Свържете се с нас

Разследване

Кметът на Рожен: 100 % ще бъдат заловени!

Публикувано

на

Официално изявление пред медиите направи кметът на село Рожен, Сашо Филипов.

Той сподели, че е убеден, че извършителите на престъплението ще бъдат заловени. Причината е, че мъжете – шестима души, са заснети от охранителните камери. Не са носили маски.

В манастира е имало общо 20 камери, 11 от тях са счупени от апашите.

„Вижда се всичко – как събарят и завързват попа“, каза Филипов. Лицата им са напълно ясно различими.

Не са от региона и са от ромски произход, убеден е кметът.

Не стана ясно кой е подал пръв сигнала. „Обирджиите“ не са посегнали на чудотворната икона или на други вещи. Не липсват и пари.

Най-вероятно са иманяри. Опитали са се да копаят дупка в стената, от която са откъртили три камъка.

Свещеникът е видимо уплашен, но не е прилагано насилие над него.

Все още не е ясно и по кой път са дошли и са избягали престъпниците.

Кметът сподели, че не вярва на легенди, според които в стената на храма е зазидано имане.

infomreja.bg

коментара

Новини

Д-р Георги Георгиев: Лечебно-диагностичният процес в онкологичната болница в Благоевград протича нормално

Публикувано

на

На 4 октомври 2018 г. в Специализираната болница за активно лечение по онкология /СБАЛО/ „Свети Мина“ ЕООД, Благоевград беше проведена акция на специализираната прокуратура и ГДБОП и задържана за 72 часа една служителка от болничната аптеката при опит да изнесе лекарствени продукти от лечебното заведение.

 Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ не е разследвана, това заяви на 5 октомври 2018 г., на пресконференция в столицата, зам.-главният прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Разследвана е конкретната служителка, направила опит за кражба на лекарства. Това посочва в съобщение от днес до медиите управителят на болничното заведение д-р Георги Георгиев. Въпреки създалата се ситуация лечебно-диагностичният процес в онкологичната болница в Благоевград протича нормално. Всички пациенти се проследяват с адекватни образни и лабораторни изследвания за оценка на ефекта от лечението. Взети са и допълнителни мерки, необходими за добрата организация на работа в лечебното заведение, допълва в съобщението си д-р Георгиев./Радио Благоевград

коментара

Продължете с четенето

Крими

На вниманието на МВР и Прокуратурата : Измамник прибира големи суми от потребители на пелети в гоцеделчевско с фалшива обява

Публикувано

на

Десетки измамени потребители на пелети сигнализират  Топ Преса за извършена поредна измама на територията на общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча .

Вниманието на потребителите на пелети които бързат да усигурят топлото на семействата си  заради  чукащата на прага ни зима ,са   привлечени от обява публикувана в  сайта „Купувам и продавам в Гоце Делчев“според която Михаил Атанасов Стоянов продава изгодно, за 300 лева на тон дървесни пелети произведени в Сърбия.

В момента пазарът в региона изпитва глад за пелети  което автоматично насочва потокът  от купувачи към публикуваната обява и поръчките заваляват .

Измамникът се договарял , по банков път , за сигурност  желаещите да закупят пелети да му превеждат по 20 % от стойността на заявеното количество и така сметката на въпросният  Михаил Стоянов започнала да се пълни като никой  не получил  пелети в уговореният за доставка ден и час .

Днес в 15 часа в гоцеделчевското село Борово  е бил очакван да пристигне  обещаният от измамникът  тир с пелети, но и той не е пристигнал . Около уреченият час , превелият  сумата от 700 лева  клиент се обадил за да се информира към колко часа да очаква с хора за разтоварване на тира с пелетите, но веднага бил блокиран и от тогава ни вест ни кост от измамникът продавач на пелети .

Много са в последните дни измамените  хора от гоцеделчевският регион  заради  което ние от Топ Преса настояваме  отговорните институции МВР, Прокуратура и др.  да се самосезират своевременно  за да бъде установен  въпросният мошеник .

Предупреждаваме най- отговорно и жителите на региона да не се подвеждат по въпросната обява  за евтини пелети защото тя  е част от схема  за  измами  съобщават ужилени  които са категорични ,че подведените, нито пелети нито парите си  ще получат от измамникът който се представя като Михаил Атанасов Стоянов на чието име е банковата сметка която  поглъща парите на измамените хора .

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ