Свържете се с нас

Таблоид

За комплексарското извращение –потресаващи разкрития!!!

Публикувано

на

РАДОСЛАВ ИЗНАСИЛИЛ БИВША ПРИЯТЕЛКА С ИЗКУСТВЕН ЧЛЕН

Радослав Стипца­ров-Соколето има няколко присъди и е известен с агре­сивния си характер, избухлив е и често си мени настроението. Още през 2009 г. получава присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче на 15 г., което примамил в колата си. Тогава получил проба­ция и 200 часа обществено полезен труд, като трябвало да плати и 5000 лв. обезще­тение на пострадалата.

През 2016 г. жалба срещу него подава изоставилата го приятелка Г. К. Година по-ра­но те се разделили, но той продължил да я преследва. Карал я да правят секс наси­ла и я заплашвал.

Една вечер се покатерил на покрива на блока и вля­зъл през ка­пандура в мансардата й. Закопчал я с белезници, опрял пис­толет в главата й и за­почнал да я изнасилва. Заснел дори гаврата с мобилния си телефон.

Използвал и изкуст­вен пенис – дилдо. След това жената напуснала страната и избягала да живее в чужбина, за­щото се страхувала за живота си. По едно от делата в съда тя прис­тигна с полицейска ох­рана. Тогава Соколето е бил в ареста, но след това пуснат на свобода под парична гаранция. Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоев­град.

На 29 юли м.г. около полу­нощ Соколето не спрял с ко­лата си БМВ Х5 на полицей­ска стоппалка. Автопатрул се опитал да го догони, но той се измъкнал. Полицаите от Второ РУ обаче го издири­ли и му пратили призовка да се яви за съставяне на акт за неподчинение на поли­цейско разпореждане. Явил се в полицията заедно с психично болен човек, като се опитал да каже, че дру­гият е карал колата. После обаче станало ясно, че излъ­гал. Дни след като се явил в полицията, Соколето пусна жалба, че двама униформе­ни са го пребили.

По неговото оплакване ра­йонната прокуратура е раз­поредила проверка. Оказа­ло се, че Соколето не е удрян и заплашван. Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвините­лен акт за набеждаване на полицейски служители. До гледане на делото така и не се стигна заради самоубий­ството.

СОКОЛЕТО, КОЙТО УБИ МАЙ­КАТА НА ГАДЖЕТО СИ И СЕ ГРЪМНА, С ПАНИЧЕСКИ СТРАХ ОТ ЗАТВОРА

Кървавата драма от ми­налия петък, когато бандит уби майката на гаджето си и се гръмна, вече седмица продължава да е най-комен­тираната тема в Бла­гоевград.

Тогава 40-годиш­ният Ра­дослав Стипца­ров-Соко­лето уби с два куршу­ма в гър­ба 58-го­дишната Снежана Достумска, а 10 часа по-късно се самоуби. Снежана е майка на доскорош­ната при­ятелка на Соколето – Силвия, с която се раздели­ли през май, след около два месеца съжителство.

Жената, която стопанисва заведението за бързо хране­не „Ивия“, наричано „Мръс­ното кебапче“, се прибирала след работа около полунощ в апартамента си. Стигнала до блок 17 в кв. „Струмско“ с такси.

Точно пред входната врата на блока, която Снежана от­ключила,

от храстите изско­чил Соколето и стрелял в гърба й

с гладкоцевна пушка. След това изчезнал. Сигналът за това, че на площадката на входната врата лежи жена в кръв, е подаден в 1,16 ч, съ­общиха от полицията.

Разследващите веднага заподозрели кой може да е извършителят и се насочили към издирването на 40-го­дишния Радослав Стипца­ров-Соколето. Отишли в къ­щата му в съседното с. Бело поле, откъдето извели май­ка му Ваня и брат му Ивайло за разпит в полицията. След това започнали проверка на всички негови приятели, къ­дето се предполага, че може да се укрие.

Криминалистите стигнали и до наследствената къща на братята Васил и Алек­сандър Манолови в с. Бара­ково. Районът бе отцепен, а тежковъоръжени спецполи­цаи обградиха къщата. Око­ло 11,30 ч Соколето опитал да се измъкне, но видял, че няма спасение, и се гръмнал с двуцевка пушка. Мъртъв на земята го открили спец­частите, които щурмуваха сградата. Изведоха братята с белезници навън.

Първите им обяснения били, че Соколето, с когото са познати, дошъл при тях след полунощ.

Бил с перука и оръжие

Взел им е телефо­ните. Казал, че е гла­ден, и влязъл в една­та стая. Все още не е ясно дали братята са били своеобразни за­ложници на убиеца, или пък са негови съучастници, като са го укривали. Говори се, че два дни преди убийството той е пре­бивавал в тяхната къща. Три дни преди да извърши престъ­плението, Стипцаров бил обявен за издир­ване заради побой над бившата си при­ятелка Силвия, съобщиха официално от полицията.

Благоевградчани не спи­рат да се питат защо Соколе­то уби Снежана, която всич­ки в града познават като изключително работлива и усмихната жена. Повече от 15 г. тя стопанисва „Мръсно­то кебапче“, което е едно от най-предпочитаните заведе­ния заради вкусната храна на прилична цена.

Всъщност конфликтът на Соколето със Силвия тръг­нал, след като през май те се разделили, а тя го изгонила от апартамента си. Той не спирал да й звъни по теле­фона да я преследва.

Започвал с обяснения в любов, невъзможност да живее без нея, а след това думите му преминавали в заплахи. Преди десетина дни я примамил да се видят и тя отишла да го вземе от дома му в с. Бело поле със своята кола. По пътя той я пребил жестоко и изчезнал с колата й.

36-годишната жена прекара няколко дни в болница

с наранявания, изписа­на бе със специална яка на врата заради увреждане на шията. Тогава Силвия по­дала жалба в полицията и прокуратурата. Тормозът от страна на Соколето се заси­лил, след като разбрал, че тя няма да си оттегли показа­нията и го застрашава сери­озна присъда.

„Лежал е в затвора пре­ди години и има паниче­ски страх да не попадне отново зад решетките. Срещу него течеше дело в районния съд за звер­ско изнасил­ване на една от предиш­ните си при­ятелки – Г. К., и очакваше да бъде осъ­ден. Жалбата на Силвия още повече го стъписа. Вероятно и затова се са­моуби, за да не отиде в зандана“, коментират него­ви познати.

В Благоевград го познават като сприхав, знае се, че пре­бивал някои от предишните си приятелки. Има син чет­въртокласник от първата си жена.

Часове преди убий­ството Соколето продължил

със заплахите към Сил­вия да си оттегли жалбата. Тогава детето й празнува­ло 13-и рожден ден. Той й написал SMS, който гласял, че „на рождения ти ден ще се случи непоправимото“. Майката на Соколето пък се обаждала на Снежана да я уговаря дъщеря й да си отте­гли жалбата.

„Посегнал е на Снежка, за­щото

знаеше, че това ще е голям удар за дъще­ря й,

на която искаше да отмъс­ти. Вероятно беше разбрал, че предния ден майката е ходила да дава показания в полицията срещу него. Сега Силвето изпитва страшна вина за смъртта на майка си.

Разкайва се, че не я е послушала, когато още

в началото на връзката им я уговаряла да остави този човек.

Ядосва се, че не е разбрала с какъв човек си има работа и се е подлъгала по неговите обяснения, че я обича“, ко­ментираха близки до фами­лията.

Дъщерята няма да може да преживее смъртта на майка си. Плачела по цял ден, защото смятала, че за­ради нейната връзка, си е отишъл най-близкият й и обичан човек.

Преди година майка й ку­пила нов апартамент в цен­търа на града. Трудела се не­прекъснато, по 10-12 часа на ден, за да осигури средства за дъщеря си Силвия, сина си Иво и трите си внучета.

„Соколето затри две фами­лии – на Снежка и своята. И неговите роднини няма да преживеят лесно тази дра­ма.

Жалко и за детето му, кое­то е голямо и разбира какво е направил баща му, въпре­ки че живее с майка си“, гне­вят се близки.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

До края на април ще заработи интелигентната система за безопасен трафик по АМ „Струма“

Публикувано

на

От АПИ обявиха, че апаратурата струва 3 000 000 лева.

Интелигентните уреди ще имат общ център за управление на трафика, който ще заработи след завършването на строителните работи на участъка между Благоевград и Крупник, тъй като изграждането му е предвидено в Лот 3.1 на АМ „Струма“.

От АПИ определиха временният контролен център за управление на трафика да е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград. 10 оператори ще работят по предварителни разчети в Пътното управление. Системата ще функционира в 24-часов режим.

Операторите ще имат достъп до всички камери и сензори, монтирани по трасето на магистралата. Видеонаблюдението ще се осъществява чрез видеостена, на която в реално време ще се проследява пътната обстановка. Освен това операторите ще могат да управляват съдържанието на информационните табла, поясняват още от АПИ.

Припомняме, че въпреки скъпата система, по време на гъста мъгла на АМ „Струма“ стана верижна катастрофа с 30 автомобила. Мъж от Санданско бе прегазен на пътя, в момент, когато излязъл да предпупреждава шофьорите за тежкия инцидент. Други 14 души пострадаха с различни наранявания.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Предупреждение от външното ни министерство: Има риск от тероризъм в Република Северна Македония

Публикувано

на

Българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки, препоръча Министерствот на външните работи.

Посолството на Р България в Скопие информира, че на 15 февруари 2019 г. около 20.00 часа МВР на Република Северна Македония /РСМ/ публикува съобщение, което гласи: „Полицията на РСМ проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката „Ислямска държава“.

Два часа по-късно американското посолство в Скопие обяви публично съобщение, че е налице повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на РСМ и с препоръки към своите граждани да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като „меки цели“.

По този повод българското външно министерство препоръчва на българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

Елка Василева

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ