Ревизори запечатаха пощенските клонове в Сатовча и Гоце Делчев, търсят изчезнали 100 000 лв. за пенсии

пощата-300x199

„Български пощи“ вчера в ранния следобед запечата клоновете си в Сатовча и Гоце Делчев и започна пълна ревизия след сигнал за изчезнала огромна сума пари, предназначени за пенсиите на местните.  По непотвърдена информация става въпрос за близо 100 000 лв.

Ревизорите влязоха в пощенските клонове в Гоце Делчев около 14.00 ч., след като първо изчаха да пристигне кола с подкрепление от техни колеги от централата в София.

Според източниците ни кражбата е станала преди 24 май, но е открита едва вчера, след като връщани няколко пъти пенсионери се оплакали на децата си по градовете, че още не са си получили пенсиите за месец май, които се изплащат между 7-о и 20-о число на месеца. Вчера е бил и крайният срок за вземане на пенсионните записи, които пенсионерите получават до поискване в 20-дневен срок от постъпването им в пощенската станция.

И.д. директор на „Български пощи” АД – Благоевград Емилия Десподска нито потвърди, нито отрече информацията, но уточни, че в дружеството единственият упълномощен да контактува с медии е PR-ът Дора Цветкова. През целия ден г-жа Цветкова обаче не вдигаше нито служебния, нито мобилния си телефон.

Това не е първото изчезване на пенсии от Сатовча. През 2008 г. пощенски служител от село Кочан, община Сатовча, присвои 45 000 лв. Миналата година 58-годишният началник на пощенския клон в гърменското с. Горно Дряново Ибрахим Манчев също бе уличен в присвояване на над 60 000 лв. от банкови сметки на съселяните си и пенсиите им, след като инсценира обир на клона и сам падна в капана на неумелите си лъжи. Той бе уволнен, а от задигнатата сума върна само десетина хиляди, защото между другото повечето пари ги дал на кредиторите си.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене