ВИДЕО: Тържествено откриха новата учебна година в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев

Днес, 17.09.2018 година, в деня на Надежда, Вяра и Любов, тържествено бе открита учебната 2018/2019 година в иновативното Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Вълнуващото събитие започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг, под звуците на химна на Република България и химна на Европа.

С присъствието си празника ни уважиха г-н Богдан Боцев – народен представител в 44-то НС, заместник-кметът на община Гоце Делчев г-н Саид Иброш и г-жа Маргарита Енчева – началник на отдел „Образование, култура и спорт“ в община Гоце Делчев.
Директорът на училището, г-жа Людмила Дерменджиева, приветства всички присъстващи, като им пожела новата учебна година да бъде още по-успешна от предходната.


Откриването продължи с богата програма, подготвена и изпълнена от ученици от началните класове. Познатите герои от най-любимите детски приказки поздравиха най-малките ученици – първолаците.


През тази учебна година с трепет прекрачват прага на училището 98 първокласници, които озариха с лъчезарните си усмивки украсените класни стаи.


Първият учебен ден е празник за всеки българин, съхранил в себе си жажда за знание и преклонение към своите учители. С отношение на уважение към училищната институцията и учителите всички малки, големи и още по-големи ученици и техните родители станаха емоционални свидетели на празничното начало на учебната година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене