Астрономическата есен настъпва с хлад и дъжд, но за кратко

Сериозно захлаждане ни очаква следващата седмица – така времето ще ни напомни за наближаващата есен. Още в първите дни от северозапад над Балканите ще нахлуе студен въздух, показват средносрочните модели на времето, съобщава Дарик.

До края на тази седмица обаче времето ще остане хубаво и с много слънце. Типично за есента хладно ще бъде в сутрешните и вечерните часове, на места дори е възможно да има мъгли и ниска облачност. Дневните стойности на термометрите обаче се очаква да достигат отново до 27-29 градуса.

Още с настъпването на астрономическата есен на 23 септември времето подготвя хладна изненада. Ще застудее чувствително, вероятно средиземноморски циклон ще донесе валежи и мрачно време над цялата страна.

От северозапад с усилване на вятъра ще нахлува студен въздух, ще е ветровито и температурите значително ще се понижат – с над 10 градуса.

Във вторник следващата седмица над Западна и Централна България дневните температури ще са между 9 и 14 градуса. Само на изток и по Черноморието времето ще остане сравнително топло, с температури малко над 20 градуса.

Това влошаване на времето обаче ще бъде за кратко. Още в средата на следващата седмица температурите постепенно ще се повишават. Над страната ще се установи отново меко и предимно слънчево време.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене