Свържете се с нас

Спорт

За световното първенство по волейбол да стискаме палци за един местен герой!

Публикувано

на

Постът разпределител е сред най-отговорните в на­ционалния отбор. От него до голяма степен зависи цялостната игра на волей­болистите. Изискват се от­лични организаторски спо­собности, точност и бърза мисъл. Същевременно, из­ключително важен фактор са качества като смелост и характер! А той ги притежа­ва.

Представител на по-мла­дото поколение, на 25 годи­ни, демонстрира не само отлични умения, но и увере­ност. Действа без колеба­ния в трудни ситуации. Това го наложи като един от ос­новните разпределители на „лъвовете“. Представяме ви Георги Сеганов, пише сайтът на Българската федерация по волейбол.

Георги Сеганов е роден на 10 юни 1993 годи­на в Разлог и е висок е 195 сантиметра. Юно­ша на ЦСКА, където иг­рае до излизането си в чужбина. Уменията му привличат погледите на чуждите специалисти. Първия му трансфер е в Италия – облича екипа на Аргос Волей (Сора), къ­дето остава два сезона. За предстоящия сезон 2018/2019 Георги Сега­нов ще играе в турския Малие Милие (Пиянго).

Впечатлен от качест­вата му, селекционерът Пламен Константинов започна да го налага, като Сеганов бе не­изменно сред титулярите на представител­ния ни тим в последните сезони.

Сеганов не изпусна своя шанс, като още през 2016 година блесна и бе избран за най-добър разпредели­тел на силния турнир „Ху­берт Вагнер“ в Полша. През това време натрупа опит и доразви кла­сата си. През този сезон, в отсъствие­то на Георги Братоев, се превърна в неизменен ти­туляр.

Сега той ще бъде главен диригент на националите за световното първенство. Вър­ху него се стоварна изкючи­телно голяма отговорност и напрежение. Същевремен­но за него това е истинска гордост, а той е изпълнен с желание да се докаже пред родната публика и да заслу­жи овации и признание на свой терен. Овации от цял свят. Овации за синонима на млад и много талантлив разпределител от световна величина. Овации за новия български диригент Георги Сеганов!

Вестник “ Топ Преса “

Калин Калинов

коментара

Спорт

Всичките 24 отбора на НПГ „Д.Талев“ се класираха за националния кръг на Европейската олимпиада по статистика

Публикувано

на

 Всичките 24 отбора от НПГ „ Д.Талев“ са класирани за втория окончателен етап на националния кръг на Европейската олимпиада по статистика. Първият етап се проведе от 29.01.2019г. до 14.02.2019г.

 В него отборите решиха три теста, свързани със специфични знания по статистика, използване на официалните източници на статистически данни и интерпретиране на статистически текст. Всички участници от НПГ са от направление „Икономика и туризъм“ -9-12 клас, а техен ментор е старши учител Катя Бойкова.

 Европейската олимпиада по статистика се организира от Евростат и част от държавите – членки на ЕС, с цел да се повиши статистическата култура на учениците и учителите.

коментара

Продължете с четенето

Спорт

СНИМКА / Глезотийки по женски за непобедимата Албена Ситнилска

Публикувано

на

Топ Преса се оказа добър пророк, ние предсказахме победата на Албена… Сега ви я показваме няколко дни след двубоя, как хубавицата войн се подлага на чисто женски глезотийки.  Набиращата все по-голяма популярност и една от най-успешните българки в бойните спортове благоевградчанката Албена Ситнилска дебютира по възможно най-добрия начин на сцената на галавечерта SFC 7 Avatars. Тя надви безапелационно със съдийско решение представителката на знаменития клуб Mike’s Gym от Азербайджан Суад Салимова. За Ситнилска това бе първи професионален двубой по правилата на К1 в категория до 55 кг. Нашата приятелка тренира таекуондо от 22 години, а от 2001-ва е част от националния отбор и три години по-късно печели първото си европейско злато, като през 2009-а започва да се занимава с кикбокс. През 2017-а има бронз от републиканско първенство по бодибилинг в категория „бикини фитнес“. Миналата година тя стана европейска шампионка по кикбокс на татами в стил „киклайт“.

Топ Преса пожелава на Албена успех във всяка поредна битка на ринга и в живота!

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ