За световното първенство по волейбол да стискаме палци за един местен герой!

Постът разпределител е сред най-отговорните в на­ционалния отбор. От него до голяма степен зависи цялостната игра на волей­болистите. Изискват се от­лични организаторски спо­собности, точност и бърза мисъл. Същевременно, из­ключително важен фактор са качества като смелост и характер! А той ги притежа­ва.

Представител на по-мла­дото поколение, на 25 годи­ни, демонстрира не само отлични умения, но и увере­ност. Действа без колеба­ния в трудни ситуации. Това го наложи като един от ос­новните разпределители на „лъвовете“. Представяме ви Георги Сеганов, пише сайтът на Българската федерация по волейбол.

Георги Сеганов е роден на 10 юни 1993 годи­на в Разлог и е висок е 195 сантиметра. Юно­ша на ЦСКА, където иг­рае до излизането си в чужбина. Уменията му привличат погледите на чуждите специалисти. Първия му трансфер е в Италия – облича екипа на Аргос Волей (Сора), къ­дето остава два сезона. За предстоящия сезон 2018/2019 Георги Сега­нов ще играе в турския Малие Милие (Пиянго).

Впечатлен от качест­вата му, селекционерът Пламен Константинов започна да го налага, като Сеганов бе не­изменно сред титулярите на представител­ния ни тим в последните сезони.

Сеганов не изпусна своя шанс, като още през 2016 година блесна и бе избран за най-добър разпредели­тел на силния турнир „Ху­берт Вагнер“ в Полша. През това време натрупа опит и доразви кла­сата си. През този сезон, в отсъствие­то на Георги Братоев, се превърна в неизменен ти­туляр.

Сега той ще бъде главен диригент на националите за световното първенство. Вър­ху него се стоварна изкючи­телно голяма отговорност и напрежение. Същевремен­но за него това е истинска гордост, а той е изпълнен с желание да се докаже пред родната публика и да заслу­жи овации и признание на свой терен. Овации от цял свят. Овации за синонима на млад и много талантлив разпределител от световна величина. Овации за новия български диригент Георги Сеганов!

Вестник “ Топ Преса “

Калин Калинов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене