Свържете се с нас

Спорт

За световното първенство по волейбол да стискаме палци за един местен герой!

Публикувано

на

Постът разпределител е сред най-отговорните в на­ционалния отбор. От него до голяма степен зависи цялостната игра на волей­болистите. Изискват се от­лични организаторски спо­собности, точност и бърза мисъл. Същевременно, из­ключително важен фактор са качества като смелост и характер! А той ги притежа­ва.

Представител на по-мла­дото поколение, на 25 годи­ни, демонстрира не само отлични умения, но и увере­ност. Действа без колеба­ния в трудни ситуации. Това го наложи като един от ос­новните разпределители на „лъвовете“. Представяме ви Георги Сеганов, пише сайтът на Българската федерация по волейбол.

Георги Сеганов е роден на 10 юни 1993 годи­на в Разлог и е висок е 195 сантиметра. Юно­ша на ЦСКА, където иг­рае до излизането си в чужбина. Уменията му привличат погледите на чуждите специалисти. Първия му трансфер е в Италия – облича екипа на Аргос Волей (Сора), къ­дето остава два сезона. За предстоящия сезон 2018/2019 Георги Сега­нов ще играе в турския Малие Милие (Пиянго).

Впечатлен от качест­вата му, селекционерът Пламен Константинов започна да го налага, като Сеганов бе не­изменно сред титулярите на представител­ния ни тим в последните сезони.

Сеганов не изпусна своя шанс, като още през 2016 година блесна и бе избран за най-добър разпредели­тел на силния турнир „Ху­берт Вагнер“ в Полша. През това време натрупа опит и доразви кла­сата си. През този сезон, в отсъствие­то на Георги Братоев, се превърна в неизменен ти­туляр.

Сега той ще бъде главен диригент на националите за световното първенство. Вър­ху него се стоварна изкючи­телно голяма отговорност и напрежение. Същевремен­но за него това е истинска гордост, а той е изпълнен с желание да се докаже пред родната публика и да заслу­жи овации и признание на свой терен. Овации от цял свят. Овации за синонима на млад и много талантлив разпределител от световна величина. Овации за новия български диригент Георги Сеганов!

Вестник “ Топ Преса “

Калин Калинов

коментара

Новини

Клуб „Самандови“ сложи край на успешна година със стилно парти

Публикувано

на

Гоцеделчевският тенис клуб „Самандови“ сложи подобаващ финал на състезателната си година, след като събра всички свои членове в ресторант „Орбел“ за приключване на един успешен сезон

Домакин на тържествената вечер бе един от най-големите съмишленици на клуба и на тениса на корт в Гоце Делчев Росен Думанов, който заедно с останалите присъстващи показа, че тенисобществото в южния град не само има здрави корени, но става и все по-голямо. То имаше и немалко дамско лоби, което получи подобаващо присъствие в лицето на Александра Самандова и сестра ѝ Мария, която е и треньор в клуба. Освен тях на линия бяха Мария Стоянова, Ивана Тинева, Гергана Вълчева и Йорданка Караатанасова.

Сред гостите, уважили събитието бяха кметът Владимир Москов, народният представител Богдан Боцев, а така също и друг голям приятел на тениса и спонсор – председателят на ОС Ангел Гераксиев. Всички те заедно с останалите гости бяха приветствани от главния треньор на клуба и негов основател Димитър Самандов, който не скри задоволството си от развитието на този спорт и все по-високото ниво, което демонстрира. Пример за това бе разширения брой на участници в организираните надпревари на местно ниво, където заедно с местните представители се включиха за първи път и чужденци освен състезатели от Перник, София, Благоевград, Сандански, Петрич и др.

Тук бе и бащата на най-успелия до момента състезател на неврокопчани Илиян Дробенов, който учи вече в САЩ Иван Дробенов, с който през лятото играха заедно в турнира на двойки в един от турнирите на ТК „Самандови“. На купона имаше и чуждестранно участие в лицето на испанеца Хуан Позо, който е не само голям почитател на сънародника си Рафаел Надал, но и не по-малко голям приятел на гоцеделчевските тенисисти. Както на всяко веселие на тенисистите особено внимание бе отделено на хубавата музика, която е акомпанимент на всяко тяхно събитие. Заслужено най-голямо място сред тях имаха неувяхващите евъргрийни и актуални денспарчета, някои от които бяха изпълнени от самите присъстващи. Начало на своеобразният „караоке фестивал“ даде Мария Самандова, която демонстрира, че не само има добра форма на корта, но и сериозни певчески заложби. Изпълненията дадоха своя допълнителен тласък на купона, който продължи колкото мач между Федерер и Джокович.

коментара

Продължете с четенето

Новини

НОВИ УСПЕХИ ЗА ПК „ВИХРЕН“ В ДРАМА, ГЪРЦИЯ!

Публикувано

на

Десислава Лазарова състезаваща се за ПК „Вихрен“ Сандански, спечели 2 златни медала на 100 и 200 гръб и сребърен медал на 200 метра съчетано.

Злато за Васил Тушев на 400 св.ст. и купа за най-добър състезател при момчетата! Злато и за Теодора Костова на 50 бруст. Сребро на 100 бътерфлай и бронз на 200 св.ст. за Зорница Арнаудова, сребро на 50 св.ст. за Михаил Йорданов, два бронзови медала на 50 и 200 св.ст. за Стефан Богоев. На турнира участваха 404 състезатели от 10 клуба.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ