Свържете се с нас

Бизнес

Кметът на Банско на работно посещение в Андора

Публикувано

на

Кметът на община Банско и съветникът към министерството на туризма – Малин Бистрин, бяха на работно посещение в една от най-малките и най-високо разположени държави в Европа – Андора.

В рамките на работната им програма, те се срещнаха с министъра на туризма на красивата миниатюрна държава, г-н Франческ Камп, както и с генералния мениджър на втория по големина спа и конгресен център на Стария континент – Мигел Педрегал. Андора, въпреки малките си размери е държава, регистрираща всяка година близо 9 милиона туристически посещения.

„Андора разполага с три ски зони, 310 км писти и най-високото голф игрище в Европа – на 2000 м н.в. Храната и виното са превъзходни, имат прекрасни исторически и културни артефакти, красива природа и добре управляват своите ресурси. Освен традиционния ски туризъм, Андора развива и летните си атракции – страната е домакин на световна купа по планинско колоездене и на етап от Тур дьо Франс. Политиката им е да привличат по-високия сегмент туристи. Тези, които могат да си позволят по-скъпи почивки, но и да получат висококачествено обслужване и условия. Имат много добри практики в сферата на туризма, от които можем да се поучим” коментира Икономов своето посещение.

Каталунската държава е парламентарна монархия, която се управлява от двама монарси – от френска и испанска страна, които обаче не са граждани на държавата. Има минимални данъци за своите малко над 700 000 жители, няма престъпност, изключително се държи на екологията.

коментара

Бизнес

Бизнесът и властта се срещат в Кюстендил

Публикувано

на

Бизнесът в Кюстендил ще се срещне с местната власт в сряда. По време на дискусията ще бъдат обсъдени икономическото състояние на региона и резултати от проведената от Българската търговско-промишлена палата анкета сред фирмите от региона за проучване на мнението им.

Ще участват председателят на БТПП, председателят Ваньо Костандинови и главният секретар на Кюстендилската търговско-промишлена палата Йордан Беловодски, кмета на града Петър Паунов, областният управител Виктор Янев и предприемачи от региона.

Срещата ще се проведе от 14.00 часа на 3 октомври в сградата на Областната администрация – конферентна зала на 2-ри етаж.

 

/монитор

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Обявиха конкурс за поста на навършилата пенсионна възраст шефка на Строителната гимназия и в още 5 училища в областта

Публикувано

на

Конкурси за директори на 6 училища в Пиринско обяви Регионалното управление на образованието в Благоевград. На първо място в списъка е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ – Благоевград. Там от 3 г. временно изпълняващ длъжността директор  е инж. Евтимка Митева, а самата тя отговаря на условията за пенсиониране.

Конкурси са обявени и за шефските постове в петричките І ОУ „Кочо Мавродиев“, СУ „Антон Попов“, СУ „Св. Климент Охридски” – Слащен, Професионалната техническа гимназия в Сандански, СУ „Н. Й. Вапцаров” – Хаджидимово, чийто директор Мариана Боянина също отговаря на условията за пенсиониране.

Срокът за подаване на документи е до 27октомври, като конкурсът ще се проведе в три етапа: по документи, писмен изпит – тест за определяне нивото на общите компетентности и основните познания, необходими за заемане на длъжността, и интервю. Сред изискванията са кандидатите да имат не по-малко от 5 години учителски трудов стаж.

Припомняме, че предишните конкурси, общо 11, за директори на училища, чиито ръководители бяха временно изпълняващи длъжността или отговаряха на условията за пенсиониране, се проведоха през месец юни. За обявените 11 места имаше 16 кандидати. Явилите се 9-има вр.и.д. директори, сред които  Димитрина Иванова на ПГТЛП в Благоевград, Мария Георгиева на НПГ „Ангел Живков”, на ПГ по МСС в Гоце Делчев, Лиляна Качулска на обединеното училище в Долно Осеново станаха титуляри на постовете си, а училищата в Кресна и в с. Беслен са с нови директори.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ