Свържете се с нас

Таблоид

Мошеникът от Бобов дол, измамил кмета на Белица, продължава да лъже – сега е болен от СПИН! Пазете се!

Публикувано

на

„Заразиха ме със СПИН в затвора, докато ми лекува­ха зъбите. Имам документи, всичко мога да докажа! Си­рак съм, нямам кой да ми помогне. На улицата съм и умирам от глад, ако може, някой да ми купи една ба­ничка. Трябват ми 4200 лева за лекарства, които да ми засилят имунитета“, задъ­хано нарежда по телефона млад мъж. Тъжната му ис­тория буди съжаление, до­като мъжът не се представи. Името му е Стоил Теменуж­ков Павлов. Години наред той периодично се появява в криминалните хроники с невероятни схеми, чрез кои­то мами наивни хора. Изпе­ченият мошеник наскоро излиза от затвора. Щом из­търпява наказанието си, той остава отново на улицата и решава да се върне към ста­рия си бизнес.

За своите 36 години Стоил Теменужков има богата жи­тейска и криминална исто­рия. Осъждан е многократ­но. Виртуоз е в измамите. Сред най-успешните схеми е представянето му за жур­налист, който иска пари от името на отец Иван от Нови хан.

Сред първите жертви на мнимия репортер е кметът на Белица Радослав Реван­ски. Стоил се обажда на гра­доначалника в началото на февруари миналата година и му казва, че отец Иван пъту­ва от Нови хан към болница с момче от прию­та и не му дос­тигат 76 лева. Трогнат от исто­рията, Ревански казва на секре­тарката си да преведе 80 лв., убеден, че по­мага на изпад­налото в нужда дете. На другия ден кметът пак получава обаждане. Поискани са му пари за болничен престрой и медикаменти. Той помага отново. Разбира, че е изма­мен, едва когато споделя с истински репортер за бла­готворителната си дейност.

След серия от измами е арестуван за кратко. Пуснат на свобода, Стоил Теменуж­ков се появява публично и се разкайва. Твърди, че е си­рак, израства по църквите. Започва да прави телефонни измами от глад. Иска пари само от тези, които имат.

„Като видя някой по теле­визията- някоя важна клеч­ка, обаждам се на справки. Искам му телефона. Дават ми го. Аз се обаждам и се представям за отец Иван или отец Григорий, отец Ни­канор или репортер на Би Ти Ви. И хората викат: „С колко пари можем да помогнем. Аз им обяснявам- до 40-50 лева. И те ми ги пращат до поискване“, обяснява Стоил. Обещава, че повече няма да се занимава с измами.

Самият Стоил Теменуж­ков твърди, че в клопката му са попадали свещеници, бизнесмени, депутати. Пари взима от дясната ръка на Гриша Ганчев – Кольо Те­тевенския, Руслан Мъйнов, директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. Сумите, които мо­шеникът иска, са малки, за да не буди подозре­ние. Ако някоя от жертвите му все пак разбере, че е изма­мена, ряд­ко подава сигнал до полицията.

Стоил Те­менужков е осъждан 18 пъти. Повечето от наказа­нията са за измами. Присъда има и за опит за имотна об­лага. Асе­новград­ските магистра­ти го при­знават за виновен в опит да измами на монахиня от мана­стира „Све­та Петка“ над село Мулдава със 168 лева.

В досието си Стоил Теме­нужков Павлов има и присъ­да за лъжесвидетелстване. Измамникът прибира солид­на сума, за да свидетелства в полза на жестокия убиец Кристиян Петров, станал известен като Пернишкия Чикатило. Жертвата е 17-го­дишният Кристин Иванов. Тялото му е нарязано с брад­ва и нож. Части от трупа му са сложени в торбички и на­тъпкани във фризер, ръцете, краката, торсът и главата са заровени в земята. По вре­ме на процеса Теменужков се провъзгласява за пастор в Евангелистката църква и осигурява алиби на под­съдимия. Малко по-късно лъсва истината. Стоил взи­ма 4000 лева, за да осигури алиби на убиеца.

През 2012 година Стоил Теменужков прави сенза­ционно разкритие в медии­те, че осъденият условно за педофилия Владимир Кузов му е плащал за секс. Сред клиентите му са и игумени.

МЕНТЕ ГЛУХИ СЪБИРАТ ДАРЕ­НИЯ

Мними глухи обикалят сто­личните улици и събират да­рения за изграждане на цен­тър за хора с увреден слух. За това алармират потреби­тели на социалните мрежи, измамени по наглата схема. Парите се искат от името на Съюза на глухите в Бълга­рия. Опарените от измамата предполагат, че става въ­прос за организирана прес­тъпна група, която действа не само в България.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

До края на април ще заработи интелигентната система за безопасен трафик по АМ „Струма“

Публикувано

на

От АПИ обявиха, че апаратурата струва 3 000 000 лева.

Интелигентните уреди ще имат общ център за управление на трафика, който ще заработи след завършването на строителните работи на участъка между Благоевград и Крупник, тъй като изграждането му е предвидено в Лот 3.1 на АМ „Струма“.

От АПИ определиха временният контролен център за управление на трафика да е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград. 10 оператори ще работят по предварителни разчети в Пътното управление. Системата ще функционира в 24-часов режим.

Операторите ще имат достъп до всички камери и сензори, монтирани по трасето на магистралата. Видеонаблюдението ще се осъществява чрез видеостена, на която в реално време ще се проследява пътната обстановка. Освен това операторите ще могат да управляват съдържанието на информационните табла, поясняват още от АПИ.

Припомняме, че въпреки скъпата система, по време на гъста мъгла на АМ „Струма“ стана верижна катастрофа с 30 автомобила. Мъж от Санданско бе прегазен на пътя, в момент, когато излязъл да предпупреждава шофьорите за тежкия инцидент. Други 14 души пострадаха с различни наранявания.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Предупреждение от външното ни министерство: Има риск от тероризъм в Република Северна Македония

Публикувано

на

Българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки, препоръча Министерствот на външните работи.

Посолството на Р България в Скопие информира, че на 15 февруари 2019 г. около 20.00 часа МВР на Република Северна Македония /РСМ/ публикува съобщение, което гласи: „Полицията на РСМ проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката „Ислямска държава“.

Два часа по-късно американското посолство в Скопие обяви публично съобщение, че е налице повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на РСМ и с препоръки към своите граждани да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като „меки цели“.

По този повод българското външно министерство препоръчва на българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

Елка Василева

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ