Свържете се с нас

Спорт

За световното първенство по волейбол да стискаме палци за един местен герой!

Публикувано

на

Постът разпределител е сред най-отговорните в на­ционалния отбор. От него до голяма степен зависи цялостната игра на волей­болистите. Изискват се от­лични организаторски спо­собности, точност и бърза мисъл. Същевременно, из­ключително важен фактор са качества като смелост и характер! А той ги притежа­ва.

Представител на по-мла­дото поколение, на 25 годи­ни, демонстрира не само отлични умения, но и увере­ност. Действа без колеба­ния в трудни ситуации. Това го наложи като един от ос­новните разпределители на „лъвовете“. Представяме ви Георги Сеганов, пише сайтът на Българската федерация по волейбол.

Георги Сеганов е роден на 10 юни 1993 годи­на в Разлог и е висок е 195 сантиметра. Юно­ша на ЦСКА, където иг­рае до излизането си в чужбина. Уменията му привличат погледите на чуждите специалисти. Първия му трансфер е в Италия – облича екипа на Аргос Волей (Сора), къ­дето остава два сезона. За предстоящия сезон 2018/2019 Георги Сега­нов ще играе в турския Малие Милие (Пиянго).

Впечатлен от качест­вата му, селекционерът Пламен Константинов започна да го налага, като Сеганов бе не­изменно сред титулярите на представител­ния ни тим в последните сезони.

Сеганов не изпусна своя шанс, като още през 2016 година блесна и бе избран за най-добър разпредели­тел на силния турнир „Ху­берт Вагнер“ в Полша. През това време натрупа опит и доразви кла­сата си. През този сезон, в отсъствие­то на Георги Братоев, се превърна в неизменен ти­туляр.

Сега той ще бъде главен диригент на националите за световното първенство. Вър­ху него се стоварна изкючи­телно голяма отговорност и напрежение. Същевремен­но за него това е истинска гордост, а той е изпълнен с желание да се докаже пред родната публика и да заслу­жи овации и признание на свой терен. Овации от цял свят. Овации за синонима на млад и много талантлив разпределител от световна величина. Овации за новия български диригент Георги Сеганов!

Вестник “ Топ Преса “

Калин Калинов

коментара

Спорт

НАД 300 МЛАДЕЖИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ МЕРЯТ СИЛИ НА СПОРТЕН ТУРНИР В РАЗЛОГ

Публикувано

на

Започна двудневният турнир по футбол и волейбол в Разлог, който се провежда съответно на градския стадион и в спортната зала на града. Днес са квалификациите, а утре започва надпреварата за медалите. В турнира участват младежи от община Разлог и гръцката община Корделио – Евозмос, като по време на събитието се провежда и демонстрация по таекуондо.

Община Разлог е горд домакин на турнира, чрез който младите хора имат възможност да демонстрират своята идентичност, сила и воля. Чрез подобни мероприятия се затвърждава спортният дух на състезателите и се създават нови приятелства, въпреки съревнованието.

Инициативата се осъществява по проект „Насърчаване и повишаване на мобилизацията на младежта – културно наследство и спортна валоризация”, (PROMO-YMC(H)A), в изпълнение на дейност Volunteer tournament – Summer camp/Турнир за доброволци летен лагер.

Турнирът продължава и утре, като паралелно ще се играе футбол на стадиона, а в спортната зала-волейбол.

        

коментара

Продължете с четенето

Спорт

Кметът Котев даде старт на XVII колоездачна обиколка на Пирин планина

Публикувано

на

20 велосипедисти стартираха днес за седемнадесети път колоездачна обиколка на Пирин планина. Старт бе даден в 09:30 ч. от кмета на община Сандански – Кирил Котев, който пожела много приятни емоции на всички и успешно финиширане в неделя.

Тридневната обиколка се организира традиционно от Община Сандански, Туристическо дружество „Еделвайс“ и Спортен клуб „Пирински орел“ при Гимназия „Яне Сандански“.

Дължината на трасето е 220 км. , разделено на три етапа.

Участие в обиколката на Пирин взеха 20 човека, сред които гости от Франция и Македония. Те  ще финишират на 16.06 – неделя, на пл. „България“ в Сандански.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ