Мошеникът от Бобов дол, измамил кмета на Белица, продължава да лъже – сега е болен от СПИН! Пазете се!

„Заразиха ме със СПИН в затвора, докато ми лекува­ха зъбите. Имам документи, всичко мога да докажа! Си­рак съм, нямам кой да ми помогне. На улицата съм и умирам от глад, ако може, някой да ми купи една ба­ничка. Трябват ми 4200 лева за лекарства, които да ми засилят имунитета“, задъ­хано нарежда по телефона млад мъж. Тъжната му ис­тория буди съжаление, до­като мъжът не се представи. Името му е Стоил Теменуж­ков Павлов. Години наред той периодично се появява в криминалните хроники с невероятни схеми, чрез кои­то мами наивни хора. Изпе­ченият мошеник наскоро излиза от затвора. Щом из­търпява наказанието си, той остава отново на улицата и решава да се върне към ста­рия си бизнес.

За своите 36 години Стоил Теменужков има богата жи­тейска и криминална исто­рия. Осъждан е многократ­но. Виртуоз е в измамите. Сред най-успешните схеми е представянето му за жур­налист, който иска пари от името на отец Иван от Нови хан.

Сред първите жертви на мнимия репортер е кметът на Белица Радослав Реван­ски. Стоил се обажда на гра­доначалника в началото на февруари миналата година и му казва, че отец Иван пъту­ва от Нови хан към болница с момче от прию­та и не му дос­тигат 76 лева. Трогнат от исто­рията, Ревански казва на секре­тарката си да преведе 80 лв., убеден, че по­мага на изпад­налото в нужда дете. На другия ден кметът пак получава обаждане. Поискани са му пари за болничен престрой и медикаменти. Той помага отново. Разбира, че е изма­мен, едва когато споделя с истински репортер за бла­готворителната си дейност.

След серия от измами е арестуван за кратко. Пуснат на свобода, Стоил Теменуж­ков се появява публично и се разкайва. Твърди, че е си­рак, израства по църквите. Започва да прави телефонни измами от глад. Иска пари само от тези, които имат.

„Като видя някой по теле­визията- някоя важна клеч­ка, обаждам се на справки. Искам му телефона. Дават ми го. Аз се обаждам и се представям за отец Иван или отец Григорий, отец Ни­канор или репортер на Би Ти Ви. И хората викат: „С колко пари можем да помогнем. Аз им обяснявам- до 40-50 лева. И те ми ги пращат до поискване“, обяснява Стоил. Обещава, че повече няма да се занимава с измами.

Самият Стоил Теменуж­ков твърди, че в клопката му са попадали свещеници, бизнесмени, депутати. Пари взима от дясната ръка на Гриша Ганчев – Кольо Те­тевенския, Руслан Мъйнов, директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. Сумите, които мо­шеникът иска, са малки, за да не буди подозре­ние. Ако някоя от жертвите му все пак разбере, че е изма­мена, ряд­ко подава сигнал до полицията.

Стоил Те­менужков е осъждан 18 пъти. Повечето от наказа­нията са за измами. Присъда има и за опит за имотна об­лага. Асе­новград­ските магистра­ти го при­знават за виновен в опит да измами на монахиня от мана­стира „Све­та Петка“ над село Мулдава със 168 лева.

В досието си Стоил Теме­нужков Павлов има и присъ­да за лъжесвидетелстване. Измамникът прибира солид­на сума, за да свидетелства в полза на жестокия убиец Кристиян Петров, станал известен като Пернишкия Чикатило. Жертвата е 17-го­дишният Кристин Иванов. Тялото му е нарязано с брад­ва и нож. Части от трупа му са сложени в торбички и на­тъпкани във фризер, ръцете, краката, торсът и главата са заровени в земята. По вре­ме на процеса Теменужков се провъзгласява за пастор в Евангелистката църква и осигурява алиби на под­съдимия. Малко по-късно лъсва истината. Стоил взи­ма 4000 лева, за да осигури алиби на убиеца.

През 2012 година Стоил Теменужков прави сенза­ционно разкритие в медии­те, че осъденият условно за педофилия Владимир Кузов му е плащал за секс. Сред клиентите му са и игумени.

МЕНТЕ ГЛУХИ СЪБИРАТ ДАРЕ­НИЯ

Мними глухи обикалят сто­личните улици и събират да­рения за изграждане на цен­тър за хора с увреден слух. За това алармират потреби­тели на социалните мрежи, измамени по наглата схема. Парите се искат от името на Съюза на глухите в Бълга­рия. Опарените от измамата предполагат, че става въ­прос за организирана прес­тъпна група, която действа не само в България.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене