Свържете се с нас

Таблоид

За комплексарското извращение –потресаващи разкрития!!!

Публикувано

на

РАДОСЛАВ ИЗНАСИЛИЛ БИВША ПРИЯТЕЛКА С ИЗКУСТВЕН ЧЛЕН

Радослав Стипца­ров-Соколето има няколко присъди и е известен с агре­сивния си характер, избухлив е и често си мени настроението. Още през 2009 г. получава присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче на 15 г., което примамил в колата си. Тогава получил проба­ция и 200 часа обществено полезен труд, като трябвало да плати и 5000 лв. обезще­тение на пострадалата.

През 2016 г. жалба срещу него подава изоставилата го приятелка Г. К. Година по-ра­но те се разделили, но той продължил да я преследва. Карал я да правят секс наси­ла и я заплашвал.

Една вечер се покатерил на покрива на блока и вля­зъл през ка­пандура в мансардата й. Закопчал я с белезници, опрял пис­толет в главата й и за­почнал да я изнасилва. Заснел дори гаврата с мобилния си телефон.

Използвал и изкуст­вен пенис – дилдо. След това жената напуснала страната и избягала да живее в чужбина, за­щото се страхувала за живота си. По едно от делата в съда тя прис­тигна с полицейска ох­рана. Тогава Соколето е бил в ареста, но след това пуснат на свобода под парична гаранция. Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоев­град.

На 29 юли м.г. около полу­нощ Соколето не спрял с ко­лата си БМВ Х5 на полицей­ска стоппалка. Автопатрул се опитал да го догони, но той се измъкнал. Полицаите от Второ РУ обаче го издири­ли и му пратили призовка да се яви за съставяне на акт за неподчинение на поли­цейско разпореждане. Явил се в полицията заедно с психично болен човек, като се опитал да каже, че дру­гият е карал колата. После обаче станало ясно, че излъ­гал. Дни след като се явил в полицията, Соколето пусна жалба, че двама униформе­ни са го пребили.

По неговото оплакване ра­йонната прокуратура е раз­поредила проверка. Оказа­ло се, че Соколето не е удрян и заплашван. Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвините­лен акт за набеждаване на полицейски служители. До гледане на делото така и не се стигна заради самоубий­ството.

СОКОЛЕТО, КОЙТО УБИ МАЙ­КАТА НА ГАДЖЕТО СИ И СЕ ГРЪМНА, С ПАНИЧЕСКИ СТРАХ ОТ ЗАТВОРА

Кървавата драма от ми­налия петък, когато бандит уби майката на гаджето си и се гръмна, вече седмица продължава да е най-комен­тираната тема в Бла­гоевград.

Тогава 40-годиш­ният Ра­дослав Стипца­ров-Соко­лето уби с два куршу­ма в гър­ба 58-го­дишната Снежана Достумска, а 10 часа по-късно се самоуби. Снежана е майка на доскорош­ната при­ятелка на Соколето – Силвия, с която се раздели­ли през май, след около два месеца съжителство.

Жената, която стопанисва заведението за бързо хране­не „Ивия“, наричано „Мръс­ното кебапче“, се прибирала след работа около полунощ в апартамента си. Стигнала до блок 17 в кв. „Струмско“ с такси.

Точно пред входната врата на блока, която Снежана от­ключила,

от храстите изско­чил Соколето и стрелял в гърба й

с гладкоцевна пушка. След това изчезнал. Сигналът за това, че на площадката на входната врата лежи жена в кръв, е подаден в 1,16 ч, съ­общиха от полицията.

Разследващите веднага заподозрели кой може да е извършителят и се насочили към издирването на 40-го­дишния Радослав Стипца­ров-Соколето. Отишли в къ­щата му в съседното с. Бело поле, откъдето извели май­ка му Ваня и брат му Ивайло за разпит в полицията. След това започнали проверка на всички негови приятели, къ­дето се предполага, че може да се укрие.

Криминалистите стигнали и до наследствената къща на братята Васил и Алек­сандър Манолови в с. Бара­ково. Районът бе отцепен, а тежковъоръжени спецполи­цаи обградиха къщата. Око­ло 11,30 ч Соколето опитал да се измъкне, но видял, че няма спасение, и се гръмнал с двуцевка пушка. Мъртъв на земята го открили спец­частите, които щурмуваха сградата. Изведоха братята с белезници навън.

Първите им обяснения били, че Соколето, с когото са познати, дошъл при тях след полунощ.

Бил с перука и оръжие

Взел им е телефо­ните. Казал, че е гла­ден, и влязъл в една­та стая. Все още не е ясно дали братята са били своеобразни за­ложници на убиеца, или пък са негови съучастници, като са го укривали. Говори се, че два дни преди убийството той е пре­бивавал в тяхната къща. Три дни преди да извърши престъ­плението, Стипцаров бил обявен за издир­ване заради побой над бившата си при­ятелка Силвия, съобщиха официално от полицията.

Благоевградчани не спи­рат да се питат защо Соколе­то уби Снежана, която всич­ки в града познават като изключително работлива и усмихната жена. Повече от 15 г. тя стопанисва „Мръсно­то кебапче“, което е едно от най-предпочитаните заведе­ния заради вкусната храна на прилична цена.

Всъщност конфликтът на Соколето със Силвия тръг­нал, след като през май те се разделили, а тя го изгонила от апартамента си. Той не спирал да й звъни по теле­фона да я преследва.

Започвал с обяснения в любов, невъзможност да живее без нея, а след това думите му преминавали в заплахи. Преди десетина дни я примамил да се видят и тя отишла да го вземе от дома му в с. Бело поле със своята кола. По пътя той я пребил жестоко и изчезнал с колата й.

36-годишната жена прекара няколко дни в болница

с наранявания, изписа­на бе със специална яка на врата заради увреждане на шията. Тогава Силвия по­дала жалба в полицията и прокуратурата. Тормозът от страна на Соколето се заси­лил, след като разбрал, че тя няма да си оттегли показа­нията и го застрашава сери­озна присъда.

„Лежал е в затвора пре­ди години и има паниче­ски страх да не попадне отново зад решетките. Срещу него течеше дело в районния съд за звер­ско изнасил­ване на една от предиш­ните си при­ятелки – Г. К., и очакваше да бъде осъ­ден. Жалбата на Силвия още повече го стъписа. Вероятно и затова се са­моуби, за да не отиде в зандана“, коментират него­ви познати.

В Благоевград го познават като сприхав, знае се, че пре­бивал някои от предишните си приятелки. Има син чет­въртокласник от първата си жена.

Часове преди убий­ството Соколето продължил

със заплахите към Сил­вия да си оттегли жалбата. Тогава детето й празнува­ло 13-и рожден ден. Той й написал SMS, който гласял, че „на рождения ти ден ще се случи непоправимото“. Майката на Соколето пък се обаждала на Снежана да я уговаря дъщеря й да си отте­гли жалбата.

„Посегнал е на Снежка, за­щото

знаеше, че това ще е голям удар за дъще­ря й,

на която искаше да отмъс­ти. Вероятно беше разбрал, че предния ден майката е ходила да дава показания в полицията срещу него. Сега Силвето изпитва страшна вина за смъртта на майка си.

Разкайва се, че не я е послушала, когато още

в началото на връзката им я уговаряла да остави този човек.

Ядосва се, че не е разбрала с какъв човек си има работа и се е подлъгала по неговите обяснения, че я обича“, ко­ментираха близки до фами­лията.

Дъщерята няма да може да преживее смъртта на майка си. Плачела по цял ден, защото смятала, че за­ради нейната връзка, си е отишъл най-близкият й и обичан човек.

Преди година майка й ку­пила нов апартамент в цен­търа на града. Трудела се не­прекъснато, по 10-12 часа на ден, за да осигури средства за дъщеря си Силвия, сина си Иво и трите си внучета.

„Соколето затри две фами­лии – на Снежка и своята. И неговите роднини няма да преживеят лесно тази дра­ма.

Жалко и за детето му, кое­то е голямо и разбира какво е направил баща му, въпре­ки че живее с майка си“, гне­вят се близки.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Д-р Атанас Камбитов: Дотук съм свършил повече, отколкото съм обещал! Градът е нов!

Публикувано

на

 – Г-н Камбитов, посрещнах­ме празника на Благоевград 5 октомври с повсеместни ремонти, които трябва да признаем, че създават се­риозно неудобство на жите­лите на града вече няколко месеца. Има ли светлина в тунела, кога ще приключат ремонтите?

– За неудобството съм съ­гласен. Но няма как да из­градиш нещо, без да минеш през всичките етапи. Още повече когато градиш върху старо. За да направиш нещо ново, трябва да разрушиш старото и да градиш съвсем нови проекти. Това не важи като обща философия, не е свързана с надграждането.

В случая, повечето про­екти, са напълно нови или касаят цялостни ремонти и обновяване. Ако влезем в конкретика; и социалните жилища, които изграждаме- 172 на брой са ново строи­телство, и ул. „Марица“ реал­но е нова, защото се подменя нещо, което не е пипано над 50 години- канализация, во­допровод. Няма такава тех­нология, все още измислена, така че да го направим за 2 дни. Дето се казва, и вкъщи да си смените водопровода, водата трябва да се спре. Има си технологично време за всичко. Има неудобство, има несгоди, но съм сигурен, че след време, всички ще оценят направеното.

Площадът по същия на­чин. 30 години без ремонт, и се оказа, че този ремонт е повече от наложителен-спе­шен !. Това което видях от­долу ме изплаши. От друга страна се почувствах и къс­метлия, защото от много го­дини правим концерти с 30, 40 хиляди човека, и можеше да има и лоши последствия.

Прави ми впечатление друго- пак се връщам на неу­добствата. Нормално е, раз­бирам реакцията на хората, прави са в някои случаи, в други се преекспонирана. Но категорично мога да кажа следното- всички проекти са в срок. Това, което комен­тираме от време на време, едни срокове в информа­ционните табели, но те не са били разчетени правилно. Там сроковете са посочени поетапно. Крайните сроко­ве са категорични. Депото: 18/12/2018- огромен обем от работа. „Марица“- края на Октомври- 12 Ноември е крайният срок, защото в тех­нологията има прекъсвания. Площадът приключва на 13 ноември. Велоалеите в мо­мента приключват. Така че в края на годината всички ремонти ще са приключили.

– С какви проблеми се сблъскахте по време на ре­монтите и кое наложи смя­ната на плочките на целия площад нещо, за което не­прекъснато ви питат и кри­тикуват някои жителите на Благоевград?

– Всичко! Ремонтът беше спешен, наложителен и не­отложен. Всичко беше ком­прометирано. Това е самата истина, обикновено хората казваха, че плочките са счу­пени. После казваха- има и здрави. Между другото, здравите плочки са отделе­ни при нас и въобще не са толкова много, колкото из­глеждат. Пример- над 40 см имаше хлътване на плочата на площада. Затова казвам пълно компрометиране. Не е имало ремонт от 30 годи­ни…. Колкото и здраво да е било, идва момент, в който ремонтът е наложителен. Ние правим абсолютно всичко по оперативните програми с минимална част съфинансиране от Община Благоевград. Общият сбор, към днешна дата, са 44 ми­лиона лева, пари които тряб­ва да реализираме, защото са обвързани със срок. Ка­зано по-просто, ако сега не ги направим- губим пари­те и след това трябва да ги правим със собствени сред­ства.

– Намирате ли пропуски при изграждането на вело­алеите, питам заради исте­рията около велоалеите на ул. „Даме Груев“, тези, които минават покрай гаражите на хората? Приемате ли крити­ката, че са изградени без ин­женерна мисъл?!

– Проектите са израбо­тени от правос­пособни проектан­ти, като говорим за инже­нерната мисъл. Хора, кои­то са спе­циали­сти. Само че ние се фоку­сираме върху 300-400 метра от велоа­леите, а те са един ринг, ця­лостен проект. В частта си ”Даме Груев”- нямаше друго тех­ническо решение. И аз пи­там тези, които ме питат- какво предла­гат те? Да бут­нем гаражите, или да бутнем блоковете и да няма ве­лоалея. Кое е по-хубаво – да има маркира­но място, къде­то да минават децата и вело­сипедистите, или да няма?! Като стане бе­лята- после почваме да го­ворим друго. И отиваме до прословутите гаражи- чисто технически, ако някой е бил в Западна Европа може да види как са там алеите и тротоарите. Как на тези хора не им пре­чи, че се разминават на 80 см.

Ние си пречим взаимно, защото няма чувство за то­лерантност. Големият про­блем на тези „гаражи” не е, че велоалеята минава от­там, а че хората ги ползват за складове и си паркират колите пред гаражите. Е, сега няма да ги паркират. Оттам минава велоалеята. Интересът на 50 човека, не е пред интереса на остана­лите хора от града, поне аз така го виждам. Много хора говорят и разбират от всич­ко. Слушах коментари, защо така се прави, защо иначе. ? Това е проект, който е така за цялата алея, хубаво е, че наред с критиката, се отчи­та, че „Даме Груев” е асфал­тирана. Общо взето много малко улици в Благоевград не са асфалтирани, а дого­дина няма да има нито една! Това го казвам много кате­горично!

– Вие управлявате града вече 2 мандата, кои според вас са основните проблеми на Благоевград?!

– Връщам се за проектите отново. Очертава се една тенденция, опреден кръг от

 хора тенденциозно се опит­ват да яхнат вълната на не­доволството около ремон­тите. Говори се, че плочките не били в една линия- това са три плочки, от 25 хиляди квадрата. Не се вижда об­новеният център, който ще остане 30 години напред, а се виждат трите плочки. Не се вижда велоалеята, а се вижда вратата на гаража. Не виждаш колоездача, а виждаш нещо си, някакъв дефект, за да се фокусираме върху малкото, а не върху голямото. Не се вижда, че се строи депо на стойност 23 милиона. Един много сложен проект. Не се вижда също, че няма тази криза с боклука, която се очакваше и която някои от този кръг пророкуваха. Вижда се оба­че някъде, нещо дребно, кое­то е останало.

Признавам – Да, имаме затруднения. Биострой съ­крати някои от дейностите, за да можем да пренасочим средства именно към извоз­ването и сметосъбирането, което е проблемно. Следя всяка критика и радостно­то е, че не ни критикуват, че работим, а ни критикуват за дреболии, допуснати в про­цеса на работа. Приемам критика, някои забележки са градивни, стремим се да изправяме всеки пропуск, всяка нередност, но нали знаете, казано е, че който не работи нищо, който не казва нищо, който е незабележим – никога няма да бъде крити­куван. Винаги оценявам, ко­гато някои отправи градив­на критика, но и не мога да мълча, когато се говори на халос от некомпететни хора, критикуващи като специали­сти по всичко.

– Извън ремонтите, нещо заради което хората търсят вина и е нормално кметът да им отговори : Кое наложи затварянето на Благоевград БТ?!

– Аз за двата мандата свикнах кметът да е вино­вен за всичко. От падането на фасадата на мола, до за­тварянето на Благоевград БТ. Водил съм много разго­вори по тази тема, но Булгар­табак е частна собственост, това са решения, които по никакъв начин не зависят от нас. Ако погледнете, поч­ти всички цигарени фабри­ки в Европа затварят. Това е глобален проблем на този бизнес. Би било много добре фабриката да работи, това е категорично, но това са въз­можностите на общината. Когато говорим и за инвес­тиции, обикновено се казва, че няма инвестиции. . Това не е така- няма стратегиче­ски инвеститор в Благоев­град. Това, което виждаме е 1000-2000-3000 работни места, такива няма. Но има много инвестиции на малки фирми, които се развиват и бизнесът си върви. Инвести­ционният климат си го има.

Няма да скрия, че съм го­ворил с инвеститори, кои­то искат да правят заводи. Обаче, това, което всички работодатели говорят, е че липсва работна ръка. Това също е огромен проблем в Благоевград.

Добрите примери за ин­веститори е например кол центъра, предоставихме им терен, имаха около 80 чо­века, скоро говорих с тях – още 100 наемат на работа. Може би е хубаво да търсим инвеститори в сферата на информационните техноло­гии. Ето затова трябват и квалифицирани кадри.

– Решихте ли проблема с боклука на града и какво става с депото?!

– Строи се. В най-бързи темпове, казах Ви вече сро­ка. Парите се отпуснаха- 23 милиона от Правителството. Не е лошо да го споменем, а не само двете кофи за бо­клук.

– Избройте нещата, които сте направили за Благоев­град, които ви карат да се гордеете?

– С всичко, което сме на­правили се гордеем. . Ако започнем да пишем какво сме направили като проек­ти, дори самият аз не изне­надвам. До момента проек­тите са за стотици милиони, построени и реализирани проекти с външни финансо­ви средства. Дълъг е списъ­кът с нещата, които аз като кмет и екипът ми сме горди, че направихме и ще останат за Благоевград. Не е хубаво обаче, че някои от хората не е виждат 200-те санирани блока, променили облика на града, но виждат една пук­натина.

Хубаво е и двете неща да се съпоставят. Градът ни е нов! Направеното мога да изброявам с часове детски и спортни площадки, ста­диони, басейни, ремонти на всички училища и детски градини, асфалтирани ули­ци, санирани блокове, све­тещ кръст над града и още куп неща, които са видими. Знаете ли къде е парадоксът – в останалата част на Бъл­гария казват колко добре се справяме. На много общини сме дали своя механизъм на работа и те го ползват като добра практика. Смятам, че се справяме добре! Екипът ми години наред е неуморим и когато ги критикуват без­почвено ме боли. ., защото знам какви усилия полагат в работата си.

– Напоследък се оформя една опозиционно ядро в местния парламент, които като, че на инат не гласуват част от предложенията ви. Имаше разгорещени деба­ти на последната сесия за чистотата на въздуха, после точно тези, които критику­ваха въздуха не гласуваха предложението ви- как да имаме чист въздух. Те не подкрепят и голяма част от социалните проекти. Това как ще наречете, г-н Камби­тов?

– Парадоксът къде е?! На­правете си един анализ и вижте едни и същи хора как гласуват: за изгражда­не на депото, за програмата за чистия въздух- Гласуват против! По-просто казано- те не гласуват за решение за оправяне на проблема. На практика излиза, че не ре­шаваме проблема, за да има за какво да говорим. Но тези проблеми не пречат само на кмета, пречат на целия град. Добре, че има разумно мно­зинство в ОБС, та решенията минават. Гласува се против проекти за младежка зае­тост, за лични асистенти…но тези неща никой не ги виж­да.

– Обявихте, че ще се кан­дидатирате за кмет?! На предишните избори зая­вихте, че гласувате за тези, които изпълняват поетите обещания?

– Абсолютно, с ясното са­мочувствие съм, че съм из­пълнил повече, отколкото съм обещал. И тук искам да благодаря на хората около мен, на екипа ми в общин­ската администрация. Тези хора са физически натоваре­ни до максимум. Това няма­ше да се случи, ако тези хора не бяха приели всичко при­сърце, за да може нещата да се случват. Правим всичко така, както трябва. Догоди­на, ще започнем строител­ство на подлеза в кв. „Грама­да“. Това е огромен проблем от години.

Започваме и втора черква. И като обобщение, реализи­райки всички тези проекти, това са около 44 милиона, които са финансирани от Републиканския бюджет и оперативните програми. Иначе казано, това са пари без участие на общината. След като изградим всички­те тези неща, догодина всич­ки средства ще се насочат към улична мрежа и озеле­няване. Това, което касае удобството на гражданите. Решили сме да стигнем до максимален брой хора. През домоуправители на жилищ­ните сгради ще организира­ме събрание на съответния блок, етаж или къща. Съби­рат се и на това събрание ще очакваме предложение. Вся­какви предложения: от лич­ни (да се сложи пейка пред блока), до нещо за целия град. Всичките тези неща ги описват те -гражданите.

Освен това ще пуснем и електронни адреси за пред­ложения. След известно време ще вземем тези пред­ложения от всеки, , виждаме ги сортираме по дейност. След това преценяваме кое от предложенията може да бъде прието, тези неща, които могат да се случат ги остойностяваме. Поглеж­даме бюджета- и сега тук е разковничето.

 Едрите неща ги направи­хме с еврофинансиране. До година почти целият бюджет ще го насочим към гражда­ните. Реално те оценяват тези неща най-много. Ако направиш ВиК под земята- не се вижда. Ако направиш беседка- всеки я вижда. Тук е мястото да кажа, че изчак­вах работата по проектите, и след като я приключим мо­жем да правим озеленяване, между блокови простран­ства, защото няма да се връ­щаме след това да строим.

Едно отклонение, ако поз­волите. Днес срещнах двой­ка възрастни хора и те ми казаха: Санирате, строите, ремонтирате „Марица“…и всякакви такива неща. И аз им отговорих: вижте – това са едрите камъни…и се се­щам за една приказка:

Влиза професор при сту­дентите с един чувал камъ­ни и аквариум. Слага едрите камъни в аквариу­ма и пита- пълен ли е? Пълен. Слага дреб­ни камъни, които се нареждат между ед­рите. Пъ­лен ли е? Пълен е! Слага пя­сък, той застава между ка­мъните. Пълен ли е? Пълен е! Накрая изсипва кофа вода и пак пита- пълен ли е? Пълен е! Какъв е из­водът, ако беше наси­пал първо пясъка, нямаше как да сло­жи останалите неща. За вся­ко нещо си има ред и време. Аз твърдя, че последовател­но изпълняваме това, което сме обещали.

Що се отнася до опозици­ята в ОБС Благоевград бих казал:

Върхово превъзходство е да обезоръжиш врага без да влизаш в битка! Моята битка не e с тях, водя битки в работата си за Благоевград.

Така, че когато погледнем красивия си град, новият Благоевград, след като из­пълним всички заложени проекти, гражданите да ре­шат и да дадат оценките си. За мен тази оценка е важна! Другото „под сурдинка“ и зад гърба ми не ме интересува.

– Ако изборите бяха днес и имате право на думи, с кои­то да убедите благоевград­чани как и за какво да гласу­ват, какво бихте им казали?

– Нищо няма да им кажа. Ако изборите бяха днес съм с ясното съзнание и само­чувствие, че си върша рабо­тата като кмет. Ако хората ме изберат- значи правилно съм преценил. Ако не ме изберат, значи някъде съм сгрешил, а пък после те ще видят, дали са сгрешили в избора си! Животът е много прост и не всичко е на всяка цена и не всичко е самоцел. .

– Какво ще пожелаете на благоевградчани за празни­ка?

– Това също е един повод за гордост. Години наред честваме по подобаващ на­чин този празник и отдава­ме заслужена почит на ге­роите, отдали живота си за свободата на Благоевград. Нека взимаме пример от тях и да не забравяме, че ако не бяха тези герои днес, това което коментирахме, щеше да е безпредметно и нищо от това, за което говорихме нямаше да се случи. Бъдете здрави и обичайте Благоев­град!

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

(ВИДЕО) Тютюнопроизводители от община Хаджидимово на протестен митинг се обявиха против наложеният им 10 % данък върху получаваните субсидии

Публикувано

на

 Между 30 и 50 тютюнопроизводители и земеделски стопани от  община Хаджидимово днес се събраха на протест на площада в областният център . Организатор бе отново  известният протетестър от 20 години насам Иван Сабахлъков . Присъствието на малкото отзовали се на протеста в Хаджидимово производители  на жълтото злато и земеделски стопани ,Сабахлъков си обясни с наложена забрана от местните управници по населените места в региона. „ Много хора  притеснени от писмата които получават всеки ден  обещаха че днес всички  ще се съберем в Хаджидимово за да изразим не съгласието си , според мен само  забрана е причината  хората да не дойдат пък и колко хора остнахме и колко хора вече сеят тютюн след като  държавните ни мъже направиха всичко възможно да унищожат отрасъла „ заяви  Сабахлъков .

Причината за днешният протест в Хаджидимово бе , получените  от тютюнопроизводители и земеделци,  писма от НАП на които производството е било субсидирано от държавата и ЕС  във вид на помощ за преурентиране  към други производства.

В получените писма от НАП те се  приканват да подадат  декларации за доходите си и да платят данък върху парите дадени им във вид на субсидии – премии или финансови  помощи за преориентиране в отрасъла.

Според Сабахлъков изускуемият  върху тези субсидии е 10 % о то със задна дата от 2015 година .

 Това е корпоративен данък от който чрез указ публикуван през 2014 година в Държавен вестник е  отменен . Ясно е като бял ден, че налогът който напъват да ни наложат за да изкопчат някакви пари за покриване на дългове е неправомерен и е незаконен  и ние няма да го  платим. Лично аз ще направя всичко възможно да накарам хората обявени от НАП и държавата да длъжници в това направление да не плащат тези 10% върху субсидиите които са получавали от 2015 година „заяви още  Иван Сабахлъков пред макар и малкото събрали се на протеста в Хаджидимово.

„Няма нищо работещо в тази държава  освен обществените поръчки и явно са решили, че обещаните пари ще дойдат от тютюнопроизводителите. За 10 години нищо не се е променило. Промени се само това, че можем да пътуваме из Европа само с лична карта. Полето опустя. Платихме всички заедно цената за убитото земеделие.Хората напуснаха родните си места и семействата и заминаха да работят  в Англия, Германия , Гърция  заяви Иван Сабахлъков като призова родителите на такива млади гастербайтери да не чакат децата им да се завърнат в България защото поминък няма .

Европеец с трактори от 1971 година не се тава г-н Ппремиер, се обърна към Бойко Борисов ,Иван Сабахлъков като наблегна ,че българските земеделски производители са изкупили на гръцките им колеги – боклуците – старата им земеделска техника . Гърците излязоха от кризата а ние още  тънем в мизелия .Г-н премиер Борисов, 10 годишният  толеранс и доверие което ви дадохме  бяха достатъчни .Резултатите от реформите  е нулев , поминък няма за нас хората от българското село, здравеопазването в пълна трагедия и само на който не се е налагало да влиза в болница само той и близките му не знаят за какво иде реч .Увеличихте заплатите на учителите а аз познавам сума ти ученици в 10-ти и 11-и клас които не могат да пишат  а за четене да не говорим .Времето  ви изтече г-н премиер , заяви още на митинга в Хаджидимово който  след половината му се превърна в политически .Утре отново в 11 ще бъда тук и ще протестирам може и сам да остана но ще продължа защото е време да се събудим да осмислим живота си и да се преборим за една истинска демокрация ,допълни  Сабахлъков като прикани присъстващите  на протеста днес утре отново да доъдат и да протестират в Хаджидимово . Междувременно стана ясно ,че с декларация която ще бъде изпратена още днес в Мнистерски съвет , против корпуративният 10% данък върху субсидиите се обявяват и Арбен Мименов председател на Асоциацията на  тютюнопроизводителите в България както и кметовете и депутатите от ДПС от област Благоевград.

 

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ