Специализирана трудова борса за младежи до 29 години се състоя в Кюстендил

„Трудовата борса е по проект „Готови за работа“, а нейната основна цел е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са обхванати нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни на трудовите борси“, каза Юлиана Хаджиева, директор на дирекция „Бюро по труда“ – Кюстендил.

Дванайсет са работодателите, участвали в трудовата борса днес. Отделно в изложението се представя и Военното окръжие, което предлага над 140 свободни работни места.

В борсата участват фирми от хранителната промишленост, ресторантьорството, представители на хотелите и шивашката промишленост. Те предлагат други 160 работни позиции.

Традиционно повече от 90 процента от обявените работни места на такива борси се усвояват“, каза Хаджиева и допълни, че на тези срещи работодателите се срещат директно с кандидатите, а те от своя страна имат възможност да изберат между различни свободни работни места. При желание и мотивация, работодателите предлагат и обучение за бъдещите си кадри.

Към 31 август безработицата в Кюстендил е 9,1 процента. Регистрираните на борсата младежи са 15,6 на сто. „Преди години обаче младежката безработица беше достигнала „заплашителните“ над 20 процента“, каза още Хаджиева. /Радио Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене