – Емил Тончев и Александър Мацурев, както и общинските съветници от ГЕРБ в Гърмен, е била обсъдена сложната политическа обстановка в общината, породена от действията на кмета Минка Капитанова и връщането й в редиците на ДПС. „Тази политическа маневра на практика подмени вота на хората и унищожи надеждите им, че община Гърмен се е избавила от лошите управленски политики и некомпетентното управление, властвало в продължение на 25 години. Политическите уволнения и репресивни мерки спрямо наши съветници, членове и симпатизанти от страна на кмета и общинските съветници от ДПС са действия от минали времена и епохи, които не кореспондират с демократичните идеи на ЕС, част от които е и община Гърмен“, се казва още в декларацията.

На общинската конференция е била изразена тревога от случващото се в общината към настоящия момент. Пред партийния актив Цветанов за пореден път е подчертал, че партия ГЕРБ никога не е делила общините на „наши“ и „ваши“, визирайки и отпуснатите наскоро 600 000 лева за община Гърмен с постановление на Министерски съвет. „Остро осъждаме поведението на Капитанова, която си позволи да използва получените от МС допълнителни средства за политически цели, като лиши от финансиране населените места с кметове от ГЕРБ“, заявяват още от ГЕРБ-Гърмен, в декларацията си, подписана от общинския ръководител Верхад Ислямов, Розен Марчев – организационен секретар, и членове евродепутатът Асим Адемов, Величка Цветкова, Ибрахим Джуркин и Сейхан Ахмедов.

коментара

ГЕРБ

Представители на ГЕРБ-Перник уважиха 65-годишния юбилей на ОДК-Перник

Публикувано

на

С приказен концерт-спектакъл възпитаниците на ОДК-Перник зарадваха перничани по случай „65 години извънучилищна дейност в Перник“. Талантливите деца  на Перник изненадаха гостите с емоционално представление, което разтопи сърцата на областния координатор на партията Вяра Церовска и на народния представител д-р Александър Александров.
„Наистина се вълнувам, но повече се гордея с този дом, който прави всеки празник различен. Толкова много поколения са получили знания, умения и любов от учители, които се раздават до край. Пожелавам ви упоритост, търпение и нестихваща стремеж към покоряване на нови върхове. Вярвам, че още много години ще се наслаждавам на неповторими те ви спектакли“ , сподели в приветствието си към организаторите, участниците и гостите  Церовска и подчерта, че с всяка своя изява на сцената възпитаниците на разпалват пламъка на все повече млади хора, които откриват красотата на нашите традиции. Тя изрази благодарност към всички директори на ОДК за всичко, което са дали на града и допълни, че Перник се гордее с тях.
Церовска награди с плакет удостоената от Община Перник със званието почетен директор на ОДК Рахила Авиотова.
Гости на празника бяха още зам. – кметът на Община Перник Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, кметът на км. Изток „Емил Костадинов, общински съветници от ГЕРБ.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Десислава Атанасова и Александър Мацурев направиха дарение на децата от дома в с. Звъничево

Публикувано

на

Народните представители от ГЕРБ Десислава Атанасова, Александър Мацурев и общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик – Гинче Караминова, посетиха днес Центъра за настаняване от семеен тип в пазарджишкото село Звъничево и се срещнаха с децата, настанени там. Те им подариха зимни якета, спортни комплекти, маратонки, раници и много лакомства за коледната трапеза.

“Идеята да посетя Центъра в село Звъничево се роди спонтанно. Миналата седмица имах друга инициатива – дарих книги на читалището в с. Труд. Тогава с мен се свърза едно дете, живеещо в дома в с. Звъничево – Кирил Балдев. След разговора ми с него реших да направя дарение и за децата, които също като Кирил живеят в Центъра“, каза Атанасова.

„Когато аз бях министър на здравеопазването, започнахме да изграждаме първите такива центрове за настаняване от семеен тип. Няколко години по-късно този в с. Звъничево изглежда прекрасно. Битовите условия са много добри, децата имат всичко необходимо, за да водят един нормален живот, близък до семейната среда“, посочи Десислава Атанасова.

Тя и Александър Мацурев разговаряха с децата от центъра, запознаха се с персоонала и разгледаха базата. Понастоящем в социалното заведение живеят девет деца и юноши на възраст от пет до осемнадесет години.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ