Свържете се с нас

Таблоид

Човек се нуждае от помощ в Кочериново – да помогнем!

Публикувано

на

66-годишният дядо Валери Кацарски отглежда сам двете си невръстни внучета в Кочериново. От две години и половина възрастния мъж сам се бори с живота и се опитва да подсигури всичко необходимо за 13-годишната си внучка Магдалина и 8-годишния Валери.

„Чисто сам съм, нямаме си никой. Майка им ги изостави, когато малкият беше едва на 5 месеца. Омъжва се още няколко пъти, има и други деца някъде по Северна България. Синът ми Кирчо от притеснение и нерви почина преди две години. Разболя ми се детето и ето сега сме чисто самички“, разказва през сълзи на очи дядо Валери.

Наскоро той бил зарадван от група доброволци, все млади хора, които направили дарение на внуците му за първия учебен ден. Донесли тетрадки и необходими пособия.

„Не ги познавам момчетата, но те много се трогнаха от нашата съдба. Направиха ми и дарителска сметка, ако някой иска да ни помогне“, обяснява още 66-годишният мъж.

Дядо Валери все още не е пенсионер, разчита единствено на доходите, които изкарва от зеленчуковата си градинка в двора на дома му. Има едно теле и кон

До този момент на два пъти му помагала и Община Кочериново. През миналата година общинския съвет му отпуснал 400 лв. еднократна помощ, а през тази 200 лв. Разчита да получи и дърва за отопление.

„Колкото и да ми е трудно аз децата няма да ги изоставя. Те са много добри и разбрани, слушат ме много. Пълни отличници са, те учат тук в Кочериново и винаги сме заедно навсякъде“, твърди борбеният мъж.

Дядо Валери се хвали, че станал и първенец в приготвянето на зимнини. Направил лютеница за внучетата си и специални сокове, така че да се хранят с екологично чиста продукция през зимата.
„Докато имам сили ще се боря и ще си отгледам децата. Само здрави да сме, всичко друго ще си дойде на мястото“, обясни 66-годишният Валери.

Може да помогнете и да се свържете с Валери:
Гр. Кочериново, област Кюстендил, ул. „Чайка“ 2, телефон: 0988934880, Валери Сергиев Кацарски
Банкова сметка: BG61STSA93000017495949

коментара

Таблоид

Завод за медицински консумативи отваря врати след месец в Катунци

Публикувано

на

Модерната фабрика за производство на медицински консумативи в санданското село Катунци ще заработи следващия месец.

Тримата инвеститори от Египет в близките дни ще пристигнат в селището, за да се уверят, че всичко е готово за старта на предприятието. „Всичко вече е готово. Оборудвани са помещенията с машини. Двадесетина души почистват в сградата и в двора. Вървят и интервютата за наемане на работници. Идват чак от Сандански и Петрич хора, които искат да се трудят в нашето село”, заяви кметът на село Катунци – Иван Коричков.

Първоначално ще се наемат около 100-150 души, а на по-късен етап – до 1-2 години, в завода ще работят поне 300 души. В него ще се правят десетки артикули медицински консумативи. По-голямата част от продукцията ще се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родният пазар.
Производственото помещение е на площ от 6 декара. Целият имот е 33,5 декара. Само за строителството тримата египетски съдружници са похарчили 2 милиона евро. Общият размер на инвестицията им е 6-7 милиона евро.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Тази седмица във вестник “ Градът „

Публикувано

на

  • В ИНСТИТУТА НА ИВАН ГАДЖЕВ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЛЪСНА ИСТИНАТА: Георги
    Пирински бил агент на ЦРУ?
  • Областният съвет на ДПС събра на обща трапеза – Ифтар – жителите на гоцеделчевското село Лъжница
  • САМО ВЪВ ВЕСТНИК ГРАДЪТ! Непубликувани снимки на великия Кръстьо Сарафов!
  • Юношата на ФК „Неврокоп“ Д. Наумов: По цял ден съм на стадиона, направих най- правилния избор с „Лудогорец“
  • ВНИМАНИЕ! Опасна пешеходна пътека до Синята зона в Гоце Делчев!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ