Свържете се с нас

Таблоид

Човек се нуждае от помощ в Кочериново – да помогнем!

Публикувано

на

66-годишният дядо Валери Кацарски отглежда сам двете си невръстни внучета в Кочериново. От две години и половина възрастния мъж сам се бори с живота и се опитва да подсигури всичко необходимо за 13-годишната си внучка Магдалина и 8-годишния Валери.

„Чисто сам съм, нямаме си никой. Майка им ги изостави, когато малкият беше едва на 5 месеца. Омъжва се още няколко пъти, има и други деца някъде по Северна България. Синът ми Кирчо от притеснение и нерви почина преди две години. Разболя ми се детето и ето сега сме чисто самички“, разказва през сълзи на очи дядо Валери.

Наскоро той бил зарадван от група доброволци, все млади хора, които направили дарение на внуците му за първия учебен ден. Донесли тетрадки и необходими пособия.

„Не ги познавам момчетата, но те много се трогнаха от нашата съдба. Направиха ми и дарителска сметка, ако някой иска да ни помогне“, обяснява още 66-годишният мъж.

Дядо Валери все още не е пенсионер, разчита единствено на доходите, които изкарва от зеленчуковата си градинка в двора на дома му. Има едно теле и кон

До този момент на два пъти му помагала и Община Кочериново. През миналата година общинския съвет му отпуснал 400 лв. еднократна помощ, а през тази 200 лв. Разчита да получи и дърва за отопление.

„Колкото и да ми е трудно аз децата няма да ги изоставя. Те са много добри и разбрани, слушат ме много. Пълни отличници са, те учат тук в Кочериново и винаги сме заедно навсякъде“, твърди борбеният мъж.

Дядо Валери се хвали, че станал и първенец в приготвянето на зимнини. Направил лютеница за внучетата си и специални сокове, така че да се хранят с екологично чиста продукция през зимата.
„Докато имам сили ще се боря и ще си отгледам децата. Само здрави да сме, всичко друго ще си дойде на мястото“, обясни 66-годишният Валери.

Може да помогнете и да се свържете с Валери:
Гр. Кочериново, област Кюстендил, ул. „Чайка“ 2, телефон: 0988934880, Валери Сергиев Кацарски
Банкова сметка: BG61STSA93000017495949

коментара

Новини

На това му се вика късмет! Вижте кой спечели скутера от томболата на супермаркет „СТОМИ“!

Публикувано

на

Няма да повярвате но томболата си е томбола…  наградата бе спечелена от Антоанета Пингелова, миналогодишната победителка, която грабна АТV-то. Пред камерата на Топ Преса, представители на магазина и клиенти бе избран плик от запечатаната кутия. Случайна клиентка разбърка и с затворени очи избра плика. Пингелова сподели пред Топ Преса, че е участвала с 6 плика, което не е забранено от регламента на играта. Нито е забранено на вече печелил награда да участва в нови промоции и игри. Това го споменаваме, само за да се знае, че скутера е спечелен абсолютно честно. Късметлийката Антоанета Словчова Пингелова е на 36 години и е от благоевградският квартал „Струмско“. Омъжена, има две дъщери, Никол и Марая…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Да изчистим Благоевград от таратайките

Публикувано

на

Екипът на Топ Преса отново стартира рубриката „Да изчистим Благоевград от таратайките“. Безспорният фактор сред печатните медии помага на жителите на областния център в битката за паркоместа.

Поредната таратайка, която ви показваме, е Daewoo Tiкo без регистрационни номера. Колата е паркирана под тераса на жилищен блок в ж.к. „Ален Мак“.

Вестник  “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ