За комплексарското извращение –потресаващи разкрития!!!

РАДОСЛАВ ИЗНАСИЛИЛ БИВША ПРИЯТЕЛКА С ИЗКУСТВЕН ЧЛЕН

Радослав Стипца­ров-Соколето има няколко присъди и е известен с агре­сивния си характер, избухлив е и често си мени настроението. Още през 2009 г. получава присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче на 15 г., което примамил в колата си. Тогава получил проба­ция и 200 часа обществено полезен труд, като трябвало да плати и 5000 лв. обезще­тение на пострадалата.

През 2016 г. жалба срещу него подава изоставилата го приятелка Г. К. Година по-ра­но те се разделили, но той продължил да я преследва. Карал я да правят секс наси­ла и я заплашвал.

Една вечер се покатерил на покрива на блока и вля­зъл през ка­пандура в мансардата й. Закопчал я с белезници, опрял пис­толет в главата й и за­почнал да я изнасилва. Заснел дори гаврата с мобилния си телефон.

Използвал и изкуст­вен пенис – дилдо. След това жената напуснала страната и избягала да живее в чужбина, за­щото се страхувала за живота си. По едно от делата в съда тя прис­тигна с полицейска ох­рана. Тогава Соколето е бил в ареста, но след това пуснат на свобода под парична гаранция. Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоев­град.

На 29 юли м.г. около полу­нощ Соколето не спрял с ко­лата си БМВ Х5 на полицей­ска стоппалка. Автопатрул се опитал да го догони, но той се измъкнал. Полицаите от Второ РУ обаче го издири­ли и му пратили призовка да се яви за съставяне на акт за неподчинение на поли­цейско разпореждане. Явил се в полицията заедно с психично болен човек, като се опитал да каже, че дру­гият е карал колата. После обаче станало ясно, че излъ­гал. Дни след като се явил в полицията, Соколето пусна жалба, че двама униформе­ни са го пребили.

По неговото оплакване ра­йонната прокуратура е раз­поредила проверка. Оказа­ло се, че Соколето не е удрян и заплашван. Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвините­лен акт за набеждаване на полицейски служители. До гледане на делото така и не се стигна заради самоубий­ството.

СОКОЛЕТО, КОЙТО УБИ МАЙ­КАТА НА ГАДЖЕТО СИ И СЕ ГРЪМНА, С ПАНИЧЕСКИ СТРАХ ОТ ЗАТВОРА

Кървавата драма от ми­налия петък, когато бандит уби майката на гаджето си и се гръмна, вече седмица продължава да е най-комен­тираната тема в Бла­гоевград.

Тогава 40-годиш­ният Ра­дослав Стипца­ров-Соко­лето уби с два куршу­ма в гър­ба 58-го­дишната Снежана Достумска, а 10 часа по-късно се самоуби. Снежана е майка на доскорош­ната при­ятелка на Соколето – Силвия, с която се раздели­ли през май, след около два месеца съжителство.

Жената, която стопанисва заведението за бързо хране­не „Ивия“, наричано „Мръс­ното кебапче“, се прибирала след работа около полунощ в апартамента си. Стигнала до блок 17 в кв. „Струмско“ с такси.

Точно пред входната врата на блока, която Снежана от­ключила,

от храстите изско­чил Соколето и стрелял в гърба й

с гладкоцевна пушка. След това изчезнал. Сигналът за това, че на площадката на входната врата лежи жена в кръв, е подаден в 1,16 ч, съ­общиха от полицията.

Разследващите веднага заподозрели кой може да е извършителят и се насочили към издирването на 40-го­дишния Радослав Стипца­ров-Соколето. Отишли в къ­щата му в съседното с. Бело поле, откъдето извели май­ка му Ваня и брат му Ивайло за разпит в полицията. След това започнали проверка на всички негови приятели, къ­дето се предполага, че може да се укрие.

Криминалистите стигнали и до наследствената къща на братята Васил и Алек­сандър Манолови в с. Бара­ково. Районът бе отцепен, а тежковъоръжени спецполи­цаи обградиха къщата. Око­ло 11,30 ч Соколето опитал да се измъкне, но видял, че няма спасение, и се гръмнал с двуцевка пушка. Мъртъв на земята го открили спец­частите, които щурмуваха сградата. Изведоха братята с белезници навън.

Първите им обяснения били, че Соколето, с когото са познати, дошъл при тях след полунощ.

Бил с перука и оръжие

Взел им е телефо­ните. Казал, че е гла­ден, и влязъл в една­та стая. Все още не е ясно дали братята са били своеобразни за­ложници на убиеца, или пък са негови съучастници, като са го укривали. Говори се, че два дни преди убийството той е пре­бивавал в тяхната къща. Три дни преди да извърши престъ­плението, Стипцаров бил обявен за издир­ване заради побой над бившата си при­ятелка Силвия, съобщиха официално от полицията.

Благоевградчани не спи­рат да се питат защо Соколе­то уби Снежана, която всич­ки в града познават като изключително работлива и усмихната жена. Повече от 15 г. тя стопанисва „Мръсно­то кебапче“, което е едно от най-предпочитаните заведе­ния заради вкусната храна на прилична цена.

Всъщност конфликтът на Соколето със Силвия тръг­нал, след като през май те се разделили, а тя го изгонила от апартамента си. Той не спирал да й звъни по теле­фона да я преследва.

Започвал с обяснения в любов, невъзможност да живее без нея, а след това думите му преминавали в заплахи. Преди десетина дни я примамил да се видят и тя отишла да го вземе от дома му в с. Бело поле със своята кола. По пътя той я пребил жестоко и изчезнал с колата й.

36-годишната жена прекара няколко дни в болница

с наранявания, изписа­на бе със специална яка на врата заради увреждане на шията. Тогава Силвия по­дала жалба в полицията и прокуратурата. Тормозът от страна на Соколето се заси­лил, след като разбрал, че тя няма да си оттегли показа­нията и го застрашава сери­озна присъда.

„Лежал е в затвора пре­ди години и има паниче­ски страх да не попадне отново зад решетките. Срещу него течеше дело в районния съд за звер­ско изнасил­ване на една от предиш­ните си при­ятелки – Г. К., и очакваше да бъде осъ­ден. Жалбата на Силвия още повече го стъписа. Вероятно и затова се са­моуби, за да не отиде в зандана“, коментират него­ви познати.

В Благоевград го познават като сприхав, знае се, че пре­бивал някои от предишните си приятелки. Има син чет­въртокласник от първата си жена.

Часове преди убий­ството Соколето продължил

със заплахите към Сил­вия да си оттегли жалбата. Тогава детето й празнува­ло 13-и рожден ден. Той й написал SMS, който гласял, че „на рождения ти ден ще се случи непоправимото“. Майката на Соколето пък се обаждала на Снежана да я уговаря дъщеря й да си отте­гли жалбата.

„Посегнал е на Снежка, за­щото

знаеше, че това ще е голям удар за дъще­ря й,

на която искаше да отмъс­ти. Вероятно беше разбрал, че предния ден майката е ходила да дава показания в полицията срещу него. Сега Силвето изпитва страшна вина за смъртта на майка си.

Разкайва се, че не я е послушала, когато още

в началото на връзката им я уговаряла да остави този човек.

Ядосва се, че не е разбрала с какъв човек си има работа и се е подлъгала по неговите обяснения, че я обича“, ко­ментираха близки до фами­лията.

Дъщерята няма да може да преживее смъртта на майка си. Плачела по цял ден, защото смятала, че за­ради нейната връзка, си е отишъл най-близкият й и обичан човек.

Преди година майка й ку­пила нов апартамент в цен­търа на града. Трудела се не­прекъснато, по 10-12 часа на ден, за да осигури средства за дъщеря си Силвия, сина си Иво и трите си внучета.

„Соколето затри две фами­лии – на Снежка и своята. И неговите роднини няма да преживеят лесно тази дра­ма.

Жалко и за детето му, кое­то е голямо и разбира какво е направил баща му, въпре­ки че живее с майка си“, гне­вят се близки.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене