Свържете се с нас

Новини

Церовска: Проблемът с въздуха е общ, няма да бъдат нарушени правата на перничани

Публикувано

на

Кметът на община Перник Вяра Церовска сигнализира всички институции относно постъпилите възражения след публикувани инвестиционни намерения за „Топлофикация Перник“, която на сто процента е частно дружество. Информацията е публично достъпна на сайт на общината. Публикациите за инвестиционните намерения са официална процедура и не означава че общината е съпричастна с тях.

„Ние се вълнуваме и проблемът е наш общ. Всички получени от гражданите възражения са подадени в Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/, написали сме писмо до институцията, с което тя трябва да упражни контрол върху инвестиционните намерения. Нека бъдат спокойни моите съграждани , няма да позволим нарушаване на техните права“, коментира кметът и посочи, че сигнали са подадени и към Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.

„Ние нямаме нито правото , нито пък желанието да направим нещо отделно, тайно и скрито, напротив ние сме тези, които правим публично достояние всяко едно инвестиционно намерение и по този начин се стремим да предизвикаме обществен дебат. Ако РИОСВ даде разрешение за някое от инвестиционните намерения, тогава ще имаме основание да инициираме и проведем широко обществено обсъждане“, апелира кметът Церовска.

 

/кмета

коментара

Новини

Крайният срок за подаване на предложения в инициативата „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“ е 22 ноември. Предимство имат идеите, подкрепени с повече подписи

Публикувано

на

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разясни основните насоки за подаване на предложения в инициативата „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“, по време на среща с домоуправители в Благоевград. Срокът за събиране на идеи е 22 ноември, като те следва да бъдат подавани в писмена форма в зала № 101 на Общинска администрация от 24 октомври. Целта е в рамките на кампанията да бъдат събрани максимален брой градивни предложения за подобряване на градската среда, които да бъдат предвидени като дейности в Бюджет 2019. Кметът на Благоевград д-р Камбитов поясни, че предимство ще имат предложения подкрепени с повече подписи, защото това е индикатор, че даден обект е реално необходим. Редът на подаване на предложенията е от граждани към домоуправители, които имат ангажимент да ги внесат в администрацията. Идеи могат да бъдат подавани в писмена форма и от групи граждани, живеещи в определен район, като отново трябва да бъдат подкрепени с подписи. В малките населени места, жителите следва да сведат исканията си до кметовете и кметските наместници. Предложения могат да бъдат подавани и чрез електронната поща ti.predlozhi.kmete.napravi@gmail.com, отново подкрепени с подписи. Всички идеи ще бъдат разгледани от Комисия, като ще бъде осъществена обратна връзка с подателите, независимо дали предложението попада в одобрените. „Дори и една идея да не може да бъде реализирана, подателят ще получи официален отговор, в който ще бъдат посочени причините“, обясни д-р Атанас Камбитов. Той поясни, че целта на инициативата е да бъдат реализирани обекти, които могат да се финансират със средства от общинския бюджет и не касаят такива, зависещи от Републиканския бюджет. В тази връзка беше разяснено, че следва да се има предвид, че посочените терени в предложенията, трябва да бъдат общински, а не частни. Кметът Камбитов подчерта, че и към момента по електронен път постъпват предложения, на които Общината реагира, в случай, че бюджетът за настоящата година позволява.За улеснение на гражданите има поместен примерен формуляр за подаване на предложения. Той може да бъде намерен на www.blgmun.com

 

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

ПОЛИЦИЯ НА СКАПТОПАРА! ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ!!!

Публикувано

на

След като наш читател сигнализира в редакцията ни, че багери са започнали да рушат Скаптопара, веднага изпратихме екип да снима на място. Там се срещнахме с Васил Самокишев, наш редовен читател, който ни показа багера. Срещнахме се с двамата охранители на обекта, които повикаха експерти от строителната фирма. В обекта дойде и кмета на село Покровник Методи Цонев. Самокишев позвъни на 112 и поиска на обекта да дойдат органите на реда, за да съставят протокол за случващото се. Оказа се, че тревогата е била напразно. Строителната фирма притежава акт №11, който позволява машините да са на това място. Утре Топ Преса ще направи интервю с архитекта, което ще може да прочетете в печатното издание на Топ Преса.

Васил Самокишев

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ