От началото на годината до момента на територията на Благоевградска област са регистрирани 212 тежки ПТП с 15 убити и 268 ранени

От началото на годината до момента на територията на Благоевградска област са регистрирани 212 тежки пътнотранспортни произшествия с 15 убити и 268 ранени. Това каза на брифинг Славчо Ангелов, началник група в сектор „Пътна полиция“-Благоевград.

По думите му сравнено с миналата година произшествията са с 6 повече, убитите са 6 по-малко, а ранените са 21 повече.

Ангелов уточни, че статистиката се е променила в сравнение с миналия месец, защото месец септември е бил много труден и е започнал по най-неприятния начин и отбеляза, че от началото на месеца са регистрирани 18 тежки пътнотранспортни произшествия с 24 ранени, без загинали, което е с 11 произшествия повече от септември месец миналата година и с 16 ранени повече.

Мотото за операция „Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD“ на Република България тази година е „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Това каза Славчо Ангелов 

Той отбеляза, че операцията ще се проведе утре – на 19 септември, както и че мотото е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността – от 16 до 22 септември.

„Идеята е в периода преди операцията всички участници в движението по пътищата да помислят дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват и за рисковете, на които може да изложат и останалите участници в движението. Хората трябва да помислят за това как самите те могат да допринесат за намаляване рисковете на пътя. Призивът е в детските и учебните заведения, институциите и организациите, чрез семинари, конференции, състезания и други форми да се разпространяват и активизират информации и дейности за повишаване на вниманието при движение по пътищата“, допълни Ангелов и посочи, че за постигането на целта на 19 септември да няма загинали по пътищата на страната ни от МВР ще е засилена контролната дейност и в максимална степен ще се подпомогне безопасността на всички участници в движението по пътищата.

По думите му на 21 септември 2017 година по време на операция EDWARD на територията на страната са били регистрирани 19, а през 2016 година – 11 тежки пътнотранспортни произшествия.

Ангелов каза още, че за успешното провеждане на операцията, ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата и ще има респективно полицейско присъствие.

По думите му в максимална степен ще се използват наличните технически средства и автоматизираните технически средства за контрол на скоростта.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене