Свържете се с нас

Таблоид

За комплексарското извращение –потресаващи разкрития!!!

Публикувано

на

РАДОСЛАВ ИЗНАСИЛИЛ БИВША ПРИЯТЕЛКА С ИЗКУСТВЕН ЧЛЕН

Радослав Стипца­ров-Соколето има няколко присъди и е известен с агре­сивния си характер, избухлив е и често си мени настроението. Още през 2009 г. получава присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче на 15 г., което примамил в колата си. Тогава получил проба­ция и 200 часа обществено полезен труд, като трябвало да плати и 5000 лв. обезще­тение на пострадалата.

През 2016 г. жалба срещу него подава изоставилата го приятелка Г. К. Година по-ра­но те се разделили, но той продължил да я преследва. Карал я да правят секс наси­ла и я заплашвал.

Една вечер се покатерил на покрива на блока и вля­зъл през ка­пандура в мансардата й. Закопчал я с белезници, опрял пис­толет в главата й и за­почнал да я изнасилва. Заснел дори гаврата с мобилния си телефон.

Използвал и изкуст­вен пенис – дилдо. След това жената напуснала страната и избягала да живее в чужбина, за­щото се страхувала за живота си. По едно от делата в съда тя прис­тигна с полицейска ох­рана. Тогава Соколето е бил в ареста, но след това пуснат на свобода под парична гаранция. Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоев­град.

На 29 юли м.г. около полу­нощ Соколето не спрял с ко­лата си БМВ Х5 на полицей­ска стоппалка. Автопатрул се опитал да го догони, но той се измъкнал. Полицаите от Второ РУ обаче го издири­ли и му пратили призовка да се яви за съставяне на акт за неподчинение на поли­цейско разпореждане. Явил се в полицията заедно с психично болен човек, като се опитал да каже, че дру­гият е карал колата. После обаче станало ясно, че излъ­гал. Дни след като се явил в полицията, Соколето пусна жалба, че двама униформе­ни са го пребили.

По неговото оплакване ра­йонната прокуратура е раз­поредила проверка. Оказа­ло се, че Соколето не е удрян и заплашван. Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвините­лен акт за набеждаване на полицейски служители. До гледане на делото така и не се стигна заради самоубий­ството.

СОКОЛЕТО, КОЙТО УБИ МАЙ­КАТА НА ГАДЖЕТО СИ И СЕ ГРЪМНА, С ПАНИЧЕСКИ СТРАХ ОТ ЗАТВОРА

Кървавата драма от ми­налия петък, когато бандит уби майката на гаджето си и се гръмна, вече седмица продължава да е най-комен­тираната тема в Бла­гоевград.

Тогава 40-годиш­ният Ра­дослав Стипца­ров-Соко­лето уби с два куршу­ма в гър­ба 58-го­дишната Снежана Достумска, а 10 часа по-късно се самоуби. Снежана е майка на доскорош­ната при­ятелка на Соколето – Силвия, с която се раздели­ли през май, след около два месеца съжителство.

Жената, която стопанисва заведението за бързо хране­не „Ивия“, наричано „Мръс­ното кебапче“, се прибирала след работа около полунощ в апартамента си. Стигнала до блок 17 в кв. „Струмско“ с такси.

Точно пред входната врата на блока, която Снежана от­ключила,

от храстите изско­чил Соколето и стрелял в гърба й

с гладкоцевна пушка. След това изчезнал. Сигналът за това, че на площадката на входната врата лежи жена в кръв, е подаден в 1,16 ч, съ­общиха от полицията.

Разследващите веднага заподозрели кой може да е извършителят и се насочили към издирването на 40-го­дишния Радослав Стипца­ров-Соколето. Отишли в къ­щата му в съседното с. Бело поле, откъдето извели май­ка му Ваня и брат му Ивайло за разпит в полицията. След това започнали проверка на всички негови приятели, къ­дето се предполага, че може да се укрие.

Криминалистите стигнали и до наследствената къща на братята Васил и Алек­сандър Манолови в с. Бара­ково. Районът бе отцепен, а тежковъоръжени спецполи­цаи обградиха къщата. Око­ло 11,30 ч Соколето опитал да се измъкне, но видял, че няма спасение, и се гръмнал с двуцевка пушка. Мъртъв на земята го открили спец­частите, които щурмуваха сградата. Изведоха братята с белезници навън.

Първите им обяснения били, че Соколето, с когото са познати, дошъл при тях след полунощ.

Бил с перука и оръжие

Взел им е телефо­ните. Казал, че е гла­ден, и влязъл в една­та стая. Все още не е ясно дали братята са били своеобразни за­ложници на убиеца, или пък са негови съучастници, като са го укривали. Говори се, че два дни преди убийството той е пре­бивавал в тяхната къща. Три дни преди да извърши престъ­плението, Стипцаров бил обявен за издир­ване заради побой над бившата си при­ятелка Силвия, съобщиха официално от полицията.

Благоевградчани не спи­рат да се питат защо Соколе­то уби Снежана, която всич­ки в града познават като изключително работлива и усмихната жена. Повече от 15 г. тя стопанисва „Мръсно­то кебапче“, което е едно от най-предпочитаните заведе­ния заради вкусната храна на прилична цена.

Всъщност конфликтът на Соколето със Силвия тръг­нал, след като през май те се разделили, а тя го изгонила от апартамента си. Той не спирал да й звъни по теле­фона да я преследва.

Започвал с обяснения в любов, невъзможност да живее без нея, а след това думите му преминавали в заплахи. Преди десетина дни я примамил да се видят и тя отишла да го вземе от дома му в с. Бело поле със своята кола. По пътя той я пребил жестоко и изчезнал с колата й.

36-годишната жена прекара няколко дни в болница

с наранявания, изписа­на бе със специална яка на врата заради увреждане на шията. Тогава Силвия по­дала жалба в полицията и прокуратурата. Тормозът от страна на Соколето се заси­лил, след като разбрал, че тя няма да си оттегли показа­нията и го застрашава сери­озна присъда.

„Лежал е в затвора пре­ди години и има паниче­ски страх да не попадне отново зад решетките. Срещу него течеше дело в районния съд за звер­ско изнасил­ване на една от предиш­ните си при­ятелки – Г. К., и очакваше да бъде осъ­ден. Жалбата на Силвия още повече го стъписа. Вероятно и затова се са­моуби, за да не отиде в зандана“, коментират него­ви познати.

В Благоевград го познават като сприхав, знае се, че пре­бивал някои от предишните си приятелки. Има син чет­въртокласник от първата си жена.

Часове преди убий­ството Соколето продължил

със заплахите към Сил­вия да си оттегли жалбата. Тогава детето й празнува­ло 13-и рожден ден. Той й написал SMS, който гласял, че „на рождения ти ден ще се случи непоправимото“. Майката на Соколето пък се обаждала на Снежана да я уговаря дъщеря й да си отте­гли жалбата.

„Посегнал е на Снежка, за­щото

знаеше, че това ще е голям удар за дъще­ря й,

на която искаше да отмъс­ти. Вероятно беше разбрал, че предния ден майката е ходила да дава показания в полицията срещу него. Сега Силвето изпитва страшна вина за смъртта на майка си.

Разкайва се, че не я е послушала, когато още

в началото на връзката им я уговаряла да остави този човек.

Ядосва се, че не е разбрала с какъв човек си има работа и се е подлъгала по неговите обяснения, че я обича“, ко­ментираха близки до фами­лията.

Дъщерята няма да може да преживее смъртта на майка си. Плачела по цял ден, защото смятала, че за­ради нейната връзка, си е отишъл най-близкият й и обичан човек.

Преди година майка й ку­пила нов апартамент в цен­търа на града. Трудела се не­прекъснато, по 10-12 часа на ден, за да осигури средства за дъщеря си Силвия, сина си Иво и трите си внучета.

„Соколето затри две фами­лии – на Снежка и своята. И неговите роднини няма да преживеят лесно тази дра­ма.

Жалко и за детето му, кое­то е голямо и разбира какво е направил баща му, въпре­ки че живее с майка си“, гне­вят се близки.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Времето днес

Публикувано

на

През деня ще се задържи облачно, с превалявания предимно от дъжд, в северните и планинските райони – от сняг. Жълт код е обявен за три области в Северна България – Видин, Монтана, Враца. В тези райони до обяд има условия за образуване на поледици. Ще духа слаб югоизточен, в крайните северни и източни райони – умерен източен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, по-високи по морския бряг; максималните ще са от около 0 градуса на места в северозападните, до 10-12 градуса – в крайните югозападни райони и южното Черноморие.

В Гоце Делчев днес ще е облачно и с кратък дъжд, а максималната температура ще достигне 10°, Благоевград 11°, в Банско  8°, Симитли, Петрич и Сандански 13°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 8-9 градуса на север, до 11-12 градуса – на юг. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и с него температурите ще се повишават, така че валежите от сняг в по-ниските части ще преминават в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градус.

В неделя и в понеделник валежите ще са на повече места в страната. В крайните северозападни райони, където ще духа слаб до умерен северозападен вятър и температурите ще са близки до 0 градуса, ще превалява сняг.

В останалата част от страната вятърът ще е югоизточен, умерен, в Източна България – силен, температурите ще са високи и преваляванията ще са от дъжд.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Внимание : Да спазваме стриктно правилата и мерките за пожарна безопасност през есенно – зимния отоплителен сезон

Публикувано

на

С този призив днес за пореден път излязоха от РСПБЗН – Гоце Делчев,към жителите на  общината и региона с молба за повече внимание и спазване на правилата през есенно зимния период който е рисков и крие големи опасности от пожари .

През есенно-зимния отоплителен сезон се повишава риска от пожари в бита. Най-често пожарите се причиняват в следствие на неправилно ползвани или технически неизправни отоплителни и нагревателни уреди, както и от неизправни и непочистени комини.

РСПБЗН – Гоце Делчев, напомня че отговорност за осигуряване на пожарната безопасност има всеки гражданин.

 

Нарушаването на мерките за пожарна безопасност освен големи загуби на дом, имущество и ценности може да доведе и до застрашаване живота на най-близките хора.

 

През отоплителният сезон се използват различни видове отопление, но каквито и да са те, не трябва да се забравя, че има определени изисквания за безопасно ползване.

 

 

Ето някои практични съвети, които са полезни за недопускане на пожари през отоплителния сезон:

 

– Отоплителните уреди и съоръжения трябва да се проверяват и при необходимост да се ремонтират за осигуряване на пожарната им безопасност;

– Трябва да се използват само стандартни и технически изправни отоплителни уреди; Използването на електрически отоплителни уреди може да доведе до претоварване на електрически инсталации.

– Комините и димоотводните тръби, трябва да се почистват от сажди и отлагания в началото на отоплителния период и периодично при необходимост, като се вземат мерки за пожарна безопасност;

– Сушенето и поставянето на материали и оборудване върху уреда и на разстояние, по-малко от определеното в инструкциите на производителите, не трябва да се допуска;

– Категорично е забранена употребата на леснозапалими и горими течности за разпалване на огъня при използване на печки с твърдо гориво за отопление;

– Повторното запалване на печки с течно гориво, преди те да са се охладили е абсолютно недопустимо;

– Не трябва да оставяте без наблюдение печки с твърдо, течно и газово гориво, както и други отоплителни уреди (с изключение на тези с автоматичен режим на работа);

– Не трябва да разполагате локални отоплителни уреди и димоотводните им тръби на разстояние, по-малко от 0,5 m от горими и трудногорими материали.

– Да не се предприема принудително възпламеняване на горимите отлагания по комините и вентилационните въздухопроводи с цел да бъдат почистени по този начин.

– Не изхвърляйте пепелта от печките на твърдо гориво в контейнерите за смет. Това често е причина за запалването им и последващо разпространение на пожара.

 

Деца и трудноподвижни възрастни хора не бива да бъдат оставяни заключени сами вкъщи. В много случаи те нямат реална преценка за рисковете при възникване на пожар, нито възможност да реагират своевременно и адекватно.

 

Нека бъдем ОТГОВОРНИ и предварително осигурим своето спокойствие и вземем необходимите мерки за безопасност.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ