Свържете се с нас

Таблоид

Мошеникът от Бобов дол, измамил кмета на Белица, продължава да лъже – сега е болен от СПИН! Пазете се!

Публикувано

на

„Заразиха ме със СПИН в затвора, докато ми лекува­ха зъбите. Имам документи, всичко мога да докажа! Си­рак съм, нямам кой да ми помогне. На улицата съм и умирам от глад, ако може, някой да ми купи една ба­ничка. Трябват ми 4200 лева за лекарства, които да ми засилят имунитета“, задъ­хано нарежда по телефона млад мъж. Тъжната му ис­тория буди съжаление, до­като мъжът не се представи. Името му е Стоил Теменуж­ков Павлов. Години наред той периодично се появява в криминалните хроники с невероятни схеми, чрез кои­то мами наивни хора. Изпе­ченият мошеник наскоро излиза от затвора. Щом из­търпява наказанието си, той остава отново на улицата и решава да се върне към ста­рия си бизнес.

За своите 36 години Стоил Теменужков има богата жи­тейска и криминална исто­рия. Осъждан е многократ­но. Виртуоз е в измамите. Сред най-успешните схеми е представянето му за жур­налист, който иска пари от името на отец Иван от Нови хан.

Сред първите жертви на мнимия репортер е кметът на Белица Радослав Реван­ски. Стоил се обажда на гра­доначалника в началото на февруари миналата година и му казва, че отец Иван пъту­ва от Нови хан към болница с момче от прию­та и не му дос­тигат 76 лева. Трогнат от исто­рията, Ревански казва на секре­тарката си да преведе 80 лв., убеден, че по­мага на изпад­налото в нужда дете. На другия ден кметът пак получава обаждане. Поискани са му пари за болничен престрой и медикаменти. Той помага отново. Разбира, че е изма­мен, едва когато споделя с истински репортер за бла­готворителната си дейност.

След серия от измами е арестуван за кратко. Пуснат на свобода, Стоил Теменуж­ков се появява публично и се разкайва. Твърди, че е си­рак, израства по църквите. Започва да прави телефонни измами от глад. Иска пари само от тези, които имат.

„Като видя някой по теле­визията- някоя важна клеч­ка, обаждам се на справки. Искам му телефона. Дават ми го. Аз се обаждам и се представям за отец Иван или отец Григорий, отец Ни­канор или репортер на Би Ти Ви. И хората викат: „С колко пари можем да помогнем. Аз им обяснявам- до 40-50 лева. И те ми ги пращат до поискване“, обяснява Стоил. Обещава, че повече няма да се занимава с измами.

Самият Стоил Теменуж­ков твърди, че в клопката му са попадали свещеници, бизнесмени, депутати. Пари взима от дясната ръка на Гриша Ганчев – Кольо Те­тевенския, Руслан Мъйнов, директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. Сумите, които мо­шеникът иска, са малки, за да не буди подозре­ние. Ако някоя от жертвите му все пак разбере, че е изма­мена, ряд­ко подава сигнал до полицията.

Стоил Те­менужков е осъждан 18 пъти. Повечето от наказа­нията са за измами. Присъда има и за опит за имотна об­лага. Асе­новград­ските магистра­ти го при­знават за виновен в опит да измами на монахиня от мана­стира „Све­та Петка“ над село Мулдава със 168 лева.

В досието си Стоил Теме­нужков Павлов има и присъ­да за лъжесвидетелстване. Измамникът прибира солид­на сума, за да свидетелства в полза на жестокия убиец Кристиян Петров, станал известен като Пернишкия Чикатило. Жертвата е 17-го­дишният Кристин Иванов. Тялото му е нарязано с брад­ва и нож. Части от трупа му са сложени в торбички и на­тъпкани във фризер, ръцете, краката, торсът и главата са заровени в земята. По вре­ме на процеса Теменужков се провъзгласява за пастор в Евангелистката църква и осигурява алиби на под­съдимия. Малко по-късно лъсва истината. Стоил взи­ма 4000 лева, за да осигури алиби на убиеца.

През 2012 година Стоил Теменужков прави сенза­ционно разкритие в медии­те, че осъденият условно за педофилия Владимир Кузов му е плащал за секс. Сред клиентите му са и игумени.

МЕНТЕ ГЛУХИ СЪБИРАТ ДАРЕ­НИЯ

Мними глухи обикалят сто­личните улици и събират да­рения за изграждане на цен­тър за хора с увреден слух. За това алармират потреби­тели на социалните мрежи, измамени по наглата схема. Парите се искат от името на Съюза на глухите в Бълга­рия. Опарените от измамата предполагат, че става въ­прос за организирана прес­тъпна група, която действа не само в България.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Облачна и дъждовна неделя с максимални температури в Югозапада между 15° и 20°

Публикувано

на

Днес ще бъде предимно облачно и на места, главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт и с него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максимални температури между 15° и 20°, в София около 15°.

В планините ще бъде предимно облачно и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Над около 2100 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но само на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 18-20°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В Гоце Делчев днес максималната температура ще достигне 20°

в Благоевград  17°,

в Банско  15°,

Симитли, Петрич и Сандански 19°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври и през деня ще се повиши още.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, а в планините над 2000 метра – сняг. В цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат още и максималните ще бъдат между 12° и 17°, а минималните – между 7° и 12°. Във вторник валежите ще са на по-малко места, главно в Южна България, а над Северна ще има и временни разкъсвания на облачността. Североизточният вятър ще отслабне. В средата на седмицата значително ще се усили северозападният вятър и с него ще нахлува студен въздух. Облачността над страната ще е променлива, често значителна. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд, а в планините – от сняг.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Корнелия Нинова в Гоце Делчев: Пазим не само спомена, но и родолюбието, завещанo ни от героите на България

Публикувано

на

„106 години от освобождението на град Неврокоп, днес Гоце Делчев! Почитаме делата на едни от най-достойните и смели герои на България. Пазим не само спомена за тях, но и родолюбието, което са ни завещали“.

Това заяви лидерът на БСП, Корнелия Нинова, пред събралите се да отбележат празника на Гоце Делчев.

„Поздравявам кмета Владимир Москов и неговия екип, които с неуморната си работа, със сърдечното си отношение към всеки проблем, доказват, че може да се прави политика в интерес на хората“, каза още Нинова.

Тя честити празника на всички жители на Гоце Делчев и им пожела здраве и благоденствие.

Заедно с нея на трибуната пред Дома на културата изгледаха атрактивния спектакъл „Искри“ на Националната гвардейска част началникът на отбраната, генерал Андрей Боцев, Неврокопският митрополит Серафим, депутатите Кирил Добрев, Богдан Боцев, Николай Бошкилов, кметът на община Гърмен – Минка Капитанова, политически лидери, общественици и много граждани.

Това бе кулминацията на тържествата, посветени на 106-годишнината от освобождението на Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ