Свържете се с нас

Таблоид

Мошеникът от Бобов дол, измамил кмета на Белица, продължава да лъже – сега е болен от СПИН! Пазете се!

Публикувано

на

„Заразиха ме със СПИН в затвора, докато ми лекува­ха зъбите. Имам документи, всичко мога да докажа! Си­рак съм, нямам кой да ми помогне. На улицата съм и умирам от глад, ако може, някой да ми купи една ба­ничка. Трябват ми 4200 лева за лекарства, които да ми засилят имунитета“, задъ­хано нарежда по телефона млад мъж. Тъжната му ис­тория буди съжаление, до­като мъжът не се представи. Името му е Стоил Теменуж­ков Павлов. Години наред той периодично се появява в криминалните хроники с невероятни схеми, чрез кои­то мами наивни хора. Изпе­ченият мошеник наскоро излиза от затвора. Щом из­търпява наказанието си, той остава отново на улицата и решава да се върне към ста­рия си бизнес.

За своите 36 години Стоил Теменужков има богата жи­тейска и криминална исто­рия. Осъждан е многократ­но. Виртуоз е в измамите. Сред най-успешните схеми е представянето му за жур­налист, който иска пари от името на отец Иван от Нови хан.

Сред първите жертви на мнимия репортер е кметът на Белица Радослав Реван­ски. Стоил се обажда на гра­доначалника в началото на февруари миналата година и му казва, че отец Иван пъту­ва от Нови хан към болница с момче от прию­та и не му дос­тигат 76 лева. Трогнат от исто­рията, Ревански казва на секре­тарката си да преведе 80 лв., убеден, че по­мага на изпад­налото в нужда дете. На другия ден кметът пак получава обаждане. Поискани са му пари за болничен престрой и медикаменти. Той помага отново. Разбира, че е изма­мен, едва когато споделя с истински репортер за бла­готворителната си дейност.

След серия от измами е арестуван за кратко. Пуснат на свобода, Стоил Теменуж­ков се появява публично и се разкайва. Твърди, че е си­рак, израства по църквите. Започва да прави телефонни измами от глад. Иска пари само от тези, които имат.

„Като видя някой по теле­визията- някоя важна клеч­ка, обаждам се на справки. Искам му телефона. Дават ми го. Аз се обаждам и се представям за отец Иван или отец Григорий, отец Ни­канор или репортер на Би Ти Ви. И хората викат: „С колко пари можем да помогнем. Аз им обяснявам- до 40-50 лева. И те ми ги пращат до поискване“, обяснява Стоил. Обещава, че повече няма да се занимава с измами.

Самият Стоил Теменуж­ков твърди, че в клопката му са попадали свещеници, бизнесмени, депутати. Пари взима от дясната ръка на Гриша Ганчев – Кольо Те­тевенския, Руслан Мъйнов, директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. Сумите, които мо­шеникът иска, са малки, за да не буди подозре­ние. Ако някоя от жертвите му все пак разбере, че е изма­мена, ряд­ко подава сигнал до полицията.

Стоил Те­менужков е осъждан 18 пъти. Повечето от наказа­нията са за измами. Присъда има и за опит за имотна об­лага. Асе­новград­ските магистра­ти го при­знават за виновен в опит да измами на монахиня от мана­стира „Све­та Петка“ над село Мулдава със 168 лева.

В досието си Стоил Теме­нужков Павлов има и присъ­да за лъжесвидетелстване. Измамникът прибира солид­на сума, за да свидетелства в полза на жестокия убиец Кристиян Петров, станал известен като Пернишкия Чикатило. Жертвата е 17-го­дишният Кристин Иванов. Тялото му е нарязано с брад­ва и нож. Части от трупа му са сложени в торбички и на­тъпкани във фризер, ръцете, краката, торсът и главата са заровени в земята. По вре­ме на процеса Теменужков се провъзгласява за пастор в Евангелистката църква и осигурява алиби на под­съдимия. Малко по-късно лъсва истината. Стоил взи­ма 4000 лева, за да осигури алиби на убиеца.

През 2012 година Стоил Теменужков прави сенза­ционно разкритие в медии­те, че осъденият условно за педофилия Владимир Кузов му е плащал за секс. Сред клиентите му са и игумени.

МЕНТЕ ГЛУХИ СЪБИРАТ ДАРЕ­НИЯ

Мними глухи обикалят сто­личните улици и събират да­рения за изграждане на цен­тър за хора с увреден слух. За това алармират потреби­тели на социалните мрежи, измамени по наглата схема. Парите се искат от името на Съюза на глухите в Бълга­рия. Опарените от измамата предполагат, че става въ­прос за организирана прес­тъпна група, която действа не само в България.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Времето днес

Публикувано

на

През деня ще се задържи облачно, с превалявания предимно от дъжд, в северните и планинските райони – от сняг. Жълт код е обявен за три области в Северна България – Видин, Монтана, Враца. В тези райони до обяд има условия за образуване на поледици. Ще духа слаб югоизточен, в крайните северни и източни райони – умерен източен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, по-високи по морския бряг; максималните ще са от около 0 градуса на места в северозападните, до 10-12 градуса – в крайните югозападни райони и южното Черноморие.

В Гоце Делчев днес ще е облачно и с кратък дъжд, а максималната температура ще достигне 10°, Благоевград 11°, в Банско  8°, Симитли, Петрич и Сандански 13°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 8-9 градуса на север, до 11-12 градуса – на юг. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и с него температурите ще се повишават, така че валежите от сняг в по-ниските части ще преминават в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градус.

В неделя и в понеделник валежите ще са на повече места в страната. В крайните северозападни райони, където ще духа слаб до умерен северозападен вятър и температурите ще са близки до 0 градуса, ще превалява сняг.

В останалата част от страната вятърът ще е югоизточен, умерен, в Източна България – силен, температурите ще са високи и преваляванията ще са от дъжд.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Внимание : Да спазваме стриктно правилата и мерките за пожарна безопасност през есенно – зимния отоплителен сезон

Публикувано

на

С този призив днес за пореден път излязоха от РСПБЗН – Гоце Делчев,към жителите на  общината и региона с молба за повече внимание и спазване на правилата през есенно зимния период който е рисков и крие големи опасности от пожари .

През есенно-зимния отоплителен сезон се повишава риска от пожари в бита. Най-често пожарите се причиняват в следствие на неправилно ползвани или технически неизправни отоплителни и нагревателни уреди, както и от неизправни и непочистени комини.

РСПБЗН – Гоце Делчев, напомня че отговорност за осигуряване на пожарната безопасност има всеки гражданин.

 

Нарушаването на мерките за пожарна безопасност освен големи загуби на дом, имущество и ценности може да доведе и до застрашаване живота на най-близките хора.

 

През отоплителният сезон се използват различни видове отопление, но каквито и да са те, не трябва да се забравя, че има определени изисквания за безопасно ползване.

 

 

Ето някои практични съвети, които са полезни за недопускане на пожари през отоплителния сезон:

 

– Отоплителните уреди и съоръжения трябва да се проверяват и при необходимост да се ремонтират за осигуряване на пожарната им безопасност;

– Трябва да се използват само стандартни и технически изправни отоплителни уреди; Използването на електрически отоплителни уреди може да доведе до претоварване на електрически инсталации.

– Комините и димоотводните тръби, трябва да се почистват от сажди и отлагания в началото на отоплителния период и периодично при необходимост, като се вземат мерки за пожарна безопасност;

– Сушенето и поставянето на материали и оборудване върху уреда и на разстояние, по-малко от определеното в инструкциите на производителите, не трябва да се допуска;

– Категорично е забранена употребата на леснозапалими и горими течности за разпалване на огъня при използване на печки с твърдо гориво за отопление;

– Повторното запалване на печки с течно гориво, преди те да са се охладили е абсолютно недопустимо;

– Не трябва да оставяте без наблюдение печки с твърдо, течно и газово гориво, както и други отоплителни уреди (с изключение на тези с автоматичен режим на работа);

– Не трябва да разполагате локални отоплителни уреди и димоотводните им тръби на разстояние, по-малко от 0,5 m от горими и трудногорими материали.

– Да не се предприема принудително възпламеняване на горимите отлагания по комините и вентилационните въздухопроводи с цел да бъдат почистени по този начин.

– Не изхвърляйте пепелта от печките на твърдо гориво в контейнерите за смет. Това често е причина за запалването им и последващо разпространение на пожара.

 

Деца и трудноподвижни възрастни хора не бива да бъдат оставяни заключени сами вкъщи. В много случаи те нямат реална преценка за рисковете при възникване на пожар, нито възможност да реагират своевременно и адекватно.

 

Нека бъдем ОТГОВОРНИ и предварително осигурим своето спокойствие и вземем необходимите мерки за безопасност.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ